Haberler

Şifayı Samsun'da Buldular: İki Kız Kardeş 6 Aylık Tedavi Sürecinin Ardından Diyabetten Kurtuldu

Şifayı Samsun'da buldular: İki kız kardeş 6 aylık tedavi sürecinin ardından diyabetten kurtulduSAMSUN - Uzun yıllar diyabet hastalığıyla uğraşan iki kız kardeş 6 aylık bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Şifayı Samsun'da buldular: İki kız kardeş 6 aylık tedavi sürecinin ardından diyabetten kurtuldu

SAMSUN - Uzun yıllar diyabet hastalığıyla uğraşan iki kız kardeş 6 aylık bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Adana'da yaşayan Fatma ve Ayşe Sözüöz kardeşler yıllardan beri diyabet hastalığı nedeniyle sağlıklı yaşamlarını sürdüremiyordu. Yaklaşık 6 ay önce Samsun Büyükanadolu Hastaneleri Çiftlik Şubesi Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al'a başvuran iki kardeş metabolik cerrahi ameliyatı ve 6 aylık bir tedavi sürecinin ardından ilaçlar ve insülinden kurtularak sağlıklı yaşamlarına geri döndü.

"2 hastamıza da kapalı yöntemle metabolik cerrahi ameliyatı uyguladık"

Ameliyat ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Al, 2 hastanın da 6 ay önce Adana'dan geldiğini söyledi. 2 kardeşin uzun yıllar şeker hastalığı ile uğraştığını belirten Al, "Aynı zamanda kan da yağ yüksekliği, yüksek tansiyonları ve uyku apne problemleri vardı. Hastalarımız uzun yıllar ilaç, insülin kullanmasına rağmen kan şekerlerinde denge sağlayamıyorlardı. Biz kendilerine 6 ay önce gerekli tetkikleri yaptıktan sonra kapalı yöntemle metabolik cerrahi ameliyatı uyguladık. Şuan da ilaç, insülin kullanmıyorlar. Yüksek tansiyon ilaçlarını bıraktılar. Kolesterol ve yağ seviyeleri normale geldi. Uyku apne problemleri tamamen düzeldi ve makineden kurtuldular. Hastalarımızın bundan sonraki süreçte de takiplerine devam edeceğiz" dedi.

"Hem ülkemizde hem dünyada diyabetli hasta sayısı çoğalmakta"

Diyabet hatalığı ve metabolik cerrahi ameliyatı hakkında da bilgi veren Al, "Diyabet çok önemli bir hastalık. Hem ülkemizde hem dünyada diyabetli hasta sayısı çoğalmakta. Hastaların yaşam kalitesi bozuluyor. Başta göz, böbrek, bacak ve kalp damarları olmak üzere pek çok organda kontrolsüz şeker problemleri ortaya çıkıyor. Metabolik cerrahi özellikle ince bağırsak kaynaklı hormonlarımızın aktif duruma getirilerek pankreasımızın insülin aktivitesini artırarak ortalama yüzde 86 oranında Tip2 şeker hastalığına tedavi sağlamakta. Bunun yanında yüzde 80 oranında yüksek tansiyonda denge sağlamakta. Yüzde 90 kolesterol yağ seviyesinde düzelme sağlamakta. Yine kilo fazlalığı olan hastalarımızda hormonal kilo kontrolünü sağlamakta" diye konuştu.

"Ameliyattan çok memnun kaldı"

Diyabet hastalığından kurtulan iki kardeşten biri olan Fatma Sözüöz ise 4 yıldan beri diyabet hastası olduğunu belirterek, "Şeker ilacı içiyordum. Kız kardeşimle birlikte 6 ay önce Adana'dan Samsun'a geldik Muzaffer Al hocaya ameliyat olmak için. Şimdi ise ben ve kız kardeşim ilaçlardan ve kardeşim ayrıca insülin kullanıyordu ondan kurtulduk. Ben istediğim hareketi yapamıyordum. Hem sağlık açısından hem özgüven açısından kötü durumdu. Ameliyattan çok memnun kaldık" şeklinde konuştu.

Ayşe Sözüöz de şeker hastalığı döneminde birçok sıkıntı çektiğini, ameliyat sonrasında sağlığına kavuştuğunu ve ameliyattan çok memnun olduğunu ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Şeker Hastalığı Samsun Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title