Haberler

Simav Mapuder'den Yedinci Kütüphane Simav'a

Mapuder'den yedinci kütüphane Simav'aKütahya'nın Simav ilçesi, Akdağ Beldesi'ndeki Akdağ Ortaokulu'nda gönüllülerin oluşturduğu Mavi Pusula Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (MAPUDER) tarafından, içinde 2 bin 500 kitabın bulunduğu kütüphane oluşturuldu.

Mapuder'den yedinci kütüphane Simav'a

Kütahya'nın Simav ilçesi, Akdağ Beldesi'ndeki Akdağ Ortaokulu'nda gönüllülerin oluşturduğu Mavi Pusula Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (MAPUDER) tarafından, içinde 2 bin 500 kitabın bulunduğu kütüphane oluşturuldu.

Eğitimden yeterli ve eşit şartlarda faydalanamayan öğrenciler ile imkan ve olanakları yeterli olmayan okullara yardım etmeyi hedefleyen MAPUDER'in 32 üyesi, geçen 8 Ekim'de Simav'ın Akdağ Beldesi'ne geldi. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra mühendis, mimar, doktor, gazeteci gibi pek çok meslek dalından olan dernek üyesinin içinde bulunduğu grup, iki gün boyunca gece gündüz demeden çalışarak 102 öğrencisi bulunan Akdağ Ortaokulu'ndaki boş bir sınıfı kütüphaneye çevirdi. Çalışmalara okul yönetiminin yanı sıra öğrenciler de destek verdi. Raflarına çeşitli eserlerden oluşan 2 bin 500 kitap yerleştirilen kütüphane, bugün sade bir törenle açıldı. Akdağ Ortaokulu'nda oluşturulan ve aynı bahçe içerisinde bulunan Akdağ İlkokulu'nun 120 öğrencisinin de yararlanabileceği kütüphanenin açılışına Simav Kaymakamı Türker Halim Çağatay, Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Yavuz ile Hasan Atalay ile AK Partili Akdağ Belde Belediye Başkanı Yakup Oran, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YEDİNCİ KÜTÜPHANE SİMAV'A

MAPUDER üyesi Sare Tanrıverdi, yaptıkları çalışmalarla ülke genelinde çocuklar arasında daha fazla kitap okumasını sağlayarak vatana millete daha iyi insanlar yetişmesine katkıyı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. MAPUDER'in üç yıl önce üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinci ile bir araya gelmesinden oluştuğuna dikkati çeken Tanrıverdi, "Bu dernek olarak oluşturduğumuz yedinci kütüphane. Çocuklar için bir araya geliyoruz. Çocuklarımızın ileride iyi insanlar olmaları, bizlere hayırlı güzel işler yapmaları için çabalıyoruz. Kurduğumuz her kütüphanemize ortalama 2 bin 500 civarında kitap götürüyoruz. Bunu yaparken okulun öğrenci sayısına da dikkat ediyoruz. Bundan önce Sinop'a, Iğdır'a, Bilecik'in Söğüt, Düzce'nin Akçakoca, Bolu'nun Mudurnu ile İstanbul'un Büyükçekmece ilçelerine kütüphanelerimizi yaptık. Derneğimiz yılda iki kütüphane oluşturuyor. Kütüphanelerimizi açtıktan sonra çocuklarımızla sürekli olarak bir araya geliyoruz. Onlara, 'Nasıl kitap okumalıyız? Kitaplarımızı nasıl kullanmalıyız?' gibi bilgiler veriyoruz. Dünyayı en iyi şekilde öğrenebilmeleri için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Kütüphanelerimizin tasarımı, montajı, kitapların seçimi hep dernek üyesi arkadaşlarımız tarafından gerçekleştiriliyor. Derneğimiz 38 üyeden oluşuyor. Biz buraya 32 gönüllü arkadaşımızla birlikte geldik. Dernek üyelerimizin içerisinde doktorlar, avukatlar, mühendisler ve mimarlar bulunuyor. Kütüphanelerimiz de zaten mimarlarımız tarafından yapılıyor. Kitapların seçiminde de öğrencilerimizin çevre, insan, hayvan sevgisini aşılayacak kitaplar seçmeye özen gösteriyoruz. Aynı zamanda da müfredatı da takip ederek yenilenen kaynakları mümkün olduğunca onlara sunmaya çalışıyoruz ki güncel bilgilerden ve yenilenmelerden haberlerinin olmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Kendi iki çocuğunun da eğitim gördüğü Akdağ Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Seçil Varmış, "Kütüphanemiz çok güzel olmuş. Sanırım Simav'da böyle bir kütüphane yoktur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. MAPUDER'in gayretleri sonucu artık öğrencilerimiz daha fazla kitap okuyarak, daha fazla bilgiye sahip olacaklar. Ellerine sağlık" dedi.

Okulun dördüncü sınıf öğrencilerinden Damla Yavuz da okullarının kütüphaneye kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Buradaki kitapları okuyarak daha fazla bilgileneceğimiz için çok sevinçliyiz" dedi.

Beşinci sınıf öğrencisi Havva Yavuz da okullarının da kütüphenelerinin de yeni olduğuna dikkati çekip, "Kütüphanemizin öğrencilerimize yeni ufuklar açacağına yürekten inanıyoruz. Derneğin gönüllü üyeleri üniversite öğrencilerinin buraya kadar gelerek çalışmalara bizzat katılmaları öğrencilerimiz nazarında çok olumlu izler bıraktı. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Akdağ Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çakmak, okullarınında kütüphanelerinin de yeni olduğunu belirtip, "Öğrencilerimiz artık bilgiye daha kolay ulaşıp, daha donanımlı olabilecek. kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Atalay Kütahya Akdağ Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title