Haberler

3 Aylık Oğlunu Şehit Babasının Tabutunun Üzerine Yatırdı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısanda şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer memleketi Ordu'nun Gürgentepe İlçesi'nde son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Saçlarını kopararak eşinin tabutuna bırakan şehit eşi Burcu Demirer, 3 aylık oğlunu şehit babasının tabutu üzerine yatırdı. Oğlunun elini tutarak tabuta dokundurdu. Şehit eşi, "Vermem seni kimselere. Verirsem oğlumuza ben ne derim" diyerek gözyaşı döktü.

YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ndeki Karakuzu Jandarma Karakolu yol kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan evli ve 1 çocuk babası Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer için bugün memleketi Ordu'nun Gürgentepe İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Merkez Camii'ndeki törende Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi. Şehidin eşi Burcu Demirer, babası Halil ve annesi Susam Demirer, kardeşleri Aşkın ve Emre Demirer ile gözyaşı döktü.

3 AYLIK OĞLUNU TABUTUN ÜZERİNE YATIRDI

Şehit eşi Burcu Demirer'in feryatları yürek dağladı. 3 aylık oğlu Çağan Demirer'i kucağına alan şehit eşi, oğlunu Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine yatırdı. Bir süre bu şekilde bekledikten sonra 3 aylık oğlunu babasının tabutunun yanına koyarak elini tutup tabuta dokundurdu.

"OĞLUMU GÖREYİM DİYE ÖLMÜŞ"

Tabutun önündeki fotoğrafına sarılıp öpen şehit eşi, asker selamı verdi. Burcu Demirer, tabuta sarılıp gözyaşı dökerken saçlarını kopararak tabutun üzerine bıraktı. Gözü yaşlı eş, daha sonra 'Eşim üşür' diyerek, 'Üzerindeki asker parkasının' tabutun üzerine örttü. Burcu Demirer eşinin tabutuna kapanıp, "Eşim 10 kişi kurtardı. O bir kahramandı. Ben oğluma ne derim. Hani onu beraber büyütecektik. Oğlum bizi bekliyor. Oğlum diye ölmüş. Oğlumu göreyim diye ölmüş. Yetişemedim. Vermem seni kimselere. Verirsem oğlumuza ben ne derim" diyerek feryat etti.

"DAYANAMAM ACINA OĞLUM"

Şehit annesi Susam ve şehit babası Halil Demirer'de oğullarının tabutuna sarılarak ağladı. Şehit annesi, "Oğul senin süt kokulu yavrun var yavrum. Dayanamama acına oğlum. Niye bizi bıraktın oğul" diyerek ağıt yaktı.

Şehit Demirer için öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Namazın ardından konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye maalesef hain terör çetelerinin saldırıları altındadır. Milletçe tek yumruk olarak bu saldırılara karşı duruyoruz. Allah Erdi kardeşimizin bu büyük mücadeledeki şahadetini kabul eylesin. Muharrem Ayı'ndayız. Muharrem, Hazreti Peygamberimizin torunlarının şehit edildiği, hazreti peygamberin ehli beytinin şehit edildiği acılı bir ayamızdır. Haram aydır. Burada insanların inciltilmesinin bile haram olduğu bir ayda bu hainler, bu sütü bozuklar Erdi kardeşimizi şehit ettiler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un konuşmasının ardından Şehit Erdi Demirer'in tabutu askerler tarafından cenaze aracına taşındı. Cenazesi daha sonra Ağızlar Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürgentepe Viranşehir Şanlıurfa PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar?
title