Haberler

Şiran'da Evliya Çelebi Seyrangahı Açıldı

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteği ile yapılan "Evliya Çelebi Seyrdngahı" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteği ile yapılan "Evliya Çelebi Seyrdngahı" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçeye hakim bir nokta olan Bayraktepe Mevkiinde inşa edilen tesisin açılışında konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, açılışın mutlu bir bayram gününe gelmesinin çok anlamlı olduğunu belirtti.

"AJANS DESTEKLERİ İLİMİZDE KAYDA DEĞER BİR KATKI SAĞLIYOR"

Merkezi hükümet tarafından her türlü kamu hizmetinin Gümüşhane ve ilçelerinde etkin bir şekilde getirildiğinin altını çizen Vali Mayda, "İlimiz genelinde duble yollar, Devlet Hastaneleri, barajlar, Harşit çayının ıslahı gibi çok büyük bayındırlık hizmetleri yapılıyor.

Bunların dışında ajans destekleri de kayda değer bir katkı sağlamaktadır. DOKA, SODES, DOKAP kaynakları etkili bir şekilde ilimizde ve bütün ilçelerimizde hizmetlere katkı sağlamaya devam edecektir." dedi.

"BU TÜR ORİJİNAL ESERLER HER İLÇEMİZDE, BELDEMİZDE OLMALI"

Şiran'ın bu hizmete kavuşmasına farklı bir açıdan bakan Vali Mayda,

"Her ilde ve ilçede kayda değer hizmetler oluyor. Ancak bazı hizmetlerin orijinal olması ve o il/ilçeye mahsus olması ayrı bir değer ifade ediyor. Evliya Çelebi Seyrangahı da o özellikte. Bizim en önemli değerlerimizden olan Evliya Çelebi adına yapılmış olması önem arz ediyor. Ben diğer il, ilçe ve beldelerimizde de orijinallik taşıyan hizmetlerin önümüzdeki zamanlarda tahakkuk edeceğine inanıyorum." tespitinde bulundu.

"EVLİYA ÇELEBİ SEYAHATNAMEYİ YENİDEN YAZSAYDI ŞİRAN'DAN SONRA BAŞKA BİR YERE GİTMEZDİ"

Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise konuşmasında "Tahmin ediyorum Evliya Çelebi yaşasaydı ve Seyahatnamesini yeniden yazmaya kalksaydı Şiran'dan sonra daha başka bir yere gitmezdi" tespitinde bulundu.

Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'ın çalışmalarından övgü ile bahseden Milletvekili Aydın, "Hükümetimiz siyasi parti ayrımı yapmadan proje üreten tüm belediyeleri destekliyor. AK Parti iktidarının olduğu her yerde ülkenin kalkınması adaletli bir şekilde olacaktır. Kim hakkı ile proje yaparsa onu da hükümetimiz desteklemektedir. Şiran ilçemiz hem DOKA hem de SODES projelerinden büyük destekler almıştır. Ankara'ya kilometre olarak uzaksınız ama yürek olarak Ankara'nın göbeğindesiniz." dedi.

"ŞİRAN DENİLİNCE EVLİYA ÇELEBİ SEYRANGAHI AKLA GELECEK"

Milletvekili Feramuz Üstün ise "Yerel yönetimlerin çok büyük işler yapar ve yer altına gömerler" dedi. Belediyelerin altyapı çalışmalarının çok büyük hizmetler olduğunu fakat vatandaşların bunun eksikliğini hissetmedikleri sürece farkında olmadıklarını kaydeden Üstün, Şiran denilince artık "Evliya Çelebi Seyrangahının" akla geleceğini belirterek, bütün bu çalışmalar için Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'a teşekkür etti ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

"ŞİRAN'IN HER YERİ SEYRANGAH"

Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu ise konuşmasında Şiran'ı çok sevdiğini belirterek, Şiran'ın her tarafının bir seyrangah olduğunu belirtti ve Şiran'ın güzelliğinin herkes tarafından görülmesini istedi.

"MODERN BİR KENT OLMA PAROLASI İLE YOLA ÇIKTIK"

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, modern bir kent olma parolası ile yola çıktıklarını belirterek, "2011 yılı UNESCO tarafından Evliya Çelebi yılı ilan edilmişti. Bizde ilçemize geldiği zaman bu mevkiye çıkıp "Ne seyran yer" diye Evliya Çelebinin adını yaşatmak için böyle bir proje yaptık. Projemize DOKA da 140 bin TL destek sağladı." dedi.

33 METREDEN ŞİRAN'I SEYREDİN

Seyrangahın 33 metre yüksekliğinde ve Selçuklu mimarisi tarzında yapıldığını kaydeden Altıparmak, yanındaki kafeteryanın ise 2 katlı Osmanlı mimarisi tarzında yapıldığını belirterek, eserin Şiran'ın simgesel yapılarından birisi olduğunu sözlerine ekledi. Altıparmak konuşmasının devamında göreve geldiği 3,5 yıl boyunca hem Belediye hem kamu hem de özel sektör yatırımları hakkında bilgi verdi.

AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ise yaptığı çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Altıparmak'a teşekkür ederek, "Şehrin tüm ilçelerinde, beldelerinde, kısacası her yerinde bu tür eserler yapılmasını diliyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 33 metre yüksekliğinde ki seyrangah ile bitişiğinde ki sosyal tesisin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Açılışın ardından her iki tesisi de gezen katılımcılar duvarlarında Şiran köylerinin fotoğraflarının yer aldığı eserin bölgedeki spor tesisleri ve parklarla birlikte bir külliyeye dönüştüğünü söyledi.

Açılış programı Zeynep Başkan konseri ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yavuz Altıparmak Evliya Çelebi Gümüşhane Şiran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title