Haberler

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni tekstil atölyesine kiraladı!

Güncelleme:

İstanbul'da, Beykoz Anadolu Lisesi'nin 2004 yılında dönemin müdürü Osman Bey tarafından 5 yıllığına tekstil atölyesine kiralandığı iddia edildi. Okulun sitesinden de bu iddiaları doğrular nitelikte bir duyuru yapıldı.

İstanbul'un Beykoz ilçesi Çavuşbaşı mevkiinde bulunan Beykoz Anadolu Lisesi'nin 2004 yılında dönemin müdürü Osman Bey tarafından kiraya verildiği iddia edildi. Okulun sitesinde, "Okulumuz Beykoz Anadolu Lisesi'nin mahkeme kararı ile zemin katı boşaltılarak üst kata taşıma işlemi gerçekleşmektedir." şeklinde duyuru yapıldı.

Yaşananlar hakkında "Tam Aziz Nesinlik bir hikaye daha" diyen CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş, okulun bodrum katını tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralayan Osman Bey'in, şu anda bir İmam Hatip lisesinde müdürlük yaptığını söyledi.

8,5 ay okulun bodrum katında faaliyet gösterip okuldan ayrılan tekstil atölyesi ile yaşanan mahkeme sürecinin ardından kiracı firma, bugün İcra Dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi'ne gelerek icra başlattı. Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri bahçenin dışına çıkarıldı.

Okul tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama;

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

CHP'Lİ YARKADAŞ: AK PARTİ'NİN BÜROKRATI HİÇBİR ŞEY YOKMUŞ GİBİ GÖREVDE

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Yarkadaş şunları söyledi;

1- Tam Aziz Nesinlik bir hikaye daha... Beykoz Çavuşbaşı'nda bulunan Anadolu Lisesi'nin zemin ve bodrum katı, 2004 yılında Okul Müdürü Osman Bey tarafından, bir tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralanır. Şirket, okulun iki katında 8.5 ay faaliyet yürütür ve üretim yapar.

2- Ancak 8.5 ay sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kiracı firmaya ve okula bir ihtarname yollayarak ilgili alanların "okul birleştirmesi yapılacağı" gerekçesiyle boşaltılmasını ister. Konu yargıya taşınır. Yerel mahkeme, tekstil firmasına kiralanan alanı boşalttırır.

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

3- Kiracı firma Butik Konfeksiyon bunun üzerine temyize gider. Üst mahkeme, kiracıyı haklı bulur ve kiracının 8.5 milyon TL zarara uğradığını tespit eder. Okulun alt katını kiralayan Butik Konfeksiyon, hem zararın temini hem de eski yerine taşınmak için Milli Eğitim Bak. başvurur.

4- MEB, "Biz böyle bir parayı ödeyemeyiz, sorununuzu okul yönetimiyle çözün" deyince, firmanın sahibi tekrar mahkemeye giderek işlemleri başlatır. Ve az önce... Kiracı firma, saat 13.00'te İcra Dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi'ne gelerek icra başlattı.

5- Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri de bahçenin dışına çıkarıldı. İcra Dairesi, tespitlerin ardından alt katların boşaltılmasına ilişkin kararı okul yönetimine tebliğ etti. Okul yönetimi bunu hemen yapmalarının mümkün olmadığını söyleyerek kiracı firmadan süre istedi.

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

6- Araya giren kişiler sayesinde, kiracı firma, okulun alt katının eski haline getirilmesi ve kendilerine teslim edilmesi için 6 gün süre tanıdı. Firma, iş kaybı olduğu gerekçesiyle günlük 6 bin TL de zarar temini talep etti. Okul yönetimi bu talebi de kabul etmek zorunda kaldı.

7- Saat 13.45 itibariyle, icra işlemi bitti. Okul yönetimi okulun alt katını tekstil atölyesine çevirmek için çalışmalara başladı. Okulu kiraya veren Osman Bey, şu an bir İmam Hatip'te müdür...Okulları ticarethane gibi gören AKP'nin bürokratı olarak hiçbir şey yokmuş gibi görevde

İşte Yarkadaş'ın yaptığı paylaşımlar;

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

Skandal iddia: Okul müdürü Beykoz Anadolu Lisesi'ni kiraya verdi!

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anadolu Lisesi İstanbul Beykoz Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (17)

Barış:

Görevden alınan bir bürokrat olursa devletin bürokratı, görevde olursa AKPnin bürokratı diye ifade ediliyor. Bu kafa hastalıklı. Atama mevzuata göre yapıldıysa devletin bürokratıdır. Suç işleyen CEZASINI çeker. Çeksin. Siyaseti ülke yararına yapmak gerekir.

5
2
yanıtYanıtla
Tarafsız Taraftar :

YİNE RANT... YİNE PEŞKEŞ... VALLAHİ HIZINIZA FERRARİ BİLE YETİŞEMİYOR... AL EĞİTİMİ VER PARAYI... OHHH NE ÂLÂ MEMLEKET. YE .. YE.. BİTMİYOR ANASINI SATAYIM.... ALLAH SİZİLERİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN. ŞEYTAN RUHLU EĞİTİM DÜŞMANI SATICI YARATIKLAR....!!!????????????

7
0
yanıtYanıtla
KEMAL:

YARKADAŞ HERŞEYE BURNUNU SOKMA ARKADAŞŞ HAHA

0
5
yanıtYanıtla
Yani:

Korkunç bir durum

5
0
yanıtYanıtla
ENTERESAN:

görünen köy kılavuz istemez

4
0
yanıtYanıtla
ilahii:

hayır her konuda atölye sahibi haklı bulunmuşta zaten eğitim kurumunda ticaret yapmak yasak. nasıl haklı bulunur. kira peşin ödendiyse okul müdürünü kustursun o zaman. tam bir yılan hikayesi olmuş

2
0
yanıtYanıtla
İlginç:

Bu da oldu

2
0
yanıtYanıtla
Sibel Özbelli:

PES. . . .

2
0
yanıtYanıtla
Murat:

Oku için verilen kira bedeline ne olmuş. Kiraya verilme işini tek başına mı yapmış gerekçesi neymiş. Barış Yarkadaş pek inandırıcı kişiliğe sahip birisi değil, ama yine de gerçekten doğru ise o zat okul Müdürü değil, hırsız ve soyguncunun biriymiş. Belki de Yarkadaş''ın arkadaşı dır.

0
2
yanıtYanıtla
YAMAN:

Müdür sağ yaşıyor görevi kötüye kullanmış onu yargıla . . . !

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title