Haberler

Siirt'teki 5 Bin Kişilik Aşiret Düğününde 2 Ton Et Tüketildi!

Güncelleme:

Siirt'in Pervari ilçesinde yaşayan Adiyan aşireti mensuplarından Murat Özcan'ın düğününde 2 ton et tüketilirken, geline 100 bin lira değerinde altın takı takıldı.

Siirt'in Pervari ilçesinde yaşayan Adiyan aşireti mensuplarından Murat Özcan'ın düğününde 2 ton et tüketilirken, geline 100 bin lira değerinde altın takı takıldı. Pervari ilçesinde yaşayan ve 10 bin mensubu bulunan Adiyan aşiretinin eski lideri Emin Özcan'ın oğlu 25 yaşındaki Murat Özcan ile Bitlis'te yaşayan Hiran aşiretinden 23 yaşındaki Zehra Özdemir çiftinin düğün töreni aşiretlerin bulaşmasına sahne oldu.

5 BİN KİŞİ İÇİN 100 KOYUN KESİLDİ

Düğüne, Siirt Belediye Başkanvekiliği de yapan Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşat Taşkın, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren ve AK Partililerin yanısıra 5 bin kişi katıldı. Pervari Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan düğüne katılanlara kavurma, pilav, cacık ve tatlı ikram edildi. Sabah saatlerinde dev kazanlarda yapılan kavurma için ilçede yaklaşık 100 koyunun kesilerek 2 ton et tüketildi. Damadın abisi Ali Özcan, böylesi düğünlerin yapılması kültürel değerleri olduğunu ifade ederek, "Adiyan aşiretimizin en küçük kardeşimizi evlendirdik. İlçemizde aşiretlerin düğün törenleri bu şekilde kalabalık olur. Pervari halkı kültürlerine düşkün bir halktır. Çok sayıda aşiretler düğün törenimize katılarak bizleri onurlandırdı. Pervari terörle değil, bu tür güzel kültürel değerlerimiz ile anılmasını istiyoruz. Adiyan aşireti olarak barışı sürekli destekliyoruz" diye konuştu.
TAKI DAMADA DEĞİL, GELİNE TAKILDI

Düğününe gelen davetlilere damada takı takılmaması konusunda uyarılarda bulunan Adiyan aşireti lideri Lokman Özcan, takı takmak isteyenlerin sadece geline takı takmalarını istedi. Özcan, "Bizim örf ve adet geleneklerimizde damada takı takmak var. Ancak, bu derece kalabalık bir düğünde takı takılmaması konusunda gelen davetlilerimizi uyardık. Takı takmak isteyen aşiret liderleri takılarını damada değil de eşleri vasıtası ile geline takmalarını istedik" dedi. Düğünde gelin Zehra Özdemir'e yaklaşık 100 bin lira değerinde altın takılar takıldığı öğrenildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zehra Özdemir Murat Özcan Pervari Siirt Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title