Haberler

Şeyh Edebali Türbesi Yerleşkesini Hafta İçi 4 Bin, Hafta Sonu 7 Bin Kişi Ziyaret Ediyor

Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesini hafta içi 4 bin, hafta sonu 7 bin kişi ziyaret ediyor

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Alan Sorumlusu Engin Beyce ;

"Burası Bilecik'in bir aynası oldu"

"Osmanlı tarihine imza atmış 36 padişahımızın hayat hikayesini anlatan bir açık hava müzesi burası"

"3 boyutlu Şeyh Edebali Hazretleri Osmanlı'nın kuruluşunu anlatan sinevizyon gösterimiz var"

BİLECİK - Bilecik'te bulunan Şeyh Edebali Türbe yerleşkesini ortalama hafta içi 4 bin, hafta sonu 7 bin kişi ziyaret ediyor.

Osmanlı Devletinin kurucu Osman Gazi'nin kayınpederi ve devletin manevi kurucusu olan Şeyh Edebali Hazretlerinin türbesinin bulunduğu yerleşke yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Konu hakkında İHA muhabirine açıklama yapan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Alan Sorumlusu Engin Beyce, Bilecik Belediyesi adına görev yaptığı belirterek, "Gelen misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı'nın yapmış olduğu en son projelerden bir tanesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Bilecik'in bir aynası oldu diyebiliriz. Yapılan projelerle Bilecik'in vizyonu değişti. Dolayısıyla 1 ay önce açılan Yaşayan Şehir Müzemizde buna damgasını vurdu. Gelen misafirler çok mutlu bir şekilde ayrılıyor buradan. Osmanlı tarihine imza atmış 36 padişahımızın hayat hikayesini anlatan bir açık hava müzesi burası. Aynı zamanda bir eğitim projesi diyebiliriz. Her gün buraya düzenli bir şekilde il dışından belediyelerimiz buraya turlar düzenliyor. Bunlar Konya'nın Selçuklu Belediyesi, İstanbul'un Zeytinburnu Belediyesi, Pendik Belediyesi, Ankara'nın Mamak ve Etimesğut belediyeleri her gün burada hat sayıda bir ziyaretçilerimiz bulunmakta. Dolayısıyla hafta içi 3 bin, 4 bin gibi bir misafirlerimizi ağırlamaktayız. Hafta sonu tabi ki bu sayı değişiyor 6 bin, 7 binlere kadar çıkabiliyor. Burada gelen misafirlerimiz de bu şekilde hem tarihi zenginlikleri görmüş oluyorlar, hem geziyorlar" dedi.

"6 bin metre kare üzerine kurulmuş, 36 padişahımızın hayat hikayesini anlatan bir açık hava müzesi"

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi hakkında bilgi veren Beyce, "Burası 6 bin metrekare üzerine kurulmuş 135 metre boyunda 36 padişahımızın hayat hikayesini anlatan bir açık hava müzesi. Aynı zamanda bir eğitim mensubiyet projesi diyebiliriz. Burada o döneme ait padişahların kendilerinin yapmış oldukları en önemli eserleri de yanlarında figürleri olarak belirtilmiş bir şekilde resimler bulunmakta. Aynı zamanda padişahlarımızın da kendi resimleri bulunmakta. Yine burası 6 bin metre kare üzerine kurulmuş bir açık hava müzesi. Bulunduğumuz yerde misafirlerimizin de adlandırdığı gibi Osmanlı Has Bahçesi olarak da geçiyor. Dolayısıyla burada bin bir çiçek ve bitki motiflerinden oluşmuş bir has bahçe diyebiliriz. İl dışından gelen misafirlerimiz ya da Bilecik'ten turlar düzenleyen misafirlerimiz dolayısıyla ya Şeyh Edebali Türbesi buradan başlıyorlar güzergahla, ya da Söğüt'te bulunan Ertuğrul Gazi türbesinden başlayıp buraya geliyorlar" dedi.

"3 boyutlu Şeyh Edebali Hazretleri Osmanlı'nın kuruluşunu anlatan sinevizyon gösterimiz var"

Son olarak Şeyh Edebali Türbe yerleşkesi içerisinde bulunan 3 boyutlu sinevizyon salonu hakkında bilgi veren Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Alan Sorumlusu Engin Beyce, "Gelen misafirlerimiz Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gezdikten sonra yine padişahlar şeridimizin içerisinde bulunan 3 boyutlu Şeyh Edebali Hazretleri Osmanlı'nın kuruluşunu anlatan sinevizyon gösterimiz var. Bu tarihi yerleri gezdikten sonra misafirlerimiz de sinema salonunda ağırladığımız da kendileri de bunun farkında ki tarihi orada pekiştiren bir gösteriyi seyrediyorlar. Dolayısıyla orada burayla alakalı Bilecik'in eski kuruluş yerleri dedik. Burası eski resimlerimizi de orada bulunduruyoruz ve kendilerine de Bilecik'in eski yaşamanı anlatan ve şu anki yaşam tarzını, yani şuan ki görselliğini de kendilerine seyrettirmiş oluyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Şeyh Edebali Osman Gazi Bilecik Beyce Genel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title