Haberler

Pankek tarifi, pankek yapımı, pankek nasıl yapılır? Kakaolu, meyveli ve diyet pankek tarifi

Güncelleme:

Birçok kişinin beğeniyle yediği kolay Pankek nasıl yapılır? Detayları haberimizde... Kakaolu pankek tarifi, meyveli pankek tarifi, kahvaltılık pankek tarifi, diyet pankek tarifi, 2 kişilik pankek tarifi nasıl yapılır? Pankek ismi nereden gelir, anlamı ne, tarifi ne?

İster kahvaltılarda, ister kahve ve çay eşliğinde keyif yaparken, isterseniz diyetinizde tüketebileceğiniz pankek, bal, çikolata ve şurup ile servis edilir. Tadına doyamayacağınız ve her damak zevkine uygun pankek çeşitleri haberimizde.

PANKEK NEDİR? TARİHÇESİ NEDİR?

Pankek, nişasta, yumurta, süt ve tereyağı ürünlerini içeren bir bulamaç (cıvık hamur) ile hazırlanan ve genellikle ince ve yuvarlak olan düz bir hamur işi çeşididir. İngilizce'si "Pancake" demektir. Dilimize İngilizce'den geçmiştir. Pankek, kalbur veya kızartma tavası gibi sıcak ve yağlanmış yüzeylerde pişirilerek hazırlanmaktadır. Pankekin tarihçesine baktığımızda; yapılan arkeolojik çalışmaların, pankek ve benzeri besinlerin büyük olasılıkla tarih öncesi toplumlarda yenen en eski ve en yaygın tahıl bazlı besin olduğunu göstermektedir.

Pankekin şekli ve yapısı dünya çapında farklılık gösterir. Yani dünyadaki ülkelere göre yapılış tarifi farklıdır. Malzemeleri de farklı sayılır. Mesela İngiltere'de genellikle mayasız yapılır ve krep şekline benzemektedir. Fakat Kuzey Amerika'da ise kalın ve kabarık bir kek oluşturmak için genellikle kabartma tozu kullanılacak şekilde bir mayalama/kabartma maddesi kullanılır. Yani pankek için İngiltere maya kullanmazken ABD mayalı şekilde yapar. Aynı şekilde diğer ülkelerde de farklılıklar gösterebilir.

Ticari satışlar için hazırlanmış pankek karışımları bazı ülkelerde bulunur. Patates, bulamacın büyük bir kısmında kullanılırsa bu keke patatesli pankek adı verilir. Karabuğday unu kullanıldığı takdirde, Blini, Kaletez, Ploye ve Memil-buchimgae gibi birçok hamur işini de içeren karabuğdaylı pankek yapılabilir. Pankek, gün içerisinde herhangi bir zaman diliminde farklı malzemelerle ya da dolgularla servis edilebilir, lakin Amerika ülkesinde tipik olarak bir kahvaltı yemeği olarak kabul edilir ve waffle ile benzer işleve sahip bir gıdadır.

PANKEK NASIL YAPILIR?

Kakaolu, meyveli, sade olarak tüketebileceğiniz pek çok farklı pankek çeşidi vardır. En güzel özelliklerinden biri de şurubudur. Akçaağaç şurubu olan pankek şurubu, pankeke en çok lezzet veren malzemedir. Ayrıca, daha sağlıklı olması için pankeki keçiboynuzu unu ve tam buğday unu ile de yapmak mümkündür.

Pankek yapımı farklı şekillerde aşağıda anlatılmıştır.

KAKAOLU TARİFİ

Kakaodan vazgeçmem diyenler kakaolu tercih edebilirler.

Kakaolu Pankek İçin Gerekli Malzemeler:

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 fiske tuz

1,5 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Pankek Yapımı

Derin bir kaseye 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 4 veya 5 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Tel çırpıcı kullanarak 2 dakika kadar çırpın. Ardından 1 buçuk su bardağı süt ve 1 fiske tuz ilave edip biraz daha çırpın. Son olarak 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao ve 2 su bardağı un ekelyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Hazırladığınız kakaolu pancake hamuru akıcı kıvamlı bir hamur haline gelecektir. Eğer kıvamı fazla sıvı ise biraz daha un ilave edebilirsiniz. Ardıdnan teflon bir tavayı ocak üzerine koyup, ısıtın. Kakaolu pankek hamurundan küçük bir kepçe alın. Tavaya alın. Bu sırada tavayı hiç oynatmayın. Kenarları toparlanıp, üzeri göz göz olunca spatula kullanarak diğer yönünü çevirin. 10-15 saniye diğer tarafını pişirin. Pişen pankeki reçel, bal ve fındık kreması süs malzemeleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pankek nasıl yapılır? Pankek tarifi, kahvaltılık pankek nasıl yapılır?

