Haberler

Samsun Ocak Ayında Bunları Konuştu

Güncelleme:

MTM, Ocak ayında Samsun'da gündemi belirleyen olayları, kişileri ve kurumları açıkladı.

Medya Takip Merkezi (MTM), Ocak ayında Samsun'da gündemi belirleyen olayları, kişileri ve kurumları açıkladı. İşte, MTM verileriyle Samsun gündemi…

Samsun simidi tescillendi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Samsun simidine coğrafi işaret almak için geçtiğimiz Mart ayında Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunmuştu. Başvuruyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü, Samsun'a özgü olan simit için yapılan başvuruyu kabul etti. Ürünlerde coğrafi işaretin önemine vurgu yapan Başkan Salih Zeki Murzioğlu, bu oluşumun birinci derecede bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak gayesi olan odamızın öncelikli görevleri arasında olduğunu ve en kısa zamanda simidi coğrafi işaret alarak tescil ettireceklerini iletti. Murzioğlu ayrıca, Samsun'a özgü olan diğer ürünlere de coğrafi işaret almak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

EMITT Fuarı'nda Samsun'a Ödül

TÜYAP- Büyükçekmece fuar alanında 24- 27 Ocak tarihleri arasında 17.kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı törenine katılan Samsun, en iyiler arasında yer alarak ödül kazandı. TÜYAP Fuarcılık yetkililerince gerçekleştirilen anket çalışması sonucunda, fuarın en iyilerinin yer aldığı ödüller sahiplerine takdim edildi. En iyi çalışmasıyla çok sayıda ziyaretçiyi çekmeyi başaran Samsun standı ödülünü, İl Kültür Turizm Müdürü Yüksel Ünal teslim aldı.

Samsun spor ayın en çok konuşulanları arasındaydı

Samsun'da, 1989 yılında Malatya spor deplasmanına giderken kafilede yer alan ve trafik kazasında hayatını kaybederek Türk spor tarihine futbol şehitleri olarak geçen 5 kişi, kazanın 24. yılında kabirleri başında Samsunspor ve taraftarlar tarafından anıldı.

Samsunspor, devre arası yaptığı transfer çalışmalarıyla da ön planda olmayı başardı. Kazakistan Milli Takımı'nda forma giyen Marc Gurman ile prensipte anlaşan Samsunspor, Kasımpaşa'dan Bulgar futbolcu Nikolay Dimitrov'u da renklerine bağlayarak adından söz ettirirken, Samsunspor'un kongresine Tarık Menteşoğlu'nun başkan adayı olması da sıkça konuşuldu.

Adından bahsettiren Samsunlular

MTM'nin "Samsun Gündemi" araştırmasına göre, Gençlik ve Spor Bakanı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, adından en çok söz ettiren isim oldu.

Gündeme dair açıklamalarıyla ve yürüttüğü faaliyetlerle ön plana çıkan Bakan, bin 459 haberle gündemdeydi.

Samsun gündeminin en çok konuşulan bir diğer ismi ise, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'du. Aksoy, yaptığı ziyaretlerle 522 haberde yer aldı.

En çok konuşulan Samsunlu markalar…

MTM'nin aynı araştırmasının sonuçlarına göre, basında en çok yer alarak adından bahsettirmeyi başaran marka, Çalık YEDAŞ oldu. Samsun Valisi tarafından istihdam ödülüne layık görülen marka 94 haberde adından söz ettirdi.

Yeşilyurt Çelik ise, 'Anadolu Kaplanları- Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi' araştırmasında ihracatı en çok artıran 2. firma olarak 57 yazıda adından bahsettirdi.

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Havza Belediyesi tarafından 19 Mayıs Mahallesi'nde 3 kademeden oluşan, 25 metre uzunluğunda, 18 metre yüksekliğinde şelale yapılıyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından, terörle mücadelede şehit düşen askerler anısına Terme İlçesinde yaptırılan Şehit Kibar Koç Ortaokulu hizmete açıldı.

Etiket Sanayicileri Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen, 'Uluslar arası Etiket Tasarım Yarışması'na katılan OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulu birincilikle döndü.

Samsun'da yerel sanatçılar SAMUSAD adında kurdukları dernek ile tek çatı altında toplandı.

Samsunlu Tekvandocu Kübra Dürdane Çakır, Yunanistan'daki 'Avrupa Kulüpler Tekvando Büyükler Şampiyonası'ndan altın madalya ile döndü.

Gaziantep'teki Türkiye Şampiyonasına katılan 6 aylık eskrimci Kaan Gümüş Epe branşında Türkiye şampiyonu oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Patent Enstitüsü Salih Zeki Murzioğlu Büyükçekmece Samsunspor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title