Haberler

Siirt'ten Trabzon'a Anlamlı Ziyaret

Güncelleme:

Trabzon ve Siirt Genel Meclis üyelerinin iki şehrin kardeş şehir olması yönünde aldığı karar gereği Trabzon'a 60 kişilik heyet gitti.

Trabzon ve Siirt İl Genel Meclis üyelerinin iki şehrin kardeş şehir olması yönünde aldığı karar gereği Siirt'ten Trabzon'a 60 kişilik heyet geldi.

Çözüm sürecinin yaşandığı bu günlerde Trabzon'a gerçekleşen ziyarete Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal ve il genel meclis ve belediyesi üyeleri ile STK'ların temsilcileri katıldı. Havayolu ile dün Trabzon'a gelen heyet ilk olarak tekne turu yaptı. Bu sırada Siirt Valisi Ahmet Aydın, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan ve beraberindekiler Karadeniz'in engin sularında "Vira bismillah " diyerek barış ve kardeşlik için denize olta attı. Heyet gezinin ardından Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın vermiş olduğu akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Trabzon'a ziyaretinin ikinci gününde heyet, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'ın da katımıyla Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret ettiler.

Ardından Valilik A Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda barış ve kardeşlik mesajları verildi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'un ve Siirt illerinin kadim iki kent olduğunu belirterek "Bin yıldır hiçbir etnisite ayrımı yapmadan, hiçbir düşünce ayrımı gözetmeden bu millet birbirine hoşgörüyle ve sevgi ile yaklaşmıştır. İnsanlığın imrenerek baktığı medeniyetleri oluşturmuştur. Ne zaman ki birbirine olan hoşgörüsünü şu veya bu nedenle kaybettiyse sıkıntılar oluşmaya başlamıştır. Bu cennet vatanın kuzeyi, güneyi, doğusu batısı aynı acıyı hissetmiştir. Bir organizmanın en uzak noktasında hissedilen acının anında beyne yaptığı etki gibi bu sıkıntı tüm ülkeyi ve milleti rahatsız etmiştir. 76 milyon insan artık bu ağrıdan ve acıdan kurtulmak istiyor. Elini taşın altına koyma cesaretini, kararlılığını gösteren insanlar olarak bu inisiyatifi başlatıp bir kere daha kardeş olduğumuzu ülkemiz insanına ve dünyaya haykırmış oluyorum" diye konuştu.

Trabzon'da çok güzel bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Siirt Valisi Ahmet Aydın ise, "Çok sıcak bir ilgiyle karşılaştık. Trabzon'un yüreği çok güzel. Yürekleri gibi samimi insanlar. Kalbinde ne varsa aynen dobra dobra söylüyorlar. Bu bir adım oldu. Bunun devamı gelecek. Siirt mübarek bir beldedir. Siirt'e gelenler yükseliyor. Başbakanımıza kızımızı verdik, başbakan oldu. Kardeş il olduk Trabzon büyükşehir oldu. Siirt'in bereketine inanan insanlarız. Bu örnek davranış öyle inanıyorum ki diğer illere de örnek olacak. Sulhun farkına varamayanlar olabilir ama inşallah bunlar da aşılacaktır. Kararlı bir şekilde bunu olumlu yönde sonuçlandıracağız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine başarılı bir şekilde taşımamız için önce bu sorunları kendi içimizde çözmemiz gerekiyor" dedi.

'BİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE ÇOK GÜZEL BİR MESAJ'

Siirt İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal da "Ülkemiz her alanda değişim ve gelişim sürecine girerek dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almıştır. Trabzon'umuz Siirt ile kardeş kent ilan edildi. Bu kapsamında Trabzon'a yaptığımız bu ziyaret çok büyük önem taşımaktadır. Öyle ki bizi bölmek isteyenlere bu birliktelik çok güzel bir mesaj olacak. Biz aynı havayı soluyan milletler olarak biriz, beraberiz ve kardeşiz" dedi.

Konuşmaların ardından Siirt Valisi Ahmet Aydın heyet adına Vali Kızılcık'a Siirt iline özgü çeşitli hediyeler verirken, Vali Kızılcık ise, Aydın'a gümüş telkariden yapılmış kahve takımı hediye etti. Aynı şekilde İl Genel Meclis Başkanları da birbirlerine hediyeler takdim ettiler.

Öte yandan Siirt heyeti bugün Trabzon'daki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Rize'ye gidecek ve orada da bazı programlara katılacak. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Kızılcık Ahmet Aydın Trabzon Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title