Haberler

Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu Koşuldu

Samsun'da düzenlenen ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da katıldığı Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nu erkeklerde Etiyopyalı atlet Johannis Bekele Lida, kadınlarda ise Ankara'dan Yasemin Can kazandı.

Samsun'da düzenlenen ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da katıldığı Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nu erkeklerde Etiyopyalı atlet Johannis Bekele Lida, kadınlarda ise Ankara'dan Yasemin Can kazandı. Mustafa Balbay ise maratonu 73'ncü tamamladı. Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu düzenlendi. 135 erkek, 22'de kadın sporcunun yarıştığı maratonda CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'da koştu. Samsun Valisi İbrahim Şahin'in startını verdiği maratonu erkeklerde Etiyopyalı Johannis Bekele Lida 1'inci, İstanbul Beştelsiz Spor Kulübü'nden Fetene Alemu Regasa 2'nci, Etiyopyalı Argchew Essefa Tola 3'ncü ve yine Etiyopyalı Sulti Gure Xinbre de 4'üncü tamamladı. Kadınlarda ise Ankara'dan Yasemin Can 1'inci, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden Elif Tozlu 2'nci, Niğde'den Şeyma Yıldız 3'üncü, İstanbul'dan Svetlana Shepeleva da 4'üncü bitirdi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise 21 kilometrelik maratonu 73'ncü sırada geçti.

Yarış sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Balbay, "Çok anlamlı bir gün. 19 Mayıs Atatürk nasıl gençliğe güvendiyse, cumhuriyeti gençliğe armağan ettiyse, bizde onlara çok güveniyoruz. Dün akşam onlarla birlikteydik. Fener alayında yürüdük. Enerjilerine ve bu ülkeye olan inançlarına hayran kaldım. Bende o gençlerle birlikte onların heyecanını bir miktar taşıyorsam mutlu hissedeceğim kendimi. 19 Mayıs Maratonu benim hayalimdi. Demir parmaklıkların ardından özgürlükle ne yaparım diye düşündüğünde sevgili 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay, Tuncay Özkanl'a bir sürü arkadaşlar yılar sonra buluştuk. Hayat böyle bir şey. Özgürlüğe inanmak böyle bir şey. En son 1995 yılında koşmuştum. O yıllardaki listeyi getirdiler. Aradan 20 yıl geçti. Demir parmaklıklar ardından bizi bedenen ve ruhen çürütmek istediler. Ona inat ruhen çürümediğime inanıyordum. Haftada 1 saat kitap okuyarak ruhumuzu diri tuttuk. Ama her gün spor yaparak da diri tuttuk. Şimdi 21 kilometreyi sanıyorum 2 saatten fazla sürede bitirmişim. Bu da güzel. Şimdi arkadaşlar sıralamayı yapacaklar. Benim için amaç bitirmekti. Zaten hayatta bütün mücadeleler bir maratondur. Şimdi siyasi maratonun içindeyiz. Gerçek anlamda bir maraton koştuk. Ben bu ülkenin geleceğine inanıyorum. İçimde hiçbir şekilde karamsarlık yok" diyerek şöyle devam etti: "19 Mayıs'tayız. Atatürk nasıl en kötü koşularda bile bu ülkenin geleceğine inandıysa, bizde bu ülkenin geleceğine inanıyoruz. Burası tabi bir spor platformu. Sevdiğim bir sözü paylaşmak istiyorum. Koşmak, spor yapmak bedenin kitap okumasıdır. Spor yapmayan beden bence cahil demektir. Beden cahilliği diye bir şey vardır. İnsan spor yaptıkça vücudu daha iyi hareket eder ve beyni daha iyi çalışır. Benim için Önümüzdeki dönem artık gerçekten bu ülkenin geleceğinde, 81 ilinde barış içinde bir spor centilmenliği içinde yaşayacağı bir ülke olacak. Siyasal mücadelem de bunun için olacak."Öte yandan 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu'na katılan ve kadınlar da yarışmayı 6'ncı sırada bitiren Batman Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencisi Remziye Temel isimli sporcu, son 200 metrede rahatsızlandı. Finiş çizgisine güçlükle gelen yarışmacı, kısa süreli fenalık geçirdi. Koşu alanında sağlık ekiplerinin olmaması dikkat çekti.

Maraton sonunda yapılan ödül töreninde birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye 1000 TL ve dördüncüye 750 TL ve birer cumhuriyet altını verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Balbay 19 Mayıs Samsun İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title