Haberler

Son Dakika! Türk gemisinde yapılan hukuksuz aramaya Bakan Akar'dan sert tepki: İrini Harekatı başlangıcından beri sakat doğmuş bir harekat

Güncelleme:

Son dakika! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akdeniz'de Türk gemisinde yapılan hukuk dışı aramayla ilgili açıklamada bulundu. Akar, "İrini Harekatı başlangıcından beri sakat doğmuş bir harekat. Uluslararası hukuk tarafından sağlam temellere dayanmıyor" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Türk gemisinde yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin konuştu. Akar, "İrini Harekatı başlangıcından beri sakat doğmuş bir harekat. Uluslararası hukuk tarafından sağlam temellere dayanmıyor" ifadelerine yer verdi.

"YANLIŞ YAPILMIŞTIR"

Bazı gerçeklerin çarpıtıldığını belirten Akar, "Olay tamamen uluslararası hukuka aykırı, teamüllere aykırı şekilde icra edilmiş, yanlış yapılmıştır. Maalesef müttefiklerimizin açıklamaları tam olarak gerçeği yansıtmamakta, bazı gerçekler çarpıtılmaktadır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Deniz hukukuna göre, gemilerde arama yapabilmek üzere gemiye personelin çıkması için bayrak devletinin rızasının alınması gerekiyor. Türkiye'den böyle bir izin almadan Hamburg Fırkateyni'nin personeli gemiye helikopterden iniş yaptı. Personelin gemiye helikopterden inişi ve Hamburg Fırkateyni'nin ROSELINA-A gemisi çevresindeki hareketleri de gemi personeli tarafından cep telefonuyla anbean kaydedildi.

Geminin süratini düşürterek, yolundan engelleyen askerler Türkiye'den izin almadan, yapılanın hukuki olmadığı yönünde yapılan tüm ikazlara uymayarak gemideki tüm konteynerleri açarak aradı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren aramanın ardından gemide insani yardım malzemesi, bisküvi gibi gıda maddeleri, boya gibi maddeler dışında bir şey olmadığını anlayan askerler gemiden ayrıldı.

Gemi Misrata Limanı'na doğru seyrine devam ederken, Türkiye'nin konuyla ilgili uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunacağı öğrenildi. Güvenlik kaynakları da konuya ilişkin yaptıkları değerlendirmede, İrini Harekatı unsurlarının bayrak devletinin rızası olmadan gemiye çıkmasını hukuka aykırı bir davranış olarak nitelendirdi. Yaşanan skandal nedeniyle geminin saatlerce Akdeniz'de ağır deniz şartlarında maruz bırakıldığını belirten kaynaklar, olay nedeniyle açık denizlerin serbestisi ilkesinin de açık olarak ihlal edildiğini vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İrini Harekatı Hulusi Akar Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

maça:

anca laf, hadi görelim sizi misilleme yapsanıza. . . askerin başına çuval geçirildiğinde bile birşey yapılmadı.

9
4
yanıtYanıtla
OSMAN:

SEN EVİNDEKİ KARINA LAF ANLATABİLİYORMUSUN, O KADAR KOLAY DEĞİL DEVLET YÖNETMEK , DEVLET ANLIK HAREKET ETMEZ, DÜŞÜNEREK VE ÜLKE ÇIKARINA GÖRE HAREKET EDER

yanıt5
yanıt2
Kahraman:

Sayın Bakanım kısasa kısas gerekir. Bizde onların gemilerini arayalım. Gücümüzü artık dünyaya gösterelim. Konuşmak yeterli gelmiyor yine bildiklerini okuyorlar. İcraatla gösterelim gücümüzü. Gerekli karşılığı misliyle verelim.

3
2
yanıtYanıtla
tosun:

koskoca turkiyeye bu derece edilen hakarete verdigi karsilik nota ve kinama gibi pasif bir karsilikmi olacak ab dupeduz turkiye ab''nin paspasidir mesaji veriyor (havuc, sopa oyunu)

1
1
yanıtYanıtla
VEZIR:

bırakın küçük enişteyi salı verin gitsin:))

0
1
yanıtYanıtla
Adem:

Eeeeee laftan kalcak yine.yokmu yatiri flnn...la almanya bi yatırım sana ismini unutursun ..

0
1
yanıtYanıtla
;-;:

bizde cene adamlarda icraat var!!!!

0
1
yanıtYanıtla
Ayvaz kral.:

Misilleme yapılmalı.devletimiz daha iyi bilir ama.kanımıza dokundu

0
0
yanıtYanıtla
Acur:

Lafla peynir gemisi yürümez. İcraat böyle olur. Kendi milletine halkına Ali Kıran Baş Kesen. Dışarıya gelince süt dökmüş kedi misali

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title