Haberler

Şehit Uzman Çavuş Veli Ateş, Törenle Memleketine Uğurlandı

Bingöl'ün Genç İlçesi Suveren Köyü yakınlarında PKK'lılar tarafından demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen patlayıcı madde imha uzmanı jandarma uzman çavuş 38 yaşındaki Veli Ateş, düzenlenen cenaze töreniyle memleketine uğurlandı.

Bingöl'ün Genç İlçesi Suveren Köyü yakınlarında PKK'lılar tarafından demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen patlayıcı madde imha uzmanı jandarma uzman çavuş 38 yaşındaki Veli Ateş, düzenlenen cenaze töreniyle memleketine uğurlandı. Bombalı saldırıdan sonra bölgede operasyon düzenleyen güvenlik güçleri 2 PKK'lıyı ölü ele geçirirken, 1 uzman çavuş ise yaralandı.

Bingöl'e 2 ay önce atanan patlayıcı madde imha uzmanı jandarma uzman çavuş Veli Ateş, Bingöl'ün Genç İlçesi Suveren Köyü yakınlarında dün demiryoluna PKK'lılar tarafından döşenen, uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu şehit oldu. Şehit uzman çavuş Veli Ateş için bugün Bingöl Havaalanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kurum amirleri ve askeri personeller ile komutanları katıldı.

VALİ: KANI YERDE KALMADI

Şehit uzman çavuş Ateş'in özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, terör örgütünün hain saldırıları sonucu onlarca vatandaş, polis ve askerin şehit olduğunu söyledi. Bir süredir ülkede terör saldırılarının artıtğını belirten Vali Köşger, "Vatanımızın varlığı ve birliğini bozmak için hesap yapanların maşa olarak kullandığı terör örgütünün fırsat bulduğunda, masum halkımıza, güvenlik kuvvetlerimize haince sinsice ve kalleşçe saldırıda bulunduğu günleri yaşıyoruz. Terör eylemleriyle, devletimize ve milletimize korku salarak, devletin varlığı ve bağımsızlığına vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceğini düşünenler, asla hain emellerine ulaşamayacaklar" dedi.

Teröristlerin sonunun hüsran olacağını, devletin bekasına ve milletin istikbaline kastedemeyeceklerini anlatan ali Yavuz Slim Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü: ;

"Aziz şehidimiz, yiğit Veli kardeşim. Bugün sen hakka yürüdün. Ölümsüzlük şerbetini içtin, peygamberin kucağına, bedrin aslanlarının yanına doğru gidiyorsun. Sen görevini yerine getirdin, sıra bizde. Geride kalanlar en az senin kadar görevlerini yerine getirmeye çalışacaklardır. Kanın yerde kalmayacaktır, kalmadı da. Bu milleti bölemeyeceksiniz. Diyarbakır'ı Ankara'dan, Bingöl'ü Konya'dan, Hakkari'yi Edirne'den koparamayacaksınız. Bu aziz millet sizi bugün döktüğü gözyaşlarında boğacaktır."

ŞEHİDİN EŞİ TABUTA SARILDI

Törende şehit Veli Ateş'in ev hanımı olan eşi Sevgi Ateş, güçlükle ayakta durabildi. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman, gözyaşı döken annesini görmemesi için tören alanında bulunan yakınları tarafından uzaklaştırıldı.

Şehit uzman çavuş Veli Ateş'in naaşı, düzenlenen törenin ardından Bingöl Havalimanı'nda hazır bekletilen uçak ile memleketi Konya'ya uğurlandı. Şehit Veli Ateş, bugün memleketi Konya'da toprağa verilecek.

2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 1 UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Genç İlçesi'nin Suveren Köyü yakınlarında geçmekte olan demiryoluna dün PKK'lılar tarafından döşenen bombanın patlatılması sonucu uzman çavuş Veli Ateş'in şehit olmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Genç İlçesi'nin Yeniyazı mevkiinde operasyonlarını sıklaştıran güvenlik güçlerine dün saat 22.15 sıralarında bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada yaralanan uzman çavuş Rıdvan Çakır ise Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgede operasyonlara devam ediliyor. - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sevgi Ateş Bingöl Konya Politika Güncel Haberler

title