Haberler

Sanatçı Cüneyt Türel Son Yolculuğuna Uğurlandı (2)

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Cüneyt Türel, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Türel, burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bir süredir kanser tedavisi gören ve 1 Mayıs günü sabah saatlerinde Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Cüneyt Türel için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, hayat arkadaşı Tilbe Saran, kızı Elif Türel, eski eşi Nükhet Turhan Türel, ağabeyi Metin Türel, yakınları ve sanatçı dostlarının katılımıyla tören düzenlendi.

HOŞÇAKAL GÜZEL OĞLUM, YAKINDA BULUŞMAK ÜZERE

Burada konuşan tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, "Cüneyt, tanıdığım en beyefendi tiyatroculardan biriydi. Kendine özgü çok zarif bir insandı. İnsan üzülüyor, inanamıyor. Göz göre göre öldüğüne inanamıyor. Ama tabii Cüneyt tiyatro için, onu sevenler için ölmedi. Aramızda yaşıyor, yaşayacak. Tek gerçek ölüm ve ben o gerçeğe inanamıyorum, inanmak istemiyorum herhalde. Düşünüyorum; Tilbem ne yapacak? Tabii ki tiyatrosu, Cüneyt ile olan anıları, oyunculuğu ve temelde sanat, her zaman olduğu gibi onu hep ayakta, dimdik, aşkla yaşatacak. Cüneyt'e buradan sesleniyorum, onun şimdi aklı Tilbe'de kalmıştır. Merak etme diyorum. Senden önce biz sahiptik ona, yine sahip çıkacağız. Senin yerini hiç bir zaman dolduramayacağız ama Tilbe'ye hepimiz sahip çıkacağız. Onu bağrımıza basacağız. Tilben bize emanettir. Güzel oğlum, senin için söylenecek olan en güzel şeyleri söyledi dostların, arkadaşların. Ben seni hasretle anacağım, şu an sana sarılıyorum, sımsıkı kucaklıyorum. Hoşçakal güzel oğlum, yakında buluşmak üzere" diye konuştu.

ŞEHİR TİYATROSU'NA YAPILAN SALDIRIDAN HABERİNİN OLMAMASI HAYIRLI OLDU

Dekoratör Yönetmen Metin Deniz de, Türel ile 51 yıllık dost olduklarını anlatarak, dostluklarının sadece tiyatroyla kalmadığını ancak gergin ve tatlı günlerin sebebinin hep tiyatro olduğunu kaydetti. Deniz, "Son günlerde Şehir Tiyatrosu'na yapılan akıl almaz saldırıdan Cüneyt'in haberinin olmaması çok hayırlı oldu. Yoksa yatağında kalır gitmezdi. O hırsıyla kalırdı. Son konuşmamızda sahneleyeceği oyundan söz etti. Provalara yatağından kalkıp geliyordu. Yatağından kalkıp gelen adam gibi değildi. Canavar kesiliyordu sahnede. Her şey çok iyi gidiyordu ama yetişemedi" dedi.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen töreninin ardından Türel'in cenazesi Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Burada Türel'in kızı Elif Türel ile hayat arkadaşı tiyatro sanatçısı Tilbe Saran taziyeleri kabul etti. Törene, CHP Genel Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, sanatçılar Genco Erkal, Hümeyra, Kadir İnanır, Selçuk Yöntem, Erkan Can, Cem Davran, Pınar Altuğ, Yasemin Ergene, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ile Türel'in yakınları, öğrencileri ve arkadaşları katıldı. Türel'in cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, alkışlar eşliğinde cenaze arabasına konularak, toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhsin Ertuğrul Yıldız Kenter 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title