MEYVELİ PANKEK YAPIMI

Çocuklarınızın çok seveceği çilekli pankeki siz de çok seveceksiniz.

Çilekli Pankek için Gerekli Malzemeler:

3 adet yumurta

Yarım paket kabartma tozu

140 ml süt

120 gram un

Çeyrek yarım çay kaşığı tuz

8-10 tane çilek

Çilekli Pankek Yapılışı:

Çilekleri dilimleyin. Yumurtanın sarısını ve beyazlarını ayırın. Beyazları bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını da un, kabartma tozu ve sütle çırpın. Kar haline gelmiş yumurta beyazlarını bir kaşık yardımıyla diğer malzemeye karıştırın. Her pankek için tavaya 1-2 dilim çilek koyun, üzerine 1 kaşık hamur döküp her iki yüzünü de pişirin. Afiyet olsun.

Pankek nasıl yapılır? Pankek tarifi, kahvaltılık pankek nasıl yapılır?

KAHVALTILIK PANKEK TARİFİ

Pankeki kahvaltılarda tercih edenler için özel bir tarifimiz var.

Kahvaltılık Pankek için Gerekli Malzemeler:

2 adet yumurta, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin, 1 tutam tuz, 2 su bardağı un, yarım su bardağı süt, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 paket kabartma tozu,

Pişirmek için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Servisi için: 3 yemek kaşığı bal

Kahvaltılık Pankek Yapılışı:

Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri alın. Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın. Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Krep tavasını arada yağlayarak pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Servis tabağına aldığınız pankeklerin üzerine tereyağı koyup bal gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pankek nasıl yapılır? Pankek tarifi, kahvaltılık pankek nasıl yapılır?

DİYET PANKEK TARİFİ

Hem pankek yemek hem de diyetinize devam etmek ister misiniz?

Diyet P ancake Gerekli Malzemeler:

40 gram yulaf ezmesi, 1.5 tatlı kaşığı kahve, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 2 yumurta, 1 kaşık Hindistan cevizi, 1 ölçek çikolatalı protein tozu(isteğe göre)

Diyet Pankek Yapılışı:

Yulaf ezmesi blender ile un haline getirilir. Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Altı ısıtılan teflon yüzeyli tavaya karışım kaşık yardımıyla konularak pişirilir. Üzerinde kabarcıklar çıkıp altı sertleşince ters çevirilip pişirilir. Afiyet olsun!

Pankek tarifi En güzel pankek tarifi Nefis pankek tarifi

2 KİŞİLİK PANKEK TARİFİ

Çok kalabalık değiliz, 2 kişilik pankek bize yeter diyorsanız işte size 2 kişilik pankek tarifi…

2 Kişilik Pankek Tarifi için Gerekli Malzemeler:

1 yumurta, 1 dolu çorba kaşığı toz şeker, 1 paket vanilin, 1 çay bardağı süt, 2 çay bardağı un, yarım paket kabartma tozu

2 Kişilik Pankek Tarifi Yapılışı:

Tümmazemeleri rondoda karıştırarak kek hamuru kıvamından daha yoğun pürüzsüz bir hamur elde edin. Çok hafif yağladığımız (kağıt havluyla yağlayabilirsiniz) yapışmaz tavamızı iyice ısıtıp altını kısın. Birer çorba kaşığı hamurdan koyup yüzeyin baloncuklanmasını beklin. Yüzeyin baloncuklanması pankekleri ters yüz yapmamız gerektiğine işaret ediyor. Sıcaklığı çıkıp pankekler içini çekince afiyetle dalabiliriz.

Pankek nasıl yapılır? Pankek tarifi, kahvaltılık pankek nasıl yapılır?

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Haberler

500

Yorumlar (19)

gökhan bjk:

nutella sürüp yiyeceksin mükemmel oluyo

0
0
yanıtYanıtla
kemal:

diyet pankek lezzet olarak da çok güzel oluyormuş biraz soğuk bakmıştım ama beğendim

0
0
yanıtYanıtla
selin:

kakaolu pankek. . . sen gerçek bir şölensin

0
0
yanıtYanıtla
Emine:

sabahları çocuklarıma yapıyorum çok beğendim tarifi

0
0
yanıtYanıtla
bizimki çok sevecek:

minik ardama yapıcam. kesil çok sevcekkkk

0
0
yanıtYanıtla
uoı:

tarifler için teşekkürler

0
0
yanıtYanıtla
GÜRKAN:

Pankek tarifi için teşekkürler çok lezzetli gözüküyor.

0
0
yanıtYanıtla
GAMZE:

pankek çok doyurucu oluyor ayda 1-2 kez yapmaya çalışıyorum sizde deneyin.

0
0
yanıtYanıtla
GÜLBANU:

tarif için teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim.

0
0
yanıtYanıtla
....45:

her öğün yiyebilirim. .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title