Haberler

"Sosyalleşme Çabası Gençleri Uyuşturucuya İtiyor"

Güncelleme:

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkan Yardımcısı, gençleri uyuşturucuya iten nedenlerden birinin de sosyalleşme çabası olduğunu söyledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 26 Haziran "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" kapsamında, 90 yıldır yürüttüğü çalışmalara katkı sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Yeşilay, Eminönü Meydanı'nda yaptığı etkinlikte, halka uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili mesajlar verdi, narkotik uzmanlarıyla bilgilendirme çalışmaları yaptı. Farklı oyunlar, spor aktiviteleri gerçekleştirilen etkinlikte, uyuşturucuyu anında tespit eden narkotik köpekler de gösteri yaptı.

Yeşilay Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm dünyada madde kullanımının gençlik sorunu oluşturduğunu söyledi. Gençleri uyuşturucuya iten nedenlerden birinin de sosyalleşme çabaları olduğunu belirten Seylan, "Bu sosyalleşme yanlış bir sosyalleşmedir. Yanlış arkadaş çevresinden kaynaklanan bir durumdur" dedi.

Sadece polisiye tedbirlerle uyuşturucuyla mücadelede başarılı olunamayacağını da hatırlatan Seylan, "Bireysel talebi önleyici birçok faaliyet yapmalıyız. 2014 Tubim Raporu'na göre bağımlı gençler üzerine yapılan araştırmada, gençlerin %75'i uyuşturucunun zararlarını bilmediklerini ifade ediyor. %92'si 'Uyuşturucunun zararlarını bilseydim hiç başlamazdım' diyor. Bu sebeple Yeşilay olarak gençlerin ve çocukların bilinçlendirmesine yönelik olarak "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı" adı altında eğitim seferberliği başlattık" diye konuştu.

Uyuşturucunun sonunda mutlaka ölüm olduğunu ifade eden Seylan, şunları kaydetti: "Bu yüzden toplumsal bir mücadele içinde olmamız gerekiyor. Aile bağları güçlü olan ailelerde uyuşturucu madde bağımlılığı çok fazla görülmüyor. Uyuşturucu madde kullanıcılarını ailelerinin fark etmesi bir bucuk yıl sürüyor. Ailenin fark etme sürecini hızlandırıp, çocuğuyla ilgilenmesi gerekiyor."

Trafikte uyuşturucuyla mücadele mesajı

Yeşilay, "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü"nde dikkat çekici bir etkinliğe daha imza attı. Vatan Caddesi'nde Genç Yeşilaycılar trafik ışıkları kırmızı yanarken araçların önüne geçip pankart açtılar. Pankartta "Düşün" mesajı veren gençler, uyuşturucu tehlikesine karşı sürücüleri ve halkı uyardı. Sürücüler de kornalara basarak ve gençlerin uyuşturucu tehlikesinden kurtulması için sloganlarla etkinliğe destek verdiler.

Yeşilay, yine bu anlamlı gün vesilesiyle Sepetçiler Kasrı'nda dünyaca ünlü İtalyan Fotoğraf Sanatçısı Valerio Bispuri'nin "Paco" adını verdiği fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, Valerio Bispuri'nin bağımlılığın korkunç yüzünü fotoğrafladığı eserlerinden oluşuyor.

Paco, kokain üretiminden kalan kimyasallarla yapılan ucuz bir uyuşturucu türü. Özellikle fakir semtlerde yaşayan gençler bu uyuşturucunun kurbanı olmuş durumda. Aileler ucuz olması nedeniyle hızla yaygınlaşan Paco kullanımına karşı önlemlerin artırılmasını istiyor. Sergi. 15 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Yeşilay, etkinlikler kapsamında ilk olarak, 16-17 Haziran'da "Türkiye'de Uyuşturucu Madde Bağımlılığını Önleme, Tedavi ve Rehabilitasyon Çalıştayı" gerçekleştirmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eminönü Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title