Haberler

Bakan Koca, yıl sonuna kadar her polikliniğe bir sekreter hedefini tarih vererek duyurdu

Hastanelerde hasta yoğunluğu ve randevuların günler sonraya alınması gibi şikayetler gündemdeyken Sağlık Bakanlığı'ndan doktorların iş yükünü azaltacak dikkat çeken bir hamle geldi. Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son verdiklerini duyuran Koca, "Hedefimiz, yıl sonuna dek her polikliniğe bir sekreter! Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Bazı hastalar hastaneler için aylar sonraya randevu alabildikleri konusunda şikayetlerde bulunurken Sağlık Bakanlığı, poliklinik hizmeti veren doktorlarının iş yükünü hafifletecek bir uygulama için harekete geçti.

"DOKTORLARIN SEKRETERLİK GÖREVİNE SON VERİYORUZ"

Sosyal medyada "Beyaz reform" etiketiyle paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son veriyoruz" dedi.

"HER POLİKLİNİĞE BİR SEKRETER"

Bir sonraki paylaşımında ise Koca, "Hedefimiz, yıl sonuna dek her polikliniğe bir sekreter! Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, yıl sonuna kadar her polikliniğe bir sekreter hedefini tarih vererek duyurdu

BAKAN KOCA'NIN BEYAZ REFORM PAYLAŞIMLARI

Bakan Koca, Beyaz Reform etiketiyle gün içinde başka paylaşımlarda da bulundu. Koca, Bakanlığın Ek Ödeme Yönetmeliğini "beyaz reform" olarak nitelendirerek "Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi. Sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi." ifadesini kullandı.

"BAZI KONULARI 15 AĞUSTOS'A BIRAKIYORUZ"

Sözlerinin devamında Koca, şunları kaydetti: "Resmi Gazete'de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi. Biz buna 'beyaz reform' diyoruz. Yönetmeliğin teknik anlatımı sebebiyle anlaşılmayan noktalar var. Sırasıyla anlatacağız. Bazı konuları 15 Ağustos'a bırakıyoruz."

"SUNULAN EN KÜÇÜK HİZMETİN KARŞILIĞI OLACAK"

Koca, "Performansa göre Ek Ödeme Yönetmeliği"nin yürürlükten kaldırıldığını belirterek ödül ve teşvik esaslı yeni bir modele geçildiğini vurguladı. Yönetmeliğin içeriğine ilişkin ise Koca, "Mahsuplaşma uygulamada tamamen kaldırılmıştır. Ne sabit ödemede ne de taban ödemede mahsuplaşma olmayacak. Hastanelerde bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemesi yapılacak. Sunulan en küçük hizmetin karşılığı olacak. Bir tek girişim bile, sağlık çalışanının teşvik ödemesine yansıyacak." ifadelerini kullandı.

Koca, döner sermayede taban ödemesi ile yeni bir sabit ek ödeme oluşturulduğunu ve 15 Ağustos'tan itibaren ödenecek olan taban ödemesinin, eylül ayı itibarıyla maaşla birlikte bordroda yer alacağını belirterek "Taban ek ödemesi, yıllık izinde 12 gün için ve hastalık sebebiyle raporlu olma durumunda da geçerli olacak, kesilmeyecek." ifadelerine yer verdi.

"POLİKLİNİK HİZMETLERİNİN TEŞVİKTE AĞIRLIĞI ARTIRILACAK"

Taban ödemesinin memur maaşına göre düzenli olarak artacağını ve mahsup edilmeyeceğini kaydeden Koca, şu bilgileri paylaştı: "Böylece sağlık çalışanlarının aylığı, memur maaşı, sabit ödeme ve taban ödemesinden oluşacak. Eğitim kliniği başarısına göre asistanlara pozitif ayrımcılık yapılacak. Mesai sonrası görev yapan asistan hekimler ve hekim dışı personel ek ödemeden yararlanacak. Poliklinik hizmetlerinin teşvikte ağırlığı artırılacak. Çalışanların bireysel ve klinik iş yükleri, görev tanımları ve görev yaptıkları birim ile hizmetin elde edilme maliyeti dikkate alınacak. Döner sermaye ek ödemelerinde ülke genelindeki dengesizlik giderilip, adil paylaşım sağlanacak. Hastanelerin teşvik ödemesinde tahakkuk, kaynak kullanım verimliliği, finansal sürdürülebilirlik ile kurum hedeflerine ulaşma gibi hususlar etkili olacak. Normal doğumu teşvik amacıyla kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde ek bir teşvik uygulanacak. Özellikli hizmetler teşvik edilmeye devam edilecek. Mesai sonrası çalışma, günlük iş yükü dikkate alınmak kaydıyla teşvik edilecek. Üniversitelerde olanlar dahil bütün sağlık çalışanlarının sabit ek ödemeleri merkezli yönetim bütçesine aktarılarak maaşa eklendi."

Haberler.com / Emre İliksiz - Sağlık

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

Reis şeker:

Doktor muayeneye çoğu zaman gelmiyordu zaten şimdi ise evinde yatarken sekreteri ilaç yazar muayene eder ?? koltuk gidecek ayaküstü mantıksız işler yapiyorsun sayın bakan

57
53
yanıtYanıtla
Hamza gün9090 :

Sekreter alma ile randevu ne alaka. Randevu almak için sıra yok diyoruz, telefon açacağımız sekreter yok demedik ki. Zeten her doktorun yanında da bir sekreter var.

61
8
yanıtYanıtla
uCube :

Sanki hastaneler de sekreter yok. Arkadaşım zaten hastaneye gittiğin de orada oturan sekreter de randevu alabiliyor. Adam hastaneye gittiğin de, direk muayene edin muayene. İnsanlar bunu istiyor sizden. ;))

51
16
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Ah reis sen olmasan şunlara bir avuç oy bile yok

14
47
yanıtYanıtla
vatandaş :

Bundan önce koskoca doktorlara sekreterlik işlerini yaptırdınız yani , yazık bu ülkenin nitelikli insanlarına

42
17
yanıtYanıtla
Muhammet Güneş:

Polikliniklerin çoğunda sekreter yok. doktor kendisi yapar o işi de. İş yükünü azaltıp bakılan hasta sayısı ve bakma kalitesi artabilir ama atayacak doktor bulamayıp sekreter atamak komik. Kafanıza girmiyor bir türlü doktor yok abim yok doktor ülkede. Doktor yok ülkede. Ülkede doktor yok

51
6
yanıtYanıtla
Halil Yarbaşı:

Hastane içindeki hükümet düşmanı güçler hastalara her şeyi zorlaştırarak Erdoğan nefretini körüklemek istiyor bu gün arayın randevular 1 ay dolu diyorlar 1 gün sonra arayın istediğiniz güne randevu alıyorsunuz hastane ve bir çok devlet kurumuna operasyon şart oldu.!

22
32
yanıtYanıtla
Hamza gün9090 :

Kesinlikle haklısın

yanıt13
yanıt18
ismail bey :

Vatandaş olaraka randevu aldıktan sonra da insani muamele ve düzgün muayene hakkımızıda sağlarsanız iyi olacak sayın bakan..

35
14
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Öyle bir derdi yok ki

yanıt17
yanıt3
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title