Haberler

Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Vaka sayısındaki artış devam ederse hafta sonunda olan kısıtlama hafta içine yayılabilir

Güncelleme:

Koronavirüs vaka sayısındaki korkutan artışı ve yeniden devreye sokulan kısıtlamaları değerlendiren Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz, "Hafta sonunda olan sokağa çıkma kısıtlaması hafta içine yayılabilir, ümit ediyorum ki hiç gerek kalmasın" dedi.

Koronavirüs günlük vaka sayısı 6 bini aşarken bir taraftan da aşı çalışmaları devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı, restoran ve kafelerin kapatılması, çalışma saatlerinin değişmesi gibi önlemler hakkında NTV'ye konuşan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, vaka sayılarındaki yükselişin evlerdeki toplanmalardan kaynaklandığını ifade etti. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının hafta içine de yayılabileceğini belirten uzman isim tedbirlere uyulmazsa bu kışın çok sert geçeceğinin sinyallerini verdi.

İşte Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'ın açıklamalarından satır başları:

"Bireysel olarak uyacağımız tedbirlerle birlikte kamusal alandaki tedbirlere birlikte uyarsak vaka sayısındaki artışın azalacağına inanıyorum. Toplum olarak pandeminin ilk dönemindeki hassasiyetlere yeniden dönülmeli. Duyarlılık oluşmaya başladı, insanların birçoğu bu hastalığın ne kadar ciddi olduğunu, yayılmasının önlenmesi için evlerde vakit geçirmemiz gerektiğini biliyor.

"ARTIŞ DEVAM EDERSE KISITLAMALAR HAFTA İÇİNE DE YAYILABİLİR"

Hastalığın ne kadar ciddi noktaya geldiğini kısıtlama kararlarıyla da görebiliyoruz. İki hafta içinde önlemlere uyarsak olumlu tabloya dönebileceğimizi düşünüyorum fakat bu kısıtlamalara uymazsak daha sert tedbirler bizleri bekliyor. Sokağa çıkma yasağı hafta sonu uygulanıyor fakat eğer hastalık daha da artarsa hafta içine de yayılabilir."

Bilim Kurlu Üyesi uyardı: Yeni tedbirler gündeme gelebilirBilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz

"MİSAFİRLİKLERE ARA VERİLMELİ"

Son dönemde hastalığın yayıldığı yerler arasında bir numarada evler var. Misafirliklerde kalabalıkların kapalı alanda bir araya gelmesi, maske takmaması, temasta bulunması vaka sayısını yükseltiyor. Misafirliklere, yatılı kalmalara ara vermemiz gerekiyor. Doğum günleri, cenaze ziyaretleri gibi uzun süreli kapalı alanlarda vakit geçirmek hastalığın yayılmasını arttırıyor. Zorunlu haller dışında misafirliklere ara vermeliyiz.

"AVM'LERDE ÇALIŞMA SAATLERİ SINIRLANDIRILABİLİR"

Alışveriş merkezlerinde de çalışma saatleri sınırlandırılabilir, sokağa çıkış serbestliği sadece belli meslek grupları için geçerli olabilir. Birçok alternatif var ama umarım gerek kalmaz. Buradaki kilit nokta önlemlere uymak.

"KORONAVİRÜS GENÇLERİ DE HASTA EDEBİLİYOR"

Yoğun bakımdaki hastaların çoğunun 65 yaş üstü olduğunu ve kronik rahatsızlığı olduğunu göz önünde bulunduralım fakat hastalık gençlere de kolayca bulaşabiliyor. Gençlerden de yoğun bakımda yatanlar var. Özellikle hastalığın 8. ve 10. günlerinde karakterize olan tabloda gençlerde de büyük sorunlar görüyoruz"

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sokağa Çıkma Yasağı Koronavirüs Afşin Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

Ayhan Bora Kaplan'ın işkencesine uğradığını iddia eden Erkan Doğan: Ali Yerlikaya'ya güvendim, o yüzden buradayım

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500

Yorumlar (21)

Doğrucu:

Sonuç almak imkansız. Siz bu tedbirlerin sonuç getireceğine inanıyor musunuz?

