Haberler

Soylu: "16 Nisan'ı Sadece Referandum Olarak Görenler Varsa Eksik Görüyorlar"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "16 Nisan'ı sadece referandum olarak görenler varsa eksik görüyorlar. 16 Nisan on yıllardır cumhuriyetin, bu güzel Türkiye'nin, milletin terbiye edilmeye çalışıldığı noktada bu adam bizimdir, bu toprak bizimdir haykırışıdır." dedi.

Salihli ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Soylu, yıllardır Türkiye'nin çok sıkıntılardan, badirelerden geçtiğini belirterek, ülkenin, darbelerle, terörizmle, anarşizmle, enflasyonla, ekonomik krizlerle, yüzde 7 bin 500 gecelik faizlerle, bir annenin iki evladını sağcı-solcu diye birbirine pusu kurdurarak, kadınları başı açık, kapalı diye ayırarak, başbakanları asarak, mezhebe, etnik kökene göre ayırarak terbiye edilmek istendiğini söyledi.

Bakan Soylu, milletin sıkıntılara gark edildiğini, Gezi ve 6-7 Ekim olayları ile kışkırtılmak istendiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"O meczubun talimatlarıyla F-16'lar ile tanklar ile bu masum milletimizi terbiye etmeye çalıştılar. Artık yorulduk arkamıza bakmaktan. Yeniden 15 Temmuz gelecek mi, yeniden darbe olacak mı, yeniden acaba bu ülkenin başbakanları asılacak mı diye bakmaktan yorulduk? Geleceğe bakmak istiyoruz. Güçlü, özgür, hür Türkiye'ye bakmak istiyoruz. 16 Nisan'ı sadece referandum olarak görenler varsa eksik görüyorlar. 16 Nisan on yıllardır cumhuriyetin, bu güzel Türkiye'nin, milletin terbiye edilmeye çalışıldığı noktada bu adam bizimdir, bu toprak bizimdir haykırışıdır."

On yıllardır millet kime elini uzatsa o eli ortadan kaldırmak için içeriden, dışarıdan yüklenildiğini, medyanın, IMF'nin, uluslararası kuruluşlar ve sermayenin patron yapıldığını kaydeden Soylu, "16 Nisan'da sizinkiler değil millet patrondur diyeceğiz." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saat 20.00'de bu ülkede bir darbenin, bir hainin, meczubun, bu milletin masumiyetine saldıracağını hanginiz düşündünüz? 21. yüzyıla gelmiştik. Artık bu sistem yakamızı bırakmalı, darbelerden uzaklaşmalıydık. Özgüvenimiz yükseliyordu ama birileri 'sizi yalnız bırakmayacağız, varlığımızı hissetmeden özgür bir şekilde yükselemeyeceksiniz. Siz iktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız' dediler. Biz şu anda muktedirin kim olduğunu tüm dünyaya, bu coğrafyaya anlatmak için bir yolculuğu gerçekleştiriyoruz. Milletimizin artık darbe, ekonomik kriz üreten bu kurallardan kurtulmasını istediğimiz için MHP ile bir yolculuğa çıktık. MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. Hadi biz MHP ile uzlaştık. Peki Kılıçdaroğlu kim ile uzlaştı? HDP, PKK ile uzlaştı. FETÖ, Almanya, Hollanda ile uzlaştı mı? İster PKK, ister FETÖ, ister DEAŞ, ister Almanya, ister Hollanda olsun, topunuz gelin. Bize Türkiye yeter."

"PKK'yı bu topraklardan silip atacağız"

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 3 askerin şehit olmasına değinen Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün sabah Gabar Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup evlatlarımız. Gabar Dağı'nda bugün biz varız. Oraya koydukları bir EYP'nin patlaması sonucu 3 evladımız şehit oldu. Allah gani gani rahmet eylesin. Biz bir ölür bin diriliriz yalnız 5'ini Şırnak Uludere'de etkisiz hale getirdik. Yetmedi ikisini Bitlis'te etkisiz hale getirdik. Şimdi onları kıstırdık en az 8-10 tanesini daha etkisiz hale getireceğiz. Türkiye bilesin, çocuklarımızın kanları yerde kalmıyor, kalmayacak. Besta Derelerde biz varız, Tendürek Dağı'nda biz varız. Hava atıyorlardı, afra tafra yapıyorlardı. Diyorlardı ki 'burada bizim sözümüz geçer'. Bizim evlatlarımız aslanlar gibi onları kovalıyor, onlar da fare gibi kaçıyorlar. Terörle mücadelede kararlılığımız nettir. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatı açıktır. Son bir haftada 50, bugünle beraber 60'ın üzerinde teröristi etkisiz hale getirdik. Son 6 ayda bin teröristi etkisiz hale getirdik. Daha yeni başladık. Yeminimiz var, milletimize bedel ödeten PKK'yı bu topraklardan silip atacağız. Yeminimiz ve namus sözümüz. Onların da arkasında kimin olduğunu biliyoruz. Uyuşturucu parasından kimlerin yardım ettiğini, Almanya'da, Avusturya, Hollanda'da kimlerin yardım ettiğini biliyoruz. Türkiye eski Türkiye değil, bunların her birinin hesabını soracak bir Türkiye var."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Türkiye Almanya PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title