Haberler

Sokak Hayvanları İçin Yola Düştü

Güncelleme:

Türkiye Hayvan Hakları Savunucusu 59 yaşındaki Semih İğdigül, sokak hayvanlarının barınma ve bakım sorunlarına dikkat çekmek için motosikletiyle Türkiye turu başlattı.

Türkiye Hayvan Hakları Savunucusu 59 yaşındaki Semih İğdigül, sokak hayvanlarının barınma ve bakım sorunlarına dikkat çekmek için motosikletiyle başlattığı Türkiye turunda Manisa'nın Sarıgöl ilçesine geldi. Haziran ayında Erdemli'den motosikletiyle yola çıkan ve 5 bin kilometre yol katederek Sarıgöl'e gelen İğdigül, burada hayvan hakları konusunda seminer verdi.

"Bir Damla Yaşam" adını verdiği motosikletiyle Mersin'in Erdemli ilçesinden 'Hayvan Hakları Savunucuğunda' farkındalık oluşturmak amaçlı çıktığı Türkiye turunda Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu'daki birçok şehre ulaştığını kaydeden İğdigül, il ve ilçelerdeki sokak hayvanlarını inceleyerek, sokak hayvanları için yörenin belediye başkanları, ilçe müftülerini ziyaret ettiğini söyledi. Sokak hayvanları için barınak, barınma evleri, sokak ve caddelere su kaplarının konulmasını istediğini anlatan Semih İğdigül, "Hayvan haklarını savunmak, özellikle sokak hayvanlarının daha rahat ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için gönüllü olarak Türkiye'yi dolaşarak sokak hayvanlarının da yaşama hakları olduğunu savunuyorum. Gezdiğim yerlerde sokak hayvanlarının yaşam koşullarını görüyorum. Anında ilçe belediye başkanları, müftülerini, kurumları giderek sokak hayvanları için gerekli önlemlerin alınmasını istemekteyim. Bu işi gönüllü olarak yapıyorum." diyerek, 'Bir kap su, bir kap yemek' projesi altında sürdürdüğü Türkiye turuna devam edeceğini belirtti.

Sarıgöl Belediyesi Konferans Salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı oturumda 'Hayvan Hakları' konulu seminer veren Semih İğdigül seminer sonunda öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Seminere Sarıgöl Kaymakamı Selami Işık, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç katılırken, seminerin sabah bölümünde ilkokul öğrencileri, öğleden sonraki bölümünde ise orta dereceli okul öğrencileri katılım gösterdi.

DİZİLERDE ROL ALIYOR

Türkiye Hayvan Hakları Savunucu olan Semih İğdigül, bir çok TV dizisinde görev aldığını belirterek, Kurtlar Vadisi'nde Azerbaycan Uçbeyi Bahtiyar rolünde oynadığını, Suskunlar, Dila Hanım, Kuzey-Güney, İzmir Çetesi, Hanımın çiftliği, Leyla ile Mecnun, Yer Gök Aşk dizilerinde roller aldığını söyledi. İğdigül, "Ben sokak hayvanları için ömrümü ortaya koydum. Vatandaşların duyarlı olmalarını, yetkililerin sokak hayvanları bile olsa onların da bizler gibi bu dünyada yaşama hakları olduğunu hatırlamaları için ben Türkiye turuma devam edeceğim." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Sarıgöl Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title