Haberler

AÖL sınav sonuçları, AÖL 2. dönem kayıt işlemleri

Güncelleme:

AÖL sınav sonuçları, AÖL 2. dönem kayıt işlemleri ve Açık Öğretim Lisesi 2016 yılı sınav takvimi. AÖL sınavları hakkında bilmeniz gereken tüm detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

AÖL'de okuyan öğrenciler 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı'nı merakla bekliyor. Bir taraftan AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı için ders çalışan öğrenciler çalışmalarının semeresini, bir taraftan da AÖL 1. Dönem Sonu Sınav sonuçlarının yayınlanmasını bekliyor. Öğrencilerin gözü kulağı AÖL sınav sonuçlarında. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz sizlere buradan duyuracağız.

2015-2016 AÖL SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

2015-2016 yılının ilk AÖL sınavı 2-3 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - II. Dönem Sınavı ise 19-20 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak. Senenin III. Dönem sınavları 02-03 Temmuz 2016'da uygulanacak.

2016 AÖL SINAVLARI VE BAŞVURU TARİHLERİ

2016 yılı boyunca yapılacak AÖL sınavları ve sınavlar öncesinde yapılması gereken ödemeler, başvurular ve tarihlerini görüntülemek için aşağıdaki linke tıklayın.

Yapılacak sınav ile ilgili temel bilgiler

Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar. Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır. Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.

Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan sınav yürütme kurullarına başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dâhil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez. Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Açık Öğretim Ortaokulu Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title