Haberler

Ordu'da ana caddelerde sigara içilmesi ve cenazelerde taziye çadırı kurulması yasaklandı

Güncelleme:

Ordu'nun Altınordu ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında ana caddelerde sigara içilmesi, cenazelerde taziye çadırı kurulması yasaklandı.

Ordu'da İl merkezinde Vali Tuncay Sonel'in, ilçelerde ise kaymakamların başkanlığında, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri, mahalle muhtarları, meslek odaları temsilcileri, polis, jandarma, zabıta, özel güvenlik görevlilerinin katılımıyla oluşturulan ekiplerce, yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimler gerçekleştirildi. Vali Sonel, denetim sırasında, "Fidangör Caddesi olarak anılan Sırrıpaşa, Süleyman Felek, İsmetpaşa caddeleri ile sahil bandında sigara içilmesini yasakladık" dedi.

Altınordu ilçesinde cadde ve sokaklar, lokanta, kafe, restoranlar, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafeler, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park ve piknik gibi yaşam alanlarının, koronavirüs tedbirleri yönünden kontrollerinin yapıldığı denetim faaliyetine Vali Tuncay Sonel de eşlik etti.

"DENETİMLER DEVAM EDECEK"

Yapılan koronavirüs tedbirleri denetimi sonrası bir açıklama yapan Vali Tuncay Sonel, Ordu halkından maskelerini düzgün bir şekilde mutlaka takmalarını istedi. Vali Tuncay Sonel, "Sosyal mesafe ve temizliğe özen gösterelim. Alınan kurallara uymak hem kendi sağlığımız, hem de diğer vatandaşlarımızın sağlığı için çok önem arz ediyor. Hep birlikte kurallara uyduğumuz takdirde Kovid-19'u yeneceğiz. Ordulu hemşehrilerimden maske, mesafe ve temizlik konularında özellikle hassasiyet göstermelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

"POZİTİF VAKALAR SÜREYİ EVDE GEÇİRMEZSE KYK YURTLARINDA KARANTİNAYA ALINACAK"

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında pozitif vaka ile temaslıların karantina süresini evlerinde geçirmek zorunda olduklarının altını çizen Vali Tuncay Sonel, alınan kurallara uymayan vatandaşların KYK yurtlarında karantinaya alınacağını, masraflarında kendilerinden tahsil edileceğini kaydetti.

"HEM KENDİSİNE HEM ÇEVRESİNE ZARAR VERMEYECEK"

"Fidangör Caddesi olarak anılan Sırrıpaşa, Süleyman Felek, İsmetpaşa caddeleri ile sahil bandında sigara içilmesini yasakladık" diyen Vali Sonel, "Vatandaşlarımız bugün itibariyle artık maskesini takacak, mesafeye, temizliğe dikkat edecek. Maskesini indirip sigara içmeyecek hem kendisine hem çevresine zarar vermeyecek" şeklinde konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA KISITLAMA

Vali Sonel, "65 yaş ve üstü kıymetli büyüklerimiz için sokağa çıkma saatini sabah 10: 00 ile akşam 22: 00 arasında müsaade ediyoruz. 65 yaşındaki kıymetli büyüklerimiz dışarıda işleri varsa yine maske, sosyal mesafe ve temizliğe ve alınan saatlere riayet ederek sokağa çıkabilecekler" dedi.

"CENAZELERDE TAZİYE ÇADIRI KURULMAYACAK"

Cenazelerde taziye çadırları kurulmaması gerektiğine de vurgu yapan Vali Sonel, "Taziye çadırları yerine dua okuyalım, telefonla taziye dileyelim. İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda düğün salonlarında düğünler 1 saatle sınırlandırıldı. Düğünler de nikah merasimi şeklinde yapılacak ve yemek verilmeyecek. Bilim Kurulumuzun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımızca alınan tedbirlere Ordu'muzun 19 ilçesi olarak titizlikle uyacağız" diyerek, vatandaşların alınan kurallar noktasında hassas olmalarını istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Altınordu Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (17)

Xy:

MASKEYI ANLADIK DA, SIGARA NE ALAKA, SIZE NE SIGARAMDAN!!!..TARIKAT SORUNU, TECAVÜZCÜLER, KADIN CINAYETLERI, TERÖR ILE KOL KOLA GEZENLERI GÖRMEYIN, KALA KALA SIGARA ICENI GÖRÜN...YAZIKLAR OLSUN.

1
4
yanıtYanıtla
ordinat:

5 yılda 9000 tecavüzün 3 ü tarikattan çıktı, asıl fuhuş kaynaklarını, gece klüplerini beachleri, sahta manken ajanslarını, grup etkinlik gezinti turu ayağına yapılanları görme bu 3 sapığı yakalayınca diğerleri bittimi, ayrıca sigardan ölenler koronadan ölenlerin şu ana kadar 4 katı gerzek, sen zıkkımlanda haramı, kul hakkına girme diyeceğimde nato kafa nato birleşmiş milletler

yanıt2
yanıt0
B:

Ordinat,,BENCE SEN TARIKATCISIN, VAY SENIN GIBILERIN HALINE..ALLAH, KUL ILE ARAMA GIRME DIYOR, SEN ISE ÖNCE SEYHIM DIYORSAN YANDIN... DINI ÖGREN DE GEL.

yanıt0
yanıt0
ana sınıfına mı gidiyon sen..:

bu kadar bön insan olamaz ama yinede açıklayım sana niye yasaklandığını. . . ilkokul çocuğuna açıklar gibi. . . . sigara içerken maskeyi çıkarmak zorunda kalıyorsun ya onun için yasaklanmış. . caddede hiç bir şekilde maskeyi çıkarmayın diye yasaklanmış. . .

yanıt0
yanıt0
Birgül Teyze:

maske takmayanlar falakaya çekilsin.

3
2
yanıtYanıtla
başlangıç:

sonunda birisi solunum yoluyla geçişte sigaranın etkisini farkettide yasaklamak aklına geldi, diğer şehirler duysun

3
0
yanıtYanıtla
Emel:

Kesinlikle katılıyorum, maskeyi çenesine indirip iç o zararlı şeyi sonra tekrar tak. Normal zamanda bile sevilen bir görüntü olmazken. Kesinlikle her yerde yasaklanmalı kardeşim.

yanıt0
yanıt0
asda:

tamam artık sigarayı zaten içirmemek için elinden geleni yapıyorlardı virüsü mana edip sokaktada yasaklansın, özgürlük için koronaya direnin yasakları çiğneyin :DDDD

0
3
yanıtYanıtla
ANAYASA MADDE 13 ve TCK MADDE 309 Lütfen okuyun:

MADDE 13. - Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir. . . . 1. Sınırlama kanunla olmalıdır. TCK m. 309/1''e göre; “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası''nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar”

0
2
yanıtYanıtla
Konyalı:

Bu kadar kanun maddesi ezberleyeceğinize sigarayı bırakma ya çalışsanız daha iyi olmaz mı

yanıt1
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title