9
2
yanıtYanıtla
Ayşe şin:

Bence hiç beklemeden gerekeni yepın lütfen ben misafire kabul etmiyorum bir senedirde gitmiyorum öyle zannediyordum gidenler hala devam ediyormu yine gidip gelirler lütfen yasak koyun artık.

yanıt4
yanıt2
Jale:

Ülke de Tek adam rejimi var, Bilim kurulu sadece abesle iştigal yapıyor.

8
0
yanıtYanıtla
Özlem ÇETİN:

kISITLAMA ÇÖZÜM DEĞİL DİYENLERE SESLENİYORUMM. BİR NEBZE OLSUN TABİ Kİ ÇÖZÜMDÜR HATTA BÖYLE KISITLAMA OLMAZZ SIKI BİR KISITLAMA OLMALI GERÇEKTEN BOŞ GEZENLERİ İÇERİ TIKMALI EVİNDEN ÇIKMAMALI HERKES DIŞARIDA YAŞLISI GENCİ ERGENİ HEP DIŞARIDALAR VE CADDELERDE SIGARA İÇENLER MASKESİZ MESAFESİZ GEZENLER DOLAŞANLARR HELE PAZARLARDA VALLA İŞİN OLMAYANDA KURU KALABALIKEDİYORR. SIKI KISITLAMA CEZALI KISITLAMA OLMALII. . İŞGÜZARLARIN YÜZÜNDEN HASTALIK BU KADAR YAYGINKLAŞIYORR. TEBDİRSİZLERİN YÜZÜNDENN!!!

4
3
yanıtYanıtla
NUR:

BU VİRÜS SÜRECEK NE ZAMANA KADAR DIŞARI ÇIKMAYACAZ KISITLANMAK ÇÖZÜM ASLA DEĞİL OKULLARI AÇTINIZ COCUKLAR EVLERNE TAŞIDI BENCE KESİNLİKLE KISITLAMA ÇÖZÜM DEĞİL

4
3
yanıtYanıtla
LEVENT:

KISITLAMA ÇÖZÜM DEĞİL DİYORSUN SONRA OKULLARI AÇTINIZ EVLERE TAŞIDILAR DİYORSUN NE DEDİĞİNİ KENDİN DE BİLMİYORSUN KISITLAMA ŞUNA İÇİN TEK ÇÖZÜM

yanıt2
yanıt3
halk:

biz herhangi bir tedbir almıyoruz , doğal seleksiyona bıraktık kalan sağlar bizimdir. deniliyorr.

6
0
yanıtYanıtla
Reco baba:

Sizlerde inanmıyorsunuz böyle kısıtlama olurmu 10 dan20 kadar insanlaryapacagını yapıyor saygısızca işveren yazı yazıyor işciler serbest kısıtlama böyle olamaz devlet olarak bunların önüne gecilmeklazım evden dışarı cıkma yasak bu şekilde cok zor

2
3
yanıtYanıtla
Gülsen gülsen akgünds:

Sokağa cıkm yasağı tam gün olmalı hafta sonu otobüsler marmaraylar gene kalabalık nerde mesafe aksam 8 den sonra zaten bir yere cıkılmıyor.tabiiki vaka artar otobüslerde mesafe mi var

3
2
yanıtYanıtla
ESNAF:

ILKKEZ EKREM IMAMOĞLUNA KATILIYORUM ÖLEN SAYISINI MEZARLIKLARDAN ÇOK RAHAT ÖĞRENEBİLİRSİNİZ VE SAĞLIK BAKANLIĞI SAYILARI ÇOK AZ BIR SIKINTI VAR KİM DOĞRU SÖYLÜYOR AMAÇ NE ANLAYAMADIM AZ SÖYLEYİNCE KAZANÇ NE OLUYOR Kİ

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title