Haberler

Simav Çayındaki Kirlilik Sorunu Çözüldü

Güncelleme:

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinden geçen Simav Çayındaki kirlilikten bir iz kalmadı.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinden geçen Simav Çayı'ndaki kirlilikten bir iz kalmadı. Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, mezbahadaki arıtma sisteminin arızalandığını, bu sırada mezbahadan bir deşarj yapılmış olabileceğini ancak arızanın kısa sürede giderilerek sorunun çözümlendiğini söyledi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kirlilik incelemesi başlattığı Simav Çayı ile ilgili görüşü sorulan Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan ise özel kalemi aracılığı ile açıklama yapacak bir şey olmadığını söyledi.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinden geçen Simav Çayı'ndan kan akması yetkilileri harekete geçirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ının yazılı açıklama yaparak kirlilik incelemesi başlattığı Simav Çayı'nda durum normale döndü. Simav Çayı içinde balıkların dahi görüldüğü dikkat çekerken Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, İHA'ya yaptığı açıklamada, olup biten her şeyin mezbahanın arıtma tesisindeki arızadan kaynaklandığını söyledi. Bigadiç Belediye Başkanı Göksel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kirlilik incelemesi yönünde başlattığı çalışmadan henüz bilgileri olmadığını ve kendilerine bu konuda bir tebliğin yapılmadığını söyledi. Başkan Göksel, "Simav Çayı'ndaki kirlilik konusu kamuoyunda yer aldı. Geçen hafta belediye mezbahamızın arıtma tesisi arıza yapmış, 2 gün sürdü. O günlerde de gazeteci arkadaşlar çekim yapmışlar. Ancak, biz zaten çevreye saygılı olan insanlarız. Böyle bir şeye kesinlikle müsaade etmem. Biz olaydan haberdar olunca hemen arızayı giderdik. Daha önce nasıl arıtma tesisi çalışıyorsa şu anda da hiçbir problem yok" dedi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA YOK

Öte yandan, Simav Çayı'nda kısa süreliğine yaşanan kirlilik ile ilgili olarak Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan açıklama yapmadı. Kaymakam Aktan, görüş ve bilgi almak için giden muhabiri makamına kabul etmezken, makamında olduğu halde özel kalemi aracılığıyla, "Açıklama yapacak bir şey yok. Balıkesir Valiliği'ne konu ile ilgili bilgi verildi" diye haber göndermesi dikkat çekti. İHA Muhabirinin görüşme isteğini cevapsız bırakan Kaymakam Aktan'ın Simav Çayı'ndaki iddialarla alakalı bir soruşturma başlatıp başlatmadığı ise bilinmiyor.

VALİ TURHAN: "HEMEN EKİP GÖREVLENDİRDİK, ANCAK KİRLİLİK TESPİT EDİLEMEDİ"

Öte yandan, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Bigadiç Kaymakamı'nın kendisinden bilgi isteyen basın mensubunu kabul etmeyip görüşmemesine tepki gösterdi. Vali Turhan, ilçe kaymakamı Barış Aktan'ın, "Açıklama yapacak bir şey yok" cevabına üzüldüğünü, doğru bilginin bu makam tarafından basına verilmesi gerektiğinin altını çizerek gerekeni yapacağını söyledi. Vali Ahmet Turhan, "Biz de basın kanalı ile olayı duyduğumuzda bir ekip görevlendirdik. Ekibimiz bir inceleme yaptı ancak kirlilik anlamında bir tespit bulunamadı. Olayı yerinde incelediler, şu anda orada bu tür kirlilik gözükmüyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Barış Aktan Balıkesir Bigadiç Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title