Haberler

Son Dakika! AYM üyesinin tepki çeken "Işıklar yanıyor" paylaşımı sonrası Anayasa Mahkemesi olağanüstü toplanıyor

Güncelleme:

Son dakika! AYM üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımı, darbe iması yaptığı gerekçesiyle tepki çekmişti. Gündem olan paylaşım sonrası Anayasa Mahkemesi bugün saat 14.00'te olağanüstü toplanıyor.

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın Twitter'dan "Işıklar yanıyor" notuyla AYM binasının fotoğrafını paylaşması, darbe iması yaptığı sebebiyle büyük tepki toplamıştı. İstifaya davet edilen Yıldırım, söz konusu paylaşımını silerek yanlış anlaşıldığına dair bir açıklama yapmıştı. Anayasa Mahkemesi hareketli gündem sonrası bugün saat 14.00'te olağanüstü olarak toplanma kararı aldı.

"MAKSADI AŞAN BİR ŞEKİLDE YORUMLANDI"

Yıldırım, Twitter'daki olay olan paylaşımlarını sildikten sonra yanlış anlaşıldığını şu sözlerle ifade etti: "Şahsi Twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir"

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından AYM binasının fotoğrafını paylaşıp "ışıklar yanıyor" notunu yazmıştı. Yıldırım'ın bu paylaşımında yer alan ifade, siyaset dünyasında olağanüstü bir gelişme olduğu zaman 'Genelkurmayın ışıkları yanıyor' cümlesi kullanılması sebebiyle darbe iması olarak yorumlandı. Bunun üzerine AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere çok sayıda isim tepkisini paylaşmıştı.

Son Dakika! AYM üyesinin tepki çeken 'Işıklar yanıyor' paylaşımı sonrası Anayasa Mahkemesi olağanüstü toplanacak

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Engin Yıldırım Twitter Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500

Yorumlar (80)

55:

Baktilarki oy kaybediyorlar kendi cikardiklari dedikodularla beslenecekler ama yemez artik acitasyon iskni birakin artik senaryolari birakin

48
10
yanıtYanıtla
SAMSUN SUZ:

SIĞIR SENİ

yanıt1
yanıt18
Hakkı öz:

Allah bize yasattiklari. Tüm sıkıntılari. Ekonomik zorluklari ve zalimlikleri sorsun. Burunlarindan fitil fitil gelsin insallah. Amin

yanıt13
yanıt0
vay ki vay...:

referandum döneminde hayırlı demeye korktuk, hırsız var demeye korktuk, şimdide ışıklar yanıyor demeye korkar olduk. . .

34
16
yanıtYanıtla
HAYDİİ:

Bizde yıllardır put put demeyi sizede putperest demeyi korkardik

yanıt0
yanıt1
cem:

tamam abi yeni gündemimiz bu bir süre işsizlik ekonomik kriz yoksulluk yolsuzluk konuşulmayacak

34
9
yanıtYanıtla
handan:

çevir kazı yanmasın hesabı boşuna uğraşmayın göz dağı vermek tehdit etmek için gizli tabirler kullananları çok gördü bu millet yeter artık demokrasi demokrasi diye bağırıp halkın oyuyla gelen kişilere darbe yapmanıza artık bu millet izin vermeyecektir sizin gibi düşünen iç ve dış düşmanlardan Rabbim devletimizi ve milletimizi korusun inşaALLAH Amin bir daha 15 temmuza izin verilmeyecektir ALLAH sizin gibi düşünenlere fırsat vermesin inşaALLAH Amin

13
25
yanıtYanıtla
ne güzel dua:

bakıyorum duayı kimse beğenmemiş en azından beğenmeme daha çok. demekki hala içimizde darbe severler var. bir mevkide ve devlet işinde çalışanlar ve önemli kişiler yazarken konuşurken dikket edecek

yanıt2
yanıt2
Nirvana:

demokrasi olan bir ülkede darbe yapmak suçtur . Ama biri darbe yapsa da bu yönetenlerden kurtulsak demek suç değildir . Sadece bir fikirdir . Bizim ülkemizde safkan düzkafa bir faşizm olduğu için kimse fikir beyan edemiyor artık .

21
14
yanıtYanıtla
HAYDİİ:

Biride cikip bütün heykeller yıkılsın dese aynı demokrasi damarın kabarirmi acaba?

yanıt2
yanıt15
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title