Haberler

Şahin: AK Parti Fabrika Ayarlarına Dönecek

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Urfa'da katıldığı iftar programında erken seçim sinyali vererek 'tek başına iktidar' söylemini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, bugün CHP ile koalisyon görüşmelerinin ardından "Mutabık kalınmış bir koalisyonun müzakereleri değil bunlar" ifadesini kullanırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise Urfa'da katıldığı iftar programı öncesi erken seçim sinyali vererek "AK Parti fabrika ayarlarına dönecek ve tek başına tekrardan iktidar olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında "Mutabık kalınmış koalisyon müzakereleri değil bunlar, müzakereler öncesinde birbirini doğru anlamalarını temin edici ön görüşmelerdir. Millet şu anda birbiriyle konuşabilen, anlaşabilen, ihtilaf etse bile bu ihtilafı bir şahsi veya parti çıkarı önüne, anlamında mutlaklaştırmayan bir yaklaşım istiyor, bekliyor" dedi.

ŞAHİN, ERKEN SEÇİM SİNYALİ VERDİ

Başkent Ankara'da bu gelişmeler yaşanırken, bugün akşam saatlerinde Rabia (Topçu) Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise yaptığı konuşmasında erken seçim sinyali verdi.

7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçları parti olarak iyi değerlendirdiklerini ve seçmenin verdiği mesajı iyi aldıklarını söyleyen Şahin, "2011 seçimlerde bize oy verip 2015 seçimlerinde oy vermeyen milletimizin gönlünü alacağız" diye konuştu.

PROGRAMA İLGİ YOĞUN OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bugün akşam düzenlediği iftar programına Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon görüşmelerinden dolayı katılamazken, programa AK Parti Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Ali Şahin ve Nureddin Nebati katıldı.

Rabia (Topçu) Meydanı'nda yaklaşık yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verildi. Programa Şahin ve Nebati'nin yanı sıra Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Kasım Gülpınar, Seyyit Eyyüpoğlu, Hamide Sürücü, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bazı ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Genel başkan yardımcıları Nurettin Nebati ve Mehmet Ali Şahin, programda yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Urfalıların Kadir Gecesini kutlayan genel başkan yardımcıları, İslam dünyasında akan kanın sona ermesini temenni etti.

'GÜNDE ORTALAMA BİN MÜSLÜMAN KATLEDİLİYOR'

Ortadoğu'daki olaylara değinen ve barış vurgusu yaparak konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Dünyada ortalama bin Müslüman katlediliyor. Yine bu bin Müslümanın yüzde 90'ı kendisini Müslüman iddia eden bir başka kişiler tarafından öldürülüyor. Bu da günde ortalama 900 Müslüman'ın katledilmesi demek. Bu revamı? Ben Müslümanım diyen bir insan böyle bir davranışta bulunabilir mi? Kur'an'ın verdiği mesaja bu gün çok ihtiyacımız var. Bu kutsal günler bizlere bu mesajları veriyor ve biz bunu anlayabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

'7 HAZİRAN'DA VERİLEN MESAJI ALDIK'

AK parti olarak 7 Haziran milletvekili seçimlerinde seçmenin verdiği mesajı aldıklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Şahin şu sözlerine yer verdi: "Ben aynı zamanda bir siyasi olarak size hitap ediyorum. Bunun yanı sıra bir insan, bir mümin olarak bu ramazan ayında yaradılış gayemizi hatırlıyoruz. Bir siyasi olarak da 7 Haziran seçimleri münasebetiyle kuruluş gayemizi hatırlıyoruz.

AK Parti yetkilisi olarak 7 Haziran seçim sonuçları bizim niçin yola çıktığımızı hatırlattı. Niçin yola çıktık; 13-14 yıl önce bizim tüzüğümüz, bizim programımız, bizim ismimiz bir taahhüttü. Bu zamana kadar bu taahhüttün arkasında durduk, bundan sonrada duracağız.

Vesayet rejimini bu ülkede geri plana atacağız ve ortadan kaldıracağız. 'Sadece milletin dediği bir düzeni kuracağız' dedik. Biz 'adalet ve kalkınma dedik' ve ardından dürüstlük dedik. 7 Haziran seçimlerinde millet bize 'yola çıkarken söylediklerinizi bir hatırlayın' mesajı verdi. AK Parti olarak bu mesajı aldık. 2011 seçimlerinde bize oy vermiş 2015 seçimlerinde ise bize oy vermeyenlerin gönlünü alacağız. Biz yola çıkarken 'devlet adına millet nezdinde siyaset yapmak için yola çıkan bir parti değiliz' dedik. Bilakis millet adına devlet nezdinde siyasete talip olduğumuzu söyledik. Ama zaman içinde devletin politikalarını sezmiş olmalı ki millet bize 7 Haziranda uyarıda bulundu. İnşallah biz kuruluş gayemize yeniden fabrika ayarlarına geri dönerek, inşallah tek başımıza tekrardan iktidarı yakalayacağız."

EZANA ŞAHİN ROTARI

Bu arada Şahin'in konuşmasının sonlarına doğru iftarın yapıldığı meydanın hemen yanındaki Şehbenderiye Camiisi'nden ezan okundu. Sözlerini toparlayarak vatandaşlara hayırlı ramazanlar dileğinde bulunan Şahin'in konuşmasının ardından bu kez meydanda kurulan platformdaki ses düzeneğinden ezan verildi.

İZDİHAM YAŞANDI

Ayrıca iftar programında tüm masalara yemek dağıtılırken, kent merkezinin en yoğun bölgesinde buluşmanın düzenlenmesi nedeniyle yoldan geçen vatandaşlar da iftarlık menüden almak istedi. Meydanın girişinde bulunan bir minibüsten dağıtılan iftarlık menüden almak isteyen vatandaşlar arasında izdihamlar ve ardından arbede yaşandı. Zabıtaların müdahale etmesi ile gerginlik sona ererken, minibüs olay yerinde uzaklaştırıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Politika

Mehmet Ali Şahin Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title