Haberler

KOSTÜ İzmit'te Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Açacak

Güncelleme:

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İzmit ilçesinde ağız ve diş sağlığı merkezi açacaklarını bildirdi. Üniversitenin sağlık ve teknolojiyi birleştiren bir odak noktası olduğunu belirten Elmas, öğrencilere yapay zeka uygulamaları dersleri verildiğini ve yeni gelişmelerin takip edilmesinin teşvik edildiğini söyledi.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İzmit ilçesinde ağız ve diş sağlığı merkezi açacaklarını bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Elmas, AA muhabirine, 35 yıllık eğitim deneyimine ve 10 yıllık meslek yüksekokulu tecrübesine sahip KOSTÜ'nün 2020'de Avrupa Eğitim Vakfı tarafından kurulduğunu söyledi.

Başiskele ilçesinde eğitime başlayan üniversitenin kısa sürede diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, fizyoterapi, psikoloji, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi bölümleri açtığını aktaran Elmas, "Üniversitemizin adından da anlaşılacağı gibi sağlık ve teknolojiyi birleştiren bir odak noktası bulunmaktadır. Dünyadaki hızlı teknolojik gelişmeleri öğrencilere ve akademisyenlere aktarmak konusunda Türkiye'de öncü olma potansiyelimiz var. Tüm bölümlere yapay zeka uygulamaları derslerini ekledik. Bu alanda akademisyenlerimizi eğitiyoruz ve öğrencilerimizi yeni gelişmelerin farkında olmaya teşvik ediyoruz." diye konuştu.

"Modern bir ağız ve diş sağlığı merkezi kuruyoruz"

Elmas, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin 4. ve 5. sınıflarında klinik uygulamalarını yapacakları ve hastaları tedavi edecekleri merkez kurma çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

İzmit ilçesinde bir binada hizmet sunacaklarını dile getiren Elmas, "Kısa süre içinde modern ve donanımlı bir ağız ve diş sağlığı merkezini faaliyete geçireceğiz. Bu merkez, öğrencilerin klinik uygulamalarını yapmasının yanı sıra Kocaeli halkına da önemli bir hizmet sunacak." dedi.

Üniversitenin toplam öğrenci sayısının 4 binin üzerinde olduğunu, bunlar arasında 550 yabancı öğrencinin bulunduğunu belirten Elmas, "Yabancı öğrenci sayısında yüksek bir oranda bulunuyoruz. Üniversitemizin, büyük şehirler olan İstanbul ve Bursa'ya yakın olması ve aynı zamanda sakin ve huzurlu bir eğitim atmosferine sahip olması, öğrencilerin tercihinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu faktörler, öğrencilerimizin üniversitemizi tercih etmelerine büyük etki sağlıyor. Üniversitemizin birkaç yıl içinde yenilikçi ve inovatif yaklaşımlarıyla örnek bir yüksek öğretim kurumu haline geleceğine inanıyoruz ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Sağlık

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Muzaffer Elmas Diş Sağlığı Kocaeli Eğitim Teknoloji Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title