Haberler

Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede kaç yaşında, nereli? Bennu Gerede hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Adını sıklıkla duyduğumuz isimlerden biri olan Bennu Gerede hakkında merak edilenler var. Son zamanlarda gündemde olan isimler arasında yer alan Bennu Gerede'nin kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki, Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede kaç yaşında, nereli? Bennu Gerede hayatı ve biyografisi!

Gündemde yer alan isimlerden biri olan Bennu Gerede hakkında detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar adıyla sıklıkla karşılaştığı isim olan Bennu Gerede'nin hayatını araştırıyor. Peki, Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede kaç yaşında, nereli? Bennu Gerede hayatı ve biyografisi! Detaylar haberimizde.

BENNU GEREDE KİMDİR?

Bennu Gerede (30 Ağustos 1971, İstanbul), Türk oyuncu, fotoğrafçı. 30 Ağustos 1971'de İstanbul'da doğdu. Babası doktor Selçuk Gerede, annesi film yönetmeni ve senarist Canan Gerede'dir. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet tarihinin önemli isimlerinden ve Atatürk'ün arkadaşlarından olan eski büyükelçi albay Hüsrev Gerede'nin torunudur. Birleşmiş Milletler'de doktor olarak görev yapan babasının işi nedeniyle bebeklik döneminden itibaren New York'ta büyüdü. New York'taki Parsons School of Art'ta fotoğrafçılık öğrenimi gördü. Mezuniyetinin ardından ablası Şiva Gerede ile birlikte İstanbul'da bir süre mankenlik, fotomodellik, oyunculuk yaptı. Oyunculuk yaşamı 1989 yılında TRT için çekilen "İz Peşinde" dizisinde Füsun karakterini canlandırarak başladı. İlk sinema filmi 1991 yılında çekilen Kurt Kanunu idi. Annesi Canan Gerede'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği, şarkıcı Bergen'in hayatını anlatan Aşk Ölümden Soğuktur filminde Kadir İnanır ile başrolü paylaştı. Bu filmdeki performansı, Soçi Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu, Angers Avrupa İlk Filmler Festivali'nde Jean Carment Ödülü ile ödüllendirildi.

Fransa'ya giderek bir yatılı okulda fotoğrafçılık eğitimi alan Gerede, Türkiye'ye döndükten sonra moda ve portre fotoğrafçılığı yaptı. Elle, Marie Claire, Harper's Bazaar gibi moda dergileri için çalıştı. "Sosyetik fotoğrafçı" olarak tanındı. Katıldığı ilk sergi, 1994'te İstanbul'da "Abidin Dino Portreleri" sergisi oldu. Sanat fotoğraflarında ağırlıklı olarak kadın, beden, cinsellik temalarına yer verdi. 1999 yılında fotoğrafçı Koray Erkaya ile evlendi. Eşi ile New York'ta yaşadı. Çiftin bu evlilikten üç oğlu oldu, 2006 yılında boşandılar. 2007'de Gerede'nin fotoğrafçı Ahmet Ağaoğlu ile beraberliğinden dördüncü oğlu dünyaya geldi. İkinci evliliğini 2010 yılında Cem Özhanlı ile yaptı, 2011 yılında boşandı. İlişkilerinde şiddete maruz kaldı ve bunu 2019 yılında yayımladığı Ben, Ben Nü adlı otobiyografik romanda paylaştı.

Bennu Gerede kimdir? Bennu Gerede kaç yaşında, nereli? Bennu Gerede hayatı ve biyografisi!

İlk kişisel sergisini 2010 yılında İstanbul'da açtı. Teslimiyet başlıklı sergide başlık parası, kuma, zina ve bir genç kızın adet olması gibi kadınların hayatına ait konulara yer verdi. 2011 yılında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla İzmir'de Aşk Töre(n)leri isimli bir fotoğraf sergisi açtı. 2013 yılında Panama'da yapılan, Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler – Gönüllüler yarışmasında "Ünlüler" takımında yer aldı. 125 ünlünün portre fotoğraflarından oluşan Bennu Yüz 25 adlı kitabı 2015 yılında yayımladı. 2017'de çocukları ile Endonezya'ya taşındı ve iki yıl Bali adasında yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndü.

Haberler.com / Sumru Tarhan - Gündem

Bennu Gerede Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title