Haberler

Kayahan'ın Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi Şarkısı Yoğun İlgi Görüyor

Güncelleme:

Kayahan'ın en çok sevilen şarkılarından Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi şu sıralar en çok dinlenen müzikler arasına girdi. Büyük Usta Kayahan'ın vefat etmesinden sonra en sevilen şarkılarından biri olan Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi şarkısını benzersiz sesiyle seslendiren Kayahan'ın ölümü sonrası şarkıları daha da anlam kazandı.

Kayahan'ın en çok sevilen şarkılarından Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi şu sıralar en çok dinlenen müzikler arasına girdi. Büyük Usta Kayahan'ın vefat etmesinden sonra en sevilen şarkılarından biri olan Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi şarkısını benzersiz sesiyle seslendiren Kayahan'ın ölümü sonrası şarkıları daha da anlam kazandı.

Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı Kayahan Açar, yumuşak doku kanseri tedavisi gördüğü hastanede bu sabah 66 yaşında hayatını kaybetti.

ŞARKILARI, MARŞ GİBİ SÖYLENDİ

Hastalığına yenik düşen Kayahan, koyu Galatasaraylı idi. Sarı kırmızılı takım için çok sayıda şarkı yazıp besteledi. Ancak, en ünlü şarkılarından 'Mor menekşe' Fenerbahçeliler'in, 'Siyah beyaz film gibi biraz' ise Beşiktaşlılar'ın marşı haline geldi.

MOR MENEKŞE VE SİHAY-BEYAZ FİLM GİBİ BİRAZ

Yıllardır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşen Kayahan, 'koyu' ancak bir o kadar da 'centilmen' bir Galatasaray taraftarı idi. Yaşamı boyunca yazdığı pek çok şarkı stadyumlarda, salonlarda sporseverlerin dilinden düşmedi. Bunların en ünlüleri; 'Mor Menekşe' ve 'Siyah-Beyaz Film Gibi Biraz'... Ve tabii taraftarı olduğu Galatasaray için şarkılar ve marşlar da besteledi Kayahan...

"O ŞARKIYI BESTELEDİĞİM İÇİN PİŞMANIM" DEMİŞTİ

Hürriyet'in haberine göre; 'Mor menekşe' şarkısının Kayahan'ın hem kariyerinde hem kalbinde ayrı bir yeri bulunuyordu. Kayahan, bu şarkıyı herhangi bir kulüp ya da taraftar grubu için yazmamıştı ama Fenerbahçeliler bu şarkıyı çok benimsemişti. Bunun sebebi ise ezeli rakipleri Galatasaray'ın bir dönem mor renkli forma giymesiydi. Bu şarkının sarı lacivertli tribünler tarafından söylenmesine çok üzülmüştü Kayahan. Bu üzüntüsünü Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı yendiği bir maçtan sonra şöyle dile getirmişti: "Galatasaray'la Fenerbahçe arasında 5 puan fark oluştu. Bu da pek hoş olmadı. Ama esas beni üzen de benim, 'Mor menekşe' adlı şarkımın Fenerbahçe tribünleri tarafından kullanılmasıydı. O şarkıyı bestelediğim için pişmanım."

PİŞMAN OLDUĞU 'MOR MENEKŞE'Yİ FENERBAHÇE'YE ÜCRETSİZ VERDİ

Ancak aynı Kayahan daha sonra bu şarkıyı Fenerbahçe'ye ücretsiz verdi. Bunun sebebini ise şöyle açıklıyordu efsane müzisyen: "Bizi hakkıyla yendiler, rica ettiler ben de verdim. Küfredeceklerine şarkı söylesinler. Orada ince bir zeka vardı. 'Bir mahzun mor menekşe, ağlıyor mu ne' meselesi naif bir yaklaşımdı. Ücret alsam olmazdı, bir Galatasaraylı olarak birine bir şey satmış olurdum."

GALATASARAY KULÜBÜ MESAJ YAYIMLADI

Öte yandan Galatasaray Kulübü, Kayahan'ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün resmi sitesinde yer alan mesajda şu ifadeler kullanıldı: "Ünlü besteci ve şarkıcı Kayahan'ı kaybettiğimizi büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.Türk müziğinin büyük ustası Kayahan, topluma malolan besteleriyle, gönül verdiği takım olan Galatasaraylıların kalbinde ve şarkılarında sonsuza kadar yaşayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Bir Aşk Hikayesi Galatasaray Fenerbahçe Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title