Haberler

6 günde 12 böbrek, 6 karaciğer nakli

Güncelleme:

ANTALYA'da 6 günde 18 kişi, karaciğer ve böbrek nakli ameliyatlarıyla sağlıklarına kavuştu.

ANTALYA'da 6 günde 18 kişi, karaciğer ve böbrek nakli ameliyatlarıyla sağlıklarına kavuştu. Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Prof. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu'nun başkanlığını yaptığı ekip, neredeyse gün ışığı görmeden gerçekleştirdikleri ameliyatlarda, canlı vericiden 12 hastaya böbrek, 6 hastaya ise karaciğer nakli yaptı.

MedicalPark Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ile Karaciğer Nakli Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu başkanlığındaki ekip, 6 günde 12 böbrek ve 6 karaciğer nakli ameliyatı yaptı. Aralarında Irak'tan gelen 3 karaciğer ve 1 böbrek hastası ile Bulgaristan ve Bahreyn'den gelen böbrek hastalarının da bulunduğu 18 hasta, nakil ameliyatları sayesinde Kurban Bayramı'nı sevdikleriyle sağlıklı geçireceklerini belirtti.

TAMAMINA CANLI VERİCİDEN NAKİL

Pandemi sürecinde nakil ameliyatlarına tedbirler eşliğinde devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Demirbaş, "6 günlük süre, Covid-19 pandemi sürecinin en yoğun haftasıydı, diyebilirim. Oldukça yoğun bir tempoydu. Şimdiye kadar bu kadar günde bu kadar sayıda organ nakli gerçekleştirilmemiştir" dedi.

18 hastanın tamamına canlı vericiden nakil yaptıklarını vurgulayan Demirbaş, "Bu ameliyatların tamamının bir ekip tarafından tek merkezde yapılmış olması önemli. 4 cerrah, anestezi, hemşire ve sağlık teknisyenlerinden oluşan ekibimiz, organ nakli konusunda son derece deneyimli. Ameliyatların hepsi çok başarılı geçti, hastalarımızın hepsinin sağlık durumları gayet iyi" diye konuştu.

'DİYALİZE GİREN HASTALAR ARASINDA ÇOK FAZLA CAN KAYBI OLDU'

Ameliyat öncesi hastaların ve vericilerin Covid testlerinin yapıldığını, aşıları tamamlanmış hastaların antikor düzeylerine bakıldığını kaydeden Prof. Dr. Demirbaş, Türkiye genelinde pandemi sürecinde diyalize giren pek çok böbrek hastasının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Demirbaş, "Çünkü böbrek yetmezliği gelişen hastalar diyalize girmek zorunda kalıyor. Haftada 3 gün bir merkezde 3-4 saat boyunca diyalize bağlı kalıyor. Bu da bağışıklık sistemleri düşük olan bu hastaları, Covid-19 karşısında daha savunmasız bırakıyor. Oysa nakil olan hastalar her ne kadar bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullansalar da diyalize giren hastalardan daha iyi korunabiliyor" dedi.

Ocak ayından bugüne kadar 223 böbrek, 93 karaciğer nakli gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Demirbaş, tedbirler altında nakil ameliyatlarının başarıyla yapıldığını belirtti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kurban Bayramı Koronavirüs Antalya Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Bakmadan Geçme

Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Almanya Ukrayna maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Ukrayna maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title