Haberler

Kars Valiliği: Sedanur'un Otopsisinde Cinsel İstismar Bulgusuna Rastlandı Bilgisi Doğru Değil

Güncelleme:

Kars'ta, kaybolduktan 7 gün sonra cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde cinsel istismar bulgusuna rastlandığı iddia edildi. Kars Valiliği ise yaptığı açıklamada, 'otopsi sonuçları açıklandı' bilgisinin doğru olmadığını söyledi.

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra dün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde cinsel istismar bulgusuna rastlandığı iddia edildi. Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, Sedanur Güzel'e ilişkin otopsi sonuçlarının açıklandığı bilgisinin doğru olmadığı bildirildi. Cinayete kurban gittiği kesinleşen Sedanur'un ölüm nedeni, organlarından alınan örneklerle kesinleştirilecek.

KÜÇÜK KIZ, 16 EYLÜL PAZAR GÜNÜ ORTADAN KAYBOLDU

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı.

EKİPLER TÜM ÇALIŞMALARA RAĞMEN SEDANUR'U BULAMADI

Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto da kullanıldı. Zehirli yılanların bulunduğu sazlık alanlarda da arama yapan ekipler, tüm çalışmalara rağmen Sedanur'a ulaşamadı.

DÜN SABAH SAATLERİNDE CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, dün sabah saatlerinde köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda, minik Sedanur'un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü bir halde buldu. Öldürüldükten sonra üzeri taşlarla kapatılan Sedanur Güzel'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

UZMANLAR, ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜN KESİN OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Kaybolduğu ilk günlerde öldüğü tahmin edilen Sedanur Güzel'in cesedinde sıcak ve havasız ortam nedeniyle kurtlanma oluştuğu belirlendi. Morarma kurtlanma nedeniyle vücuttaki darp izlerini tanımlayamayan uzmanlar, Sedanur Güzel'in öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdi.

CİNSEL İSTİSMAR BULGUSUNA RASTLANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Yine morarma kurtlanma nedeniyle kesin ölüm nedenini belirleyemeyen uzmanlar, kan, DNA ve iç organlarından örnekler aldı. Cinsel istismar bulgusuna da rastlayan uzmanlar, aldığı örneklerle bunu da kesinleştirecek.

KARS VALİSİ: SEDANUR İLE İLGİLİ OTOPSİ HABERLERİ DOĞRU DEĞİL

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman ilçesinde kaybolduktan 7 gün sonra ölü bulunan Sedanur Güzel'e ilişkin otopsi sonuçlarının açıklandığı bilgisinin doğru olmadığını bildirdi. Numunelerin incelenmesi için Van'a gönderildiğini dile getiren Doğan, "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan 'otopsi sonuçları açıklandı' bilgisi doğru değildir. Otopsi için alınan numuneler incelenmek için Van'a gönderilmiş olup neticelenince sonuçlar kamuoyuna açıklanacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sedanur Güzel Eylül 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (106)

Süleyman:

Millet bu çocuğu kendi çocuğu gibi görmeli ve artık idam fermanı yazılmalı. Yeter artık yeter.

113
0
yanıtYanıtla
Ahmet izmirli:

İdam yoksa akp ye oyda yok deseler iş bitecek

39
4
yanıtYanıtla
...:

Lanet olsun nasıl bir ruh sahibi bunu yapan lanet olsun sana

34
0
yanıtYanıtla
Arzu:

Allah kahretsin!! Umutlarini hayallerini elinden alan o eller taş olsun yk olsun bu dunyadan aci ceke ceke.. uc bes gun sonra sende unutulup gideceksin guzel Melek , devlet yetkili hikaye,onlara dokunan bisi yk tabii, ates dustugu yeri yakar gerisi hikaye. Hak hukuk yalan , allah kahretsin ya!!

29
0
yanıtYanıtla
VATAN53:

SAYIN DEVLET BÜYÜKLERİ BIRAKIN AFFI ABD AVRUPA KRİTER GİBİLERİNİ KENDİ ADALETİMZİ KENDİMİZ SAĞLAYALIM. KİMSEDEN İCAZET EMİR BUYRUK ALMADAN KORKMADAN. DARAĞACI YASAI ACİL GELMELİ. DÜZEN BU YAVRUCAKLARIMIZ İÇİN DEĞİŞMELİ. İSLAMDADA YERİ VARDIR. HAZ ÖMER. YAVUZ SULTAN SELİM HAN. ZAMANINDA KULLANMADIMI. DAHA SEDANUR GİBİ YAVRULARIMIZ BÖYLE MELUN KEPAZE MAHLUKATLARA MARUZ KALMADAN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ. Kİ.

27
1
yanıtYanıtla
Mele reşu:

Tek birini sallandırın bak bir daha oluyor mu?

22
1
yanıtYanıtla
Yargıç:

kabahat devam diyenlerde.

20
2
yanıtYanıtla
Keske anlasan:

ALLAH senin belanı versin. . . ALLAH seniş kahretsin. . . . bunu bir çocuğa neden yaptın. . . Ne cins bir hayvansın dicem ama hayvanlar bile denkleriyle çiftleşiyor. . . Sen nasıl bir yaratıksın. . . . Soyun kurusun inşallah. . . . .

22
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

İDAMI GETİRMEKTEN KORKANLAR ENİNDE SONUNDA GETİRECEKLER HALKIN SABRI TAŞMAK ÜZERE

21
1
yanıtYanıtla
Süleyman:

Sn cumhurbaşkanı açıklama yaptı meclisten idam geçerse onaylayacakmış. Bi zahmet emir verde geçsin çoluğumuzu çocuğumuzu yanlız bakkala gönderemiyoruz bahçeye çıkaramıyoruz

20
0
yanıtYanıtla
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title