Haberler

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını verdi

SAMSUN - Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği ile Meteoroloji Mühendisliği Bölümleri düzenlenen mezuniyet töreniyle ilk mezunlarını verdi.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu, bu günün Samsun Üniversitesi için önemli bir gün olduğunu vurguladı. Samsun'daki bu arazinin, bina ve kurumun Samsun, Karadeniz ve Türkiye için kurtarılmış bölge olduğunu ifade eden Mısırlıoğlu, "Havacılığın en aşağısından yani yer hizmetlerinden, kabin hizmetlerinden mühendisine hepsine kadar olan bir yerde ortak vizyon için kurulmuş bir yer. Bu potansiyele sahip olan bir yer. Dolayısıyla burası bir kurtarılmış bölge. O kurtarılmış bölgeler eskiden kötü anıları olanlardır. Şimdi biz bu kurtarılmış bölge olan şu yeri iyi anlamda kullanarak daha da geliştirmek ve bunu her tarafa yaymak zorundayız. Sadece 700 dönümlük arazi içerisinde değil bütün Samsun'a, Karadeniz'e ve Türkiye'ye iyi kazanımlar sağlayabilecek şekilde yaymaya çalışmamız gerekiyor" dedi.

"Son 10 yıldır savunma sanayinde çok ciddi gelişmeler yaşanıyor"

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, günümüz dünyasında hava savunma sistemlerinin konuşulduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'de en çok konuşulan konu füze meselesi. Rusya'dan alacağımız S-400 füzeleriyle ilgili meseleler konuşuluyor. Savunma sanayiniz ne kadar güçlü olursa ülkenizi tehlikelerden o kadar fazla korursunuz. Bu füze alımına tepki gösterenleri de görüyoruz. Niye bizim ülke savunmamız kendimize bırakılmıyor. Bu ülke bizim. Kendimizi istediğimiz şekilde savunma sistemleriyle donatarak ülkemizi korumak zorundayız. Son 10 yıldır ülkemizde savunma sanayinde çok ciddi gelişmeler yaşanıyor. İHA, SİHA, helikopterler, ASELSAN'ın yaptığı silah ve savunma sanayine baktığımızda ülkemiz belli bir yere gelmiş durumda. Hızlı bir şekilde bu konumunu artırma yolunda. İnşallah 100. yılda bizim de yeni bir başlangıç noktasında ülkeye daha fazla hem ekonomik olarak hem savunma olarak hem de sanayi olarak katkı sağlarız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Rektör Aydın ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen IREC Roket Yarışması'nda "En İyi Takım Ruhu" ödülünü alan Samsun Roket Takımı'nı da tebrik etti.

"Ülkeniz, geleceğiniz için çok şeylere vesile olacağınızdan şüphe etmeyin"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Ülkeniz, geleceğiniz için çok şeylere vesile olacağınızdan asla şüphe etmeyin. Tek bir arkadaşımız olmayabilir ama topyekun buradaki kadro Türkiye'nin uzay ve uçak mühendisliği alanında omurgası, belkemiği ve öncüleri burada. Bu üniversitemizi de Türkiye'nin ününü taşan bir konuma hep birlikte taşıyalım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü ile Meteoroloji Mühendisliği Bölümünden mezun olan 46 öğrenci başarı belgelerini ve diplomalarını protokol üyeleri ve akademisyenlerin elinden aldı. Sonrasında ise mezun olan öğrenciler keplerini attı.

Törene ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title