Haberler

Son dakika: İzmir Emniyet Müdürü: Sahte alkolden ölen 18 kişi var, 20'nin üzerinde kişi tedavi görüyor

Güncelleme:

Son dakika haberi... İZMİR İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir merkezli 26 ilde düzenlenen ve 92 kişinin gözaltına alındığı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri yapılanmasına yönelik operasyonları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İZMİR İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir merkezli 26 ilde düzenlenen ve 92 kişinin gözaltına alındığı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri yapılanmasına yönelik operasyonları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sahte içki ölümleri hakkında da konuşan Aşkın, "Ölümler, muhtemelen etil alkolün içine karıştırılmış metil alkolden kaynaklanıyor. Laboratuvar sonuçları da bunu gösteriyor. Şu an vefat eden 18 kişi var, hastanelerde de 20'nin üzerinde kişi tedavi görüyor" dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Konak ilçesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, İzmir merkezli 26 ilde, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına ilişkin düzenlenen ve 92 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aşkın, 01.00'den itibaren 110 hedeften 92'sinin yakalandığını belirtip, "Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı içinde görev yapan, çoğu hala çalışan ve subay seviyesinde olan kişilere yönelik çalışmamız oldu. Bütün terör örgütlerine yönelik, bölücü, marjinal ve dini istismar eden terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. FETÖ de katil bir terör örgütü. Arkadaşlarımızdan bilgi aldık, başarılı bir çalışma oldu. Bu operasyonlar devam edecek" dedi.

'LABORATUVAR SONUÇLARI ETİL ALKOLE KARIŞTIRILMIŞ METİL AKOL OLDUĞUNU GÖSTERİYOR'

Son günlerde birçok şehirde sahte alkol içilmesi nedeniyle yaşanan ölümlere de değinen İl Emniyet Müdürü  Aşkın, "Bu yıl yaklaşık 60 ton civarında kaçak alkol ele geçirdik. Bunun bütün kentlerde olduğu gibi bizim şehrimizde de yaygın olduğunu biliyoruz. Ölümler, muhtemelen etil alkolün içine karıştırılmış metil alkolden kaynaklanıyor. Laboratuvar sonuçları da bunu gösteriyor. Vatandaşlarımızdan, bilmediğimiz yerden alınan alkoller ya da 'etil alkol' diye verilen malzemelerden evde kendilerinin yaptıkları alkolleri tüketmemelerini istiyorum. Bunlar eğer alınacaksa kurumsal yerlerden, bandrollü şekilde alınmasını istiyorum. Aldıkları malzemenin ne olduğunu, etil alkolle metil alkolün farkını ne satıcının ne kullanıcının anlaması kesinlikle mümkün değil. Bilmeden içine az miktarda bile olsa metil alkol karışmış olsa insan hayatına mal oluyor. Bu yüzden birçok insanımız hala hastanede yatıyor. Hala bunu kullanıp hastaneye gelenlerin olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Dün akşam da büyük miktarda bu sahte etil alkolü İzmir civarına dağıttığını bildiğimiz kişileri yakaladık ve hala da çalışmalarımız devam ediyor. Şu an hastanelerimizde 20'nin üzerinde kişinin tedavisi sürüyor ve dün akşam itibariyle de 18 vefatımız var. Ancak hastanede tedavisi süren kişiler arasında durumu kritik olanlar da var" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aşkın İzmir Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title