Haberler

Kayıp denizaltı bulundu mu? Denizaltı içindekiler yaşıyor mu, öldüler mi?

Dünya gündemine bomba gibi düşen kayıp denizaltı haberi sonrası kayıp denizaltının bulunup bulunmadığı merak konusu oldu. Titanik'in Atlas Okyanusu'ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir "enkaz" bulundu. Peki bu enkaz kayıp denizaltı mı? Kayıp denizaltı bulundu mu, denizaltı içindekiler yaşıyor mu öldüler mi?

Kayıp denizaltı bulundu mu? Dünya gündemine bomba gibi düşen kayıp denizaltı haberi sonrası kayıp denizaltının bulunup bulunmadığı merak konusu oldu. Titanik'in Atlas Okyanusu'ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir "enkaz" bulundu. Peki bu enkaz kayıp denizaltı mı? Kayıp denizaltı bulundu mu, denizaltı içindekiler yaşıyor mu öldüler mi? Detaylar.!

KAYIP DENİZALTI BULUNDU MU?

Titanik enkazına yolculuğu sırasında Atlantik Okyanusu'nda kaybolan 5 kişinin bulunduğu denizaltıyla ilgili ABD'den yeni bir açıklama geldi. ABD Sahil Güvenliği, kaybolan denizaltıyı arama alanında bir enkaz bulunduğunu açıkladı. Enkazın kayıp denizaltıya ait olup olmadığı araştırılıyor.

5 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

Titanik enkazına yolculuğu sırasında kaybolan ve 5 kişinin bulunduğu denizaltıda oksijenin tükenmek üzere olduğu bildirilmişti. Titan adlı denizaltından pazar gününden bu yana haber alınamıyordu. Arama çalışmaları devam ederken ABD'den yeni bir açıklama geldi.

Kayıp denizaltı bulundu mu? Denizaltı içindekiler yaşıyor mu, öldüler mi?

ENKAZ ARAŞTIRILIYOR

Denizaltının kaybolduğu bölgede arama çalışmalarını sürdüren ABD Sahil Güvenliği bölgede bir enkaz buldu. Ancak enkazın Titan'a ait olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. Ekipler, enkazın denizaltına ait olup olmadığını araştırıyor.

DENİZALTINDA 5 KİŞİ BULUNUYOR

Kaybolan denizaltıda 58 yaşındaki İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, 77 yaşındaki Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yaşındaki Pakistan doğumlu İngiliz işadamı Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman'ın olduğu açıklandı.

Kayıp denizaltı bulundu mu? Denizaltı içindekiler yaşıyor mu, öldüler mi?

TİTANİK'İN ENKAZI 3 BİN 800 METRE DERİNLİKTE

Titanik'in enkazı, Kanada'nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre açığında Atlantik Okyanusu'nun dibinde 3 bin 800 metre derinlikte yer alıyor. Zamanının en büyük yolcu gemisi olan Titanik, 1912'de İngiltere'nin Southampton limanından ABD'nin New York kentine yaptığı ilk yolculuk sırasında bir buzdağına çarparak batmıştı. Gemideki 2 bin 200 yolcu ve mürettebattan en az bin 500'ü hayatını kaybetmişti. Titanik'in enkazı 1985'te keşfedilmesinden bu yana kapsamlı şekilde araştırılıyor.

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Atlas Okyanusu Dünya Gündem Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title