Haberler

Galataport açılışı ne zaman 2021? Galataport nerede, ne zaman açılıyor?

Galataport İstanbul, Karaköy Rıhtımı'ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'ne kadar sahil şeridine hayat verecek olan dünya çapında bir projedir. Bu projenin ne zaman açılacağını, nerede açılacağını merak eden vatandaşlar araştırmalarını sürdürmekte. Peki, Galataport nerede, ne zaman açılıyor? Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor? Galataport açılışı ne zaman? Galataport nerede, ne zaman açılıyor?

İstanbul'un önem arz eden projelerine bir yenisi daha eklendi. Galataport yapımı devam ediyor. Vatandaşlar ise Galataport hakkında bilgi almak için arayışa geçiyor. Kimi Galataport nerede araması yaparken, kimi Galataport nedir, içinde neler olacak aramasını gerçekleştiriyor. Peki, Galataport nerede, ne zaman açılıyor? Galataport İstanbul son durumu nedir, ne zaman bitiyor? Galataport açılışı ne zaman? Galataport nerede, ne zaman açılıyor? İşte detaylar haberimizde...

GALATAPORT AÇILIŞI NE ZAMAN, NEREDE?

Galataport İstanbul, Karaköy Rıhtımı'ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'ne kadar sahil şeridine hayat verecek olan dünya çapında bir proje.

İstanbul, tek başına benzersiz bir deneyim olan, Roma'dan Bizans'a ve oradan Osmanlı'ya kadar 3 büyük imparatorluğun başkenti olmuş zamansız bir şehir. Galataport İstanbul ise bu eşsiz coğrafyayı keşfetmek için gelenlere yepyeni bir keşif alanı daha sunacak.

İstanbul boğazının eski kenti çevrelediği bölgede yer alan ve büyüleyici tarihi yarımadanın bir uzantısı olan Galataport İstanbul, yaklaşık 200 yıldır eski depoların ve gümrük sınırlarının arkasına gizlenmiş olan bu sahil şeridini gün yüzüne çıkaracak. Galataport projesiyle birlikte bu sahil şeridi, şehri denize bağlayan halka açık bir kordon haline gelecek. Haberler.com haberini okuyorsunuz. Haber kaldığı yerden devam ediyor.

Binalar arasında yer alan küçük sokaklarla Boğaz'a doğru kolaylıkla geçiş yapılabilirken, kentin tarihi anıtları da orijinaline sadık kalınarak yenilenecek. Ayrıca bölgenin finansal önemini dikkate alarak yepyeni ofis alanları yaratılacak.

Kısacası Galataport İstanbul, modern bir bakış açısı ile İstanbul'un en güzel bölgelerinden birini şehre geri kazandıracak. Haberler.com sizler için en doğru bilgileri araştırıyor. Doğru kaynak için doğru yerdesiniz.

GALATAPORT AÇILDI MI?

Galataport İstanbul bugün itibarıyla ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Projenin tamamlanmasıyla Karaköy'ün 200 yıldır kapalı olan sahil şeridi de İstanbulluların kullanımına açıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI YAT YARIŞLARI GALATAPORT'TA GERÇEKLEŞTİ

Dünyanın dört bir yanından gelen yarışçılar 29-31 Ekim tarihlerinde, yarışın en kritik dönüş noktası Galataport İstanbul Kapılarının da aralarında olduğu parkurlarda mücadele edecek. İstanbullular ve şehrin ziyaretçileri, nefes kesen yarışlar eşliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Galataport İstanbul'da yaşayacak.

GALATAPORT İstanbul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaparak tüm İstanbullularla ve şehrin ziyaretçileriyle birlikte kutluyor. Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları'nın İstanbul etabı, "İki kıtada yaşayan şehir" adıyla Boğaziçi'nde düzenlenecek parkurlarla 29-31 Ekim tarihleri arasında başta spor meraklıları olmak üzere herkese eşsiz bir heyecan ve keyif yaşatacak. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dış İşleri Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği iş birliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen yarışlarda 29 Ekim günü Boğaziçi'nde Cumhuriyet Kupası parkuru gerçekleştirilecek.

TARİHİ YARIMADA ÖNÜNDE UNUTULMAZ KARELER

Galataport İstanbul Kapıları, bu yıl Paket Postanesi ve Rıhtım Meydanı önünde olmak üzere iki lokasyonda konumlanıyor. Galataport İstanbul'un rıhtımında ve meydanlarında binlerce izleyici; eşsiz tarihi yarımada manzarası önünde tasarım harikası teknelerin nefes kesen mücadelesini izleyecek. İstanbul'un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları'na verdiği bu istikrarlı destekle deniz turizmine, ülke tanıtımına verdiği önemi bir kez daha göstermiş olacak. Heyecanlı parkurlardaki yarışlar sonunda, dünyanın dört bir yanından katılacak yelkenli tekneler ve yüzlerce yarışçı arasında toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'na hak kazanacak. İstanbul etabı 31 Ekim'de Ataköy Hyatt Regency Otel'de düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

GALATAPORT, İLKLERİN PROJESİ

Galataport İstanbul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları'na verdikleri desteği önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini belirtti: "İlklerin projesi, şehrin tarihi limanını canlandıran Galataport İstanbul'da, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları'yla kutlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Geçen yıldan farklı olarak bu yılilk defa 200 yıl sonra erişime açılan sahil şeridimizde, meydanlarımızda ve sokaklarımızda tüm İstanbullular ve şehrin ziyaretçileri ile bu görsel şölene tanıklık edeceğiz. Bu yıl ayrıca yarışlar kapsamında iki kapımız bulunuyor. Galataport İstanbul kapıları, sahamızın Paket Postanesi ve Rıhtım Meydanı arasında kalan bölümü kapsıyor. İstanbul'un ve Boğaz'ın eşsizliğini gözler önüne seren, ülkemizin yurtdışı tanıtımında önemli bir rol oynayan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları ev sahipliğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI:

GALATAPORT NE ZAMAN AÇILIYOR?

"Galataport Projesi tamamlandığında hem kültür sanat hayatına hem turizmle çok büyük katkılar sunacak bir atılımdır. Sadece turizm sektörüne 5 milyar dolarlık ilave katkı sağlaması beklenen Galataport, 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusu potansiyeliyle dünya çapında bir projedir. Dünyanın tüm ünlü markaları bu mekanda yer almak için şimdiden arayış içindedir. İstanbul Modern ile İstanbul Resim ve Heykel müzeleri küresel düzeyde ilgi görmektedir. Nisan ayından itibaren Galataport'un faaliyete geçmesini bekliyoruz. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi ne kadar iyi korur ve geliştirsek millet olarak o kadar çok kazanırız."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Karaköy Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title