Haberler

Sinan Meydan Karşıyakalılarla Buluştu

9 Eylül Kurtuluş Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ı ağırladı.

9 Eylül Kurtuluş Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, Tarihçi Yazar Sinan Meydan'ı ağırladı. İzmir'in Kurtuluşundan Cumhuriyet'e konulu söyleşide Karşıyakalılarla buluşan Meydan "Aklın, bilimin ve çağdaşlığın ihmal edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bizi bu durumdan kurtaracak olan yine Atatürk'ün ışığıdır" dedi.

Karşıyaka Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri işbirliğiyle organize edilen etkinlik, Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda yapıldı. "İzmir'in Kurtuluşundan Cumhuriyet'e" temalı söyleşiye Karşıyakalılar yoğun ilgi gösterirken, Meydan'ın sunumu sık sık alkışlarla kesildi. Alkışa teşekkürle karşılık veren Meydan ise "Hep, 9 Eylül'de İzmir'de olmak istemişimdir. Karşıyaka'da bana bu duyguyu yaşattığınız için şükran borçluyum" dedi. Salonu dolduran bine yakın Karşıyakalı, etkinliğin düzenlemesine katkı sunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a da teşekkür etti.

"Geçmişe bakarak, çıkış yolunu kendimiz bulacağız"

Türkiye'de aklın, bilimin ve çağdaşlığın ihmal edildiği bir dönemin yaşandığını söyleyen Tarihçi, Yazar Sinan Meydan "Atatürk'ü müfredattan çıkartmalar, cihadı okul kitaplarına sokmalar, dinci yurtlardaki tacizler tecavüzler bunun en büyük göstergesidir. Tarihsel tecrübemiz bu durumdan nasıl kurtulacağımızı görmek açısından yeterlidir. Osmanlı'nın gelişme ve yükselme dönemi, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ün devrimleri bize bu kurtuluş reçetesini sunmaktadır. Geçmişimize ve hangi zor şartlarda neler başardığımıza bakarak çıkış yolunu kendimiz bulacağız. Umudumuzu kaybetmek yok" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sinan Meydan Karşıyaka İzmir Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title