Haberler

Şahin, Vergili'ye Yüklendi

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlığının 5. Olağan kongresinde Tunca Özcan seçildi.

Kültür Merkezinde yapılan ve tek liste ile gidilen seçimlerde 175 delegenin 134'nün oyunu alan işadamı Tuncay Özcan, AK Parti Karabük Merkez İlçe başkanlığına seçildi. Kongrede 41 oy ise geçersiz sayıldı.

Kongrede partisinin Karabük yatırımları hakkında bilgiler veren AK Parti Karabük Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi eleştirdi.

"HÜKÜMETE TEŞEKKÜR ETMELİ"

AK Parti döneminde Karabük'e yapılan yatırımları anlatan ve kendilerini hiçbir şey yapılmamış gibi göstermeye çalışanlara tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "AK Parti'den önce şu KARDEMİR'in durumunu hatırlıyor musunuz? AK Parti iktidara geldiğinde KARDEMİR'in kepenkleri indirilmişti kapanıyordu, AK Parti'den sonra şimdi yıllık kapasitesini 3 milyon tona çıkarıyor. İnsaf edin AK Parti'den önce Karabük'te doğalgaz var mıydı? Yoktu. Şimdi var mı? Var. Sevgili dostum Sayın Rafet Vergili geçen gün Bayır Mahalle'de temel atma töreninde konuşmuşlar. 'Karabük'ün doğalgaz işini çözdük' diyor. Şimdi belediyenin bir şehirde yaşayan vatandaşların doğalgaza kavuşturulmasında ki rolü nedir? Bir arkadaşımız doğalgaz bağlatıyor evine. Belediyeye başvurmuyor sevgili dostlar. Kargaz'a başvuruyor. Doğalgazı hükümet olarak biz getirdik Karabük'ün kapısına kadar. Doğalgazın Karabük'te ve Safranbolu'da evlere bağlanması işini ihaleye çıkarttık. İsmi Kargaz olan firma ihaleyi aldı. Kargaz, belediyeye diyor ki 'biz falan sokakta doğalgaz borusu döşemesi yapacağız. Bize izin verin' Yol ne kadar kazılacak? 10 metre, 10 metrenin karşılığı 35 liradan 350 lirayı belediyeye yatırıyor ve Kargaz kazıyor. Asfalt parasını belediyeye verdiği için belediye orayı asfaltlıyor. O nedenle bir belediye başkanı arkadaşımızın çıkıp 'doğalgazı biz getirdik' demesini yadırgıyorum. Bunu Necdet Aksoy söyleyebilirdi çünkü AK Partili, ama başka partili arkadaş bunu söyleyince ben yadırgıyorum. Şunu söylemesi lazım, 'Allah razı olsun hükümetten, AK Parti iktidarından Karabük'ü doğalgaza kavuşturdu, bizde Karabük'teki vatandaşlarımızın doğalgaz kullanmalarını artırmak için, daha fazla insanın doğalgaza kavuşması için hiçbir engel çıkarmıyoruz. Kargaz'ın müracaatlarında parayı yatırdıktan sonra izin veriyoruz' demesi lazımdı. Ama 'biz Karabük'ü doğalgaza kavuşturduk' derseniz bu yakışık almaz. Ben saygı duyuyorum. Tabi ki halkın seçtiği bir belediye başkanı tabi ki hizmet edecek" dedi.

" KARABÜK ANKARA'NIN MAHALLESİ KADAR NÜFUSA SAHİP"

Şahin, Vergili'nin başkan olarak hizmetle yükümlü olduğunu da belirterek, "Bir şey dikkatimi çekti. Sayın Vergili demişler ki 'Şimdiye kadar Karabük halkına bırakın yalanı, yanıltacak söz dahi söylemedim. Bundan sonra da söylemeyeceğim.' Bu, çok güzel bir özellik ancak konuşmasının devamında 'Biz Karabük'e son 5 yılda 650 bin ton asfalt döktük. Ankara Büyükşehir Belediyesi ne yapmış, biz ne yapmışız bakalım? 5 yıl içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi 650 bin ton asfalt kullanmış, Karabük Belediyesi olarak da biz 650 bin ton asfalt kullanmışız' diyor. Bunu okuyunca 'Allah Allah' dedim. Karabük Ankara'nın mahallesi kadar nüfusa sahip. Ankara'da Karabük'ün nüfusundan daha kalabalık mahalleler de var. Böyle bir şey olabilir mi? Son 5 yıl içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi 650 bin ton asfalt dökmüş olacak, Karabük Belediyesi de bu kadar dökmüş olacak. Demek istiyor ki, 'Ben ancak Bartın, Zonguldak, Çankırı, Kastamonu'yla ölçülmem, ben ancak büyükşehirlerle, Ankara Büyükşehir Belediyesiyle yarışırım' demek istiyor. Merak ettim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i aradım. 'Melih Bey siz son 5 yıl içinde Ankara'ya ne kadar asfalt döktünüz' dedim. Bana gramına kadar gönderdi. Son 5 yıl içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi 19 milyon 727 bin 104 ton asfalt dökmüş. Konuşmasında 'Ben Karabük halkına bırakın yalan söylemeyi, yanıltacak bir söz dahi söylemedim, bundan sonra da söylemeyeceğim' diyen arkadaşımız bir kaç saniye sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Karabük kadar asfalt döktüğünü söylemesi Karabük halkını yanıltmaktır. Lütfen dürüst olalım. Karabük halkına doğruları söyleyelim. 19 milyon küsur asfalt nerede, 650 bin ton asfalt nerede? Buna 'popülizm' denir. Siyaset yapıyoruz, rakiplerimizin yanlışları varsa söyleyeceğiz, onlarda bizimkilerini söylesin. Kendini Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ölçerse ve yanlış bilgilerle Karabük kamuoyunu yanıltırsa bizde gelir burada doğruları söyleriz, kusura bakma sayın Başkan" dedi.

Öte yandan AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanlııan seçilen Tuncay Özcan'ın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu;

"Abdulmuttalip Kayıkçı, Adem Dereli,Bahri Yılmaz, Bayram Aktaş,Betül Kapucu,Burhan Ersöz, Burhan Gündoğdu,Çetin Yılmaz, Ertuğrul Börekçi,Feyza Erdoğdu,Harun Ulu,Hayati Demir,Hüseyin Kuşoğlu,Muhammet Kaya,Murat Bellek,Nilgün Çelenk,Nurhan Aydın,Orhan Yılmaz,Osman Uzunoğlu,Özlem Yıldırım,Serkan Dorukbaşı,Sevil Özal,Şahin Ceylan,Şeyda Mutlu,Şükrü Güngör,Telat Acıerik, Türkan Böyükdüz,Yavuz Hüsem ve Zekeriya Çiydem." - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karabük Merkez Rafet Vergili Tuncay Özcan Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title