Haberler

BTP Genel Başkanı Haydar Baş kimdir? Haydar Baş hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon'da tedavi gördüğü hastanede koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.Yaşanan gelişme sonrası BTP Genel Başkanı Haydar Baş kimdir? Haydar Baş hayatı ve biyografisi gibi konular araştırıldı.

Yaklaşık bir hafta önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan BTP Genel Başkanı Haydar Baş koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Gündemi sarsan gelişme sonrası vatandaşlar Haydar Baş kimdir? Haydar Baş hayatı ve biyografisi gibi konuları merak etti.

PROF. DR. HAYDAR BAŞ KİMDİR

Prof. Dr. Haydar Baş 1947 yılında Trabzon'da doğmuştur.

İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon'da tamamlamasının ardından; 1970 senesinde, Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi'ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olmuştur.

Lisansüstü eğitimini ve doktorasını "Veda Hutbesinde İnsan Hakları" konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi'nde tamamlamış ve bu üniversitede göreve başlamıştır.

Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek "İslam ve Hz. Mevlana","Tasavvuf Tarihi", "Din Sosyolojisi" ve "Din Psikolojisi" konularındaki tezleri neticesinde "Profesörlük" unvanını da aynı üniversiteden almıştır.

13 yıl Bakü Devlet Üniversitesi'nde öğretim görevinde bulundu.

Akademik kariyerini eğitim sahasında yapmasına rağmen, aynı zamanda bir araştırmacı, yazar, iş adamı, sanayici ve tüccar olan Prof. Dr. Haydar Baş'ın hayatından bazı kesitler şöyledir:

• Mefkureci Öğretmenler Derneği'nin Trabzon Şubesi Başkanlığını yapmıştır.

• Beş yıl Devlet Liselerinde, iki yıl Ticaret Liselerinde ve İmam Hatip Liselerinde olmak üzere yedi öğretim yılı öğretmenlik yapmıştır.

• 13 yıl Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesinde profesör ünvanıyla öğretim görevinde bulundu.

• İPA A.Ş.'nin Bölge Müdürlüğünü yürütmüştür.

• BAŞ Şirketler Grubunun, BAŞ Çelik Fabrikalarının, BAŞ Ticaret A.Ş.'nin ve BAŞ Isı Sanayi'nin kurucusudur.

• Halen başyazarlığını yapmakta olduğu İCMAL, ÖĞÜT ve MESAJ dergilerinin kurucusudur.

• Milli Basın Kurultayları'nı tertip eden Basın Kurulu'nun başkanıdır.

• Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) Genel Başkanı'dır.

Prof. Dr. Haydar Baş Fransızca, Arapça ve Farsça bilmektedir.

Haydar Baş'ın basılmış olan eserleri şunlardır:

1- Milli Ekonomi Modeli ve Kalkınma Projeleri

2- Sosyal Devlet - Milli Devlet.

3- Dini ve Milli Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler

4- Niçin Türkiye?

5- Hikmetin Sırları

6- Yaşayan Kur'an: Sünnet

7- Din Tahripçilerine Kur'an-ı Kerim'in Cevabı

8- Veda Hutbesinde İnsan Hakları

9- İslam'da Zikir

10- Alemlere Rahmet Hz. Muhammed-I

11- Alemlere Rahmet Hz. Muhammed-II

12- Makalat

13- Mektubat

14- İslam ve Mevlana

15- İslam'da Tevhit

16- İman ve İnsan

17- İslam'da Kadın Hakları

18- Dua ve Evrad

19- Haccın Hikmetleri

20- İnsan-ı Kamil ve Nefs Mertebeleri

21- Hıristiyanlık ve Yahudilik

22- Birliğe Doğru

23- Veda Hutbesi ve Evrensel Beyanname

24- Nefs Terbiyesi

25- Varoluşun Gayesi: Zikrullah

26- Dar Bölge Yaygın Kalkınma Modeli

27- Alemlere Rahmet Hz. Muhammed (Genişletilmiş Yeni Baskı İki Cilt)

28- İmam Ali

29- Hz. Fatıma

30- İmam Hasan

31- İmam Hüseyin

32- İmam Cafer-i Sadık

33- İmam Zeynelabidin

34- İmam Rıza

36- Tevhid'in Merkezi Ehl-i Beyt

37- Hac

38- Kapitalizmin Tarihe Gömülüşü: Rusya Devlet Duma'sında Milli Ekonomi Modeli Sunumu

39- Tüm Gayretimiz Birlik ve Kardeşlik İçin

40- İmam Hasan el-Askeri ve İmam Mehdi

41- Dua ve Zikir

42- İmam Musa Kazım (a.s.)

43- İmam Muhammed et-Taki

44- İmam Hadi

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Türkiye Partisi Haydar Baş Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı?
500

Yorumlar (5)

selim:

Azerice ne la. . . Bu ne ahmaklık. . . . Azerice Türkçeden ayrı bir dil mi? Haydar Efendi ve Şürekasının kafası işte bu kadar

6
8
yanıtYanıtla
KARAMAN lı:

Haberi yazan editörlerimize seslenmek istiyorum. Bazı dil bilimciler inkar etse de Azerice bir dil değildir. Türk Dilinin bir Lehçesi olmakla birlikte, bir Şive yapısıdır. Konuşma tarzıdır. Şive: Söyleyiş özelliği, ağızLehçe = 1. Bir dilin tarihsel, bölgesel, siyasal sebeplerden dolayı ses, yapı ve söz dizimi özellikleriyle ayrılan kolu, diyalekt. 2. Konuşma tarzı.

5
3
yanıtYanıtla
POYRAZ:

şuanda orijinal Türkçe Azeri lehçesidir. Osmanlı dan once ki Turkceye cok yakin hatta aynidir. osmanli dilimize sahip cikmaiyip arapca farsca ve turkceyi karistirip osmanlica diye uyduruk dil yapti. halkin dili lehcesi bozuldu en sonunda Istanbul üskudar agzi diye bilinen simdiki uyduruk lehce cikti ne yazikki. -yor eki dilimizi bozdu ne kucuk unlu uyumu kaldi ne buyuk. Allah Haydar Baş beyefendiye rahmet etsin.

yanıt2
yanıt0
Alphan İnan:

Bir Bayrak Adam daha, Hakka Yürüdü. Allah, seni ahirette, Peygamber Efendimize, komşu eylesin, muhterem hocam.

0
0
yanıtYanıtla
Zine yurt:

Çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title