Haberler

TERÖRDEN ARINDIRILAN SAT BUZUL GÖLLERİ, FESTİVALLE ŞENLENDİ

Güncelleme:

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, terörden arındırılan Sat Buzul Gölleri, bu yıl ikincisi düzenlenen Doğa Sporları Festivali'ne ev sahipliği yapıyor.

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, terörden arındırılan Sat Buzul Gölleri, bu yıl ikincisi düzenlenen Doğa Sporları Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Festivalde konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, "Buralar bir zamanlar maalesef Hakkariliye, Kürde, Türk'e ve Türkiye'ye kötülük yapmak isteyen terör örgütünün cirit attığı, eğitim yaptığı yerlerdi. Ama çok şükür bugün ne Hakkari'de ne bu dağlara 3 bin 500 rakımda terörün 't'sinden dahi söz edilemez" dedi.

Yüksekova ilçesinde bulunan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı kapsamında 'Milli Park' ilan edilen ve güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörden arındırılan İkiyaka Dağları'ndaki Sat Buzul Gölleri, bu yıl ikincisi düzenlenen Doğa Sporları Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Muhteşem güzelliği ile dikkat çeken bölgede, Hakkari Valiliği ve Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği'nce (CİSAD) düzenlenen Doğa Sporları Festivali'ne, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, AK Parti İl Başkanı Abdulmütalip Özbek ve yerli ve yabancı doğaseverler ile sporcular katıldı. Festivalde, dağ yürüyüşü, yamaç paraşütü, kano, yüzme ve dağ bisikleti gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Festivale katılanlar Türkçe ve Kürkçe türküler eşliğinde halay çekip, eğlendi.

'HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ'

Festivalde konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, "Buralar bir zamanlar maalesef Hakkariliye, Kürde, Türk'e ve Türkiye'ye kötülük yapmak isteyen terör örgütünün cirit attığı ve eğitim yaptığı yerlerdi. Ama çok şükür bugün ne Hakkari'de ne bu dağlarda 3 bin 500 rakımda terörün 't'sinden dahi söz edilemez. Bir terörist dahi burada bulunamıyor. İnşallah tam manasıyla bir terörist dahi kalmayacağı kadar güvenlik göçlerimizle Hakkari halkıyla beraber mücadele edeceğiz" dedi.

Huzurun gelmesiyle birlikte, pandemiye rağmen bölge dağlarına rağbet olduğunu belirten Vali Akbıyık, "Cilo Sat Göllerine, Reşko geçidine, Cennet-Cehennem Deresine, Hakkari sayamayacağım kadar çok güzelliklere sahiptir. İnşallah hep birlikte bu potansiyeli hem Hakkarililerin hem Türkiye ekonomisine, turizmine kazandıracağız. Biz Hakkarililerle beraber sadece burada değil, sınırın içinde de dışında da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde huzurun, iyiliğin, güvenliğin olması için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Devletimiz, güvenlik güçlerimiz, askerimiz, jandarmamız, polisimiz, büyük bir özveriyle bu gördüğünüz dağların her tepesinde üs bölgelerimiz var. Güvenliği sağlıyorlar. Hakkarililerin çocuklarını, Cilo'nun, Sat'ın, Zap'ın çocuklarını kurda kuşa yem etmemek için, kötülüğe, şiddete gitmemeleri için biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak sizlerle beraber yekvücut olmuş şekilde iyiliğe, güzelliğe yönelmeleri konusunda çaba sarf ediyoruz? diye konuştu.

Vali ve beraberindekiler daha sonra festivale katılanlarla birlikte halay çekerek, gölde kanoya bindi.

Festivale İzmir'den katılan Ayşe Kartal, Cilo Sat Göllerinin çok güzel olduğunu belirterek, "Mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi de burasıdır. 4 mevsimin yaşandığı bir yer. Geldiğime çok mutlu oldum ve her fırsata geleceğim" dedi.

Ankara'dan gelen Mahmut Çelik ise ilk defa bu festivale katıldığını belirterek, "Çok fazla katılım var. Ortam çok güzel. Ben gelip gördüm arkadaşlarımın da gelip görmelerini istiyorum. Kelimelerle anlatılacak bir durum değil. Kesinlikle herkesin gelip burayı birebir yaşamaları lazım" diye konuştu.

Festival yarın sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Türkiye Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title