Haberler

Türkiye'de toprak iddiasında bulunan Ermenilere Aliyev'den yanıt: Akılları yok

Güncelleme:

Ulusa sesleniş konuşması yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Türkiye'de toprak iddiasında bulunmasını değerlendirdi ve "Akılları yok. Türkiye gibi büyük bir ülkeden toprak talebinde bulunmak intihardır" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Dağlık Karabağ'daki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ağdam'ın 27 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılmasını halkıyla kutlayan Aliyev, bölgenin 10 Kasım'da imzalanan üçlü bir bildiri sonucu işgalden kurtarıldığını hatırlattı ve Dağlık Karabağ sorununu çözmek için yıllardır barış yolunu denediklerini fakat bu mümkün olmadığı için yasal haklarını kullanarak askeri yola başvurduklarını kaydetti.

"FİRAR EDENLERİN SAYISI 10 BİNİ GEÇTİ"

Cepheden kaçan Ermenistan askerleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Aliyev, "Ermenistan ordusundan firar eden asker sayısı 10 bini geçti. Bu sayıyı onlar kendileri itiraf etti" dedi.

"NEREDE SİZİN DEMOKRASİNİZ, İNSAN HAKLARINIZ"

Öte yandan Ermenistan'ı destekleyen batı ülkelerini de eleştiren Aliyev Avrupa Birliği'ni sessiz kalmakla suçladı ve "Avrupa Konseyi neredesin? Azerbaycan'ı küçümseyen ve itibarımızı sarsmaya çalışan Avrupa Konseyi nerede, neden susuyorsun? Nerede sizin demokrasiniz, insan haklarınız?" dedi.

"TOPRAKLARIMIZI GÖNÜLLÜ OLARAK TERK ETMEZDİ"

Aliyev, "Ağdam'ın kurtuluşu, şanlı askeri zaferimiz nedeniyle mümkün oldu. Azerbaycan savaş alanında Ermenistan'ı mağlup etmeseydi, Ermenistan topraklarımızı gönüllü olarak terk etmezdi." diye konuştu.

"BU BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ İŞGAL"

Aliyev açıklamalarının devamında, "Ermenistan başarısız ülke. Bu başarısızlığın nedeni nedir? İşgal. Ben bunu defalarca söyledim. Bu işgalin Ermenistan'ı uçuruma götüreceğini söyledim. Bu işgali asla kabullenmeyeceğimizi, er ya da geç toprağımızı geri alacağımızı söyledim. Ermenistan yaklaşık 30 yıldır bağımsız bir ülke olamadı ve bugün de bağımsız değil. Ermenistan aslında bir kolonidir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE TOPRAK İDDİASINDA BULUNUYORLAR, AKILLARI YOK"

Aliyev, komşularıyla normal ilişki kuramayan bir ülkenin gelişemeyeceğine dikkat çekerek, "Türkiye'ye toprak iddiasında bulunuyorlar. Akılları yok. Türkiye gibi büyük bir ülkeden toprak talebinde bulunmak intihardır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1915 olayları sırasında ailelerinin mal varlıkları ve arazilerine el koyulduğu, hazine ve devlet bankaları lehine haksız kazanç sağlandığını iddia ederken, sürekli olarak Türkiye'de toprak iddiasında bulunuyor. Konuyla ilgili olarak bazı davalar açılırken, Ermenistan tarafı açılan her davada haksız bulundu ve toprak iddiası reddedildi.

Kaynak: AA / Dünya

Avrupa Konseyi İlham Aliyev Ermenistan Azerbaycan Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Turist:

ZAVALLI ermenıler ÇOK İYİ BİLİYORLAR Kİ TÜRKİYE TOPRAKLARINA GÖZ DİNENLERİN SONU ÇUKUR!

31
3
yanıtYanıtla
TEKNİCEER:

Beğeni yapacağıma yanlış tuşa bastım. Türk toprağına göz diken iflah olmaz ALLAHIN izniyle.

yanıt10
yanıt1
Alkan:

Sıkıysa deneyin toprağın altı sizi bekliyor o Ermenistani başınıza yıkarız yerle bir olursunuz

25
2
yanıtYanıtla
Kerim:

Bu Ermeniler ya hayal aleminde yasiyor ya da madde bağımlısı ayık dolasmiyor

24
1
yanıtYanıtla
Ali:

Veririz ama toprağın altını

22
1
yanıtYanıtla
Dağdelenoğlu:

Ermeniler ancak ağrı dağının fotoğraflarına sahip olabilirler. Gerisini hayal bile etseler, ermenistan yok olur.

14
2
yanıtYanıtla
kenan tan:

ermeniler dunyanin hain milletidir ruslarin fransanin abd nin masasidir bu yuzden yok olmaya mahkumlar turkiyeye catsinlar cabucak yok olur giderler

14
2
yanıtYanıtla
YOK:

NE BICI BICI YAPANLARA NE DE YAN YAN EDENLERE BIR GRAM TOPRAK YOK! KARABAG''LA TURANi TURK DEVLETLERI BIRBIRINE KARA YOLUYLA DA BAGLANDI, TURK BIRLIGI ICIN ATILAN EN ONEMLI ADIMLARDAN BIRI TURK KONSULU''NUN KURULMASI YANI SIRA.

13
2
yanıtYanıtla
hbc:

rusya versin onlara toprak onların coğrafyası da geniş mideside

13
1
yanıtYanıtla
tefe tüfe:

Satanların ki ne mide?

yanıt6
yanıt2
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title