Haberler

Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Törenle Açıldı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleşti.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin resmi açılışı gerçekleşti.

Törene, Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Mustafa Gümüşoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Önder Porsuk, İŞKUR Müdürü Ahmet Selim Keskin, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Gürkan Güler, AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç, Şehit Rüstem Perçin'in babası Necmi Perçin, Şehit Mutlucan Kılıç'ın ailesi, kurum-kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve veliler katıldı.

Okulun açılış kurdelesinin ardından program daha sonra okulun konferans salonunda devam etti. Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından slayt gösterisi gerçekleşti.

Okula verilen isimle sürekliliğin devam ettiğini kaydeden Müdürü Barbaros Şinikoğlu, "28 Mart 2017 tarihinde tamamen tüm atölyeleri işler haline gelip bakanlık onayı alınarak okulun tam kapasite çalıştırılması sağlanmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde vuku bulan hain darbe girişimi sırasında şehit olan 17 yaşındaki kardeşimiz Rüstem Resul Perçin ismi okula verilerek okulun isim sürekliliği devam etmiştir" diye konuştu.

"Allah devletimize milletimize zeval vermesin"

Üstlerine düşen görevi yaptıklarını kaydeden Şehit Rüstem Resul Perçin'in babası Necmi Perçin, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Biz görevimizi yaptık. Allah razı olsun emeği geçen herkesten. Çok minnettar kaldım. Teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'da milletin destan yazdığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, "Milletimiz, kadınıyla, erkeğiyle, gencisiyle, yaşlısıyla bir avuç hain teröriste vatan sahiplenmenin ne demek olduğunu 1071 Malazgirt Muharebesi'ndeki kararlılıkla göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milletimiz bir kez daha destan yazarken hainlerin kurşunlarına kendilerini siper edenlerden biriside genç şehidimiz Rüstem Resul Perçin kardeşimizdi. Vatanını, namusunu kirletmemek için korkusuzca ileri atılarak genç kardeşimiz o gece Şahadet şerbetini içerek ölümsüzleşti" dedi.

"Şehitlerimizin kanları, canları bu vatan topraklarını sulamıştır"

Hainlere yer olmayacağını söyleyen Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, "Vatanımız ve aziz Türk milleti bir daha gösterdi ki bu vatan toprakları kutsaldır. Bu vatan toprakları çiğnenmez, bu vatan toprakları Türk tarihinde olduğu gibi bundan sonrada hainlere yar olmayacaktır. Şehitlerimiz sayesinde milletimiz bakidir. Şehitlerimizin kanları, canları bu vatan topraklarını sulamıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından özel öğrenciler tarafından hazırlanan sergi gezildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK ile kapatılıp Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen okula, Lüleburgaz Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Eğitimi Merkezi adı verilmişti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Halebak Lüleburgaz Kırklareli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title