Haberler

3 kentimiz diken üstünde! Koronavirüs vakaları hızla artıyor

Güncelleme:

Adana, Karabük ve Trabzon'da koronavirüs vakaları artmaya başladı. Trabzon'da, 3 hafta öncesine kadar hiçbir vakanın yaşanmadığı Şenpazar ilçesinde Kovid-19 vakalarında son dönemde artış yaşanırken, Karabük'te de toplam vaka sayısı 676'ya yükseldi. Adana'da ise vatandaşlar maske kuralına uymaması vakaları artırıyor.

Trabzon'da 3 hafta öncesine kadar hiçbir vakanın yaşanmadığı Şalpazarı ilçesinde Kovid-19 vakalarında son dönemde artış yaşanıyor. Son olarak İstanbul'dan ilçenin Geyikli mahallesine gelenler ile enfekte olan mahalle sakinleri koronavirüse yakalanırken, mahalle bugünden itibaren karantina altına alındı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyarak Temmuz ayına kadar hiçbir pozitif vakanın rastlanılmadığı Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde ilk vaka 8 Temmuz tarihinde görüldü. Kış aylarında 12 bin nüfusu olan ve yaz aylarında memleketlerine gelen vatandaşlarla nüfus sayısı iki katına çıkan ilçede M.D. isimli vatandaşın koronavirüs testi pozitif çıktı. Kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan M.D.'nin ailesine de test yapıldı. 5 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, ilçedeki Çamlıca mahallesi karantinaya alındı.

Pozitif vakanın görüldüğü Çamlıca mahallesinin ardından geçtiğimiz hafta İstanbul'dan ilçenin Geyikli mahallesine tatile gelen vatandaşlar akrabalarının koronavirüse yakalanmasına neden oldu. 2 kişi geçtiğimiz hafta sonu hastalığa yakalanırken, son yapılan testlerde de sayının artması üzerine Geyikli mahallesi de bugünden itibaren karantina altına alındı. Mahallede vakaların daha da artmasından endişe ediliyor.

KARABÜK'TE DE VAKALAR ARTIYOR

Karabük'te koronavirüs salgınının görüldüğü 17 Mart tarihinden itibaren bugüne kadar görülen toplam vak'a sayısı 676 oldu. Bu süreçte 17 vatandaş koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, 585 kişi hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

"Kontrollü Sosyal Hayat" dönemine geçildiği 1 Haziran 2020 tarihinden itibari ile pozitifli vak'a sayısı ise haftada 69 kişi artarak 496 oldu. Kent genelinde Mart- Mayıs ayları arasında 180 kişi koronavirüse yakalanmış, bunlardan 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Öte yandan il sağlık Müdürlüğü kentte bugüne kadar 12 bin civarında PCR testi yapıldığını bildirerek, hastanede tedavisi devam eden 74 hastanın 3'ünün yoğun bakımda, bir kişinin de entübe olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz Salı günü, kentteki pandemi süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Valisi Fuat Gürel, 2,5 aylık zaman diliminde vak'a sayısının 2,5 katına çıktığını açıklamıştı.

Duyarlılığı arttırmak adına çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Gürel, "Polis, jandarma ve sağlık ekiplerimiz sürekli bu işin üzerindeler. Geldiğimiz nokta itibariyle son dönemlerde vakaların azaldığını söyleyebiliriz ama bu yeterli değil. Çünkü Sağlık Bakanımız her akşam ilk 5'e giren rakamsal olarak yada vaka sayısının azaldığı şehirlere açıklıyor. Biz bunlardan değiliz ama belli ki ortalarda bir yerdeyiz. Vaka sayısı belli bir yerde duran şehirlerden biriyiz" ifadelerine yer vermişti.

VAKA SAYISININ ARTTIĞI ADANA'DA DA MASKE KURALINA UYULMUYOR

Adana'da koronavirüs salgınında, normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte kentin işlek noktalarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Çok sayıda vatandaş tedbirlere uymadı. Bunun üzerine Adana Valiliği, camilerden anonslar yaptırarak, vatandaşları, tedbirlere uymaları yönünde uyardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Koronavirüs Şalpazarı Trabzon Geyikli Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (16)

COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Fotoya bak yahu kutsal topraklar TRABZON um be işte

2
24
yanıtYanıtla
karabük:

ne trabzonu be orası safranbolu kara cahil!!!!

yanıt21
yanıt3
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Tamam lan gevşek sakin ol fotoları karıştırmışız malum cennetten bir köşe gibi olunca Trabzon böyle oluyor:))

yanıt1
yanıt10
bm:

videodaki yer Trabzon Şalpazarı orada ikamet ediyorum

yanıt0
yanıt1
bm:

videodaki yer Trabzon Şalpazarı orada ikamet ediyorum

yanıt0
yanıt1
metin:

dün İstanbuldaki yaşanan izdiham sırasında ve izdihamdan sonra yandaş basın ve hiç kimse koronavirüs kelimesini bile söylemeye cesaret edememişti bu sabah tekrar o kelimeyi söyleme yasağı kalktı

8
3
yanıtYanıtla
COŞKUN:

Her şey göstermelik , yasal olarak müzikholler pavyonlar kapalı restoranar kapatma saati olan 01-02 de engeç kapalıolması lazım şimdi gelelim işin püf noktasına restoran ruhsatlı pavyonlar var mesela sabahın 06 sında bile açık mesafe falan hak getire kucak kucağa ben bir ilden bahsediyorum ama bütün türkiye kesin böyledir 24 saat devriye polis bekçi 10 kere kapılarından geçer görmez sonra parkta sigara için maskeyi indirene ceza tv kameraları da orda vay be aferim polis iyi çalışıyo

8
1
yanıtYanıtla
murat:

Bosverin virüsü ayasofya acıldı 1000lerce kişi ölse umurlarında mı

5
2
yanıtYanıtla
Hp:

Bu sicakta adanaya gelen virusun aklina ben

7
0
yanıtYanıtla
1234:

Sen asıl vakaları dünkü Namazdan sonra gör.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title