Haberler

Seferihisar'da Akut Deprem Bilgilendirme Paneli Düzenledi

AKUT Seferihisar Şubesi halkı deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezinde panel düzenledi.

AKUT Seferihisar Şubesi halkı deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezinde panel düzenledi.

Panele konuşmacı olarak DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, İnşaatçılar Odası İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Ülkümen Rodoplu ve Akut İzmir Lideri Ömer Karaca katıldı.

Panele Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Akut ekibi ve vatandaşlar da dinleyici olarak katıldı. Panelde Seferihisar ve İzmir'in geçmişte yaşadığı depremler ve özellikleri anlatıldı. Deprem sırasında nasıl korunulacağı ve ilk yardım bilgisi verildi. İnşaatların nasıl kaliteli olacağı ve depreme dayanıklı olacağı nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılırken depremlerde Akut gibi sivil toplum örgütlerinin üstlendiği rol ve bunun önemi irdelendi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı panel slayt gösterileri ve Van depreminde çekilmiş fotoğraflar sergisi ile desteklendi.

(SE-AH-)

15.02.2012 15: 24 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seferihisar Zafer Akçığ İzmir Akut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title