Haberler

Rumlarda 'Kıbrıs'ta NATO Garantör Olsun' Tartışması

TÜRKİYE'nin Ada'daki garantisine karşı çıkan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin olası çözümden sonra 'birleşik Kıbrıs' üzerinde NATO'nun garantör olabileceği yönündeki açıklamaları tartışma yarattı.

TÜRKİYE'nin Ada'daki garantisine karşı çıkan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin olası çözümden sonra 'birleşik Kıbrıs' üzerinde NATO'nun garantör olabileceği yönündeki açıklamaları tartışma yarattı.

Rum iktidar partisi DİSİ'nin lideri Averof Neofitu, Ada'daki olası çözüm halinde NATO'nun garantörlüğüne işaret etti. Kıbrıs'taki garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin NATO üyesi olduğuna dikkat çeken Averof Neofitu, " Kıbrıs'ta İngiliz üsleri bulunuyor olması esasen NATO'nun da varlığını teşkil eder. Hepsi de NATO üyesi olduğuna göre, 'Çözümden sonra birleşik Kıbrıs neden NATO'ya girmesin?' argümanı masaya konulabilir. NATO üyesi olmak Kıbrıs'ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü garanti eder" dedi.

NATO'YA AÇIK KAPI BIRAKTI

Rum yönetiminin lideri Nikos Anastasiadis de, tartışmalar üzerine açıklama yaptı. NATO'nun garantörlüğüyle ilgili bir soruya Anastasiadis, "Önce diyaloğun başlamasıyla ilgili koşullar oluşturulsun. Ondan sonra bunun pek çok yolu var. BM ve AB de buradadır. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin güvenliğini karşılayacak pek çok yol var" ifadelerini kullandı. ???? konusunun tartışma dışı olup olmadığıyla ilgili soruya ise Anastasiadis, "Hiçbir şeyi tartışma dışı bırakmadım" karşılığını verdi.

'KURDA KUZU EMANET EDİLMEZ'

Rum ana muhalefet partisi AKEL ise NATO'nun garantörlüğüne şiddetle karşı çıktı, Ada'nın güvenliğinin sağlanamayacağını savundu. AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, "Kıbrıs sorununun çözümüne NATO'yu karıştırmak, kuzuyu kurda emanet etmek demektir" dedi. "Anastasiadis, NATO'nun izlediği saldırgan politikalarla dünyanın dört bir yanında savaşlara, çatışmalara ve kan dökülmesine yol açtığını görmezden gelerek, NATO'yu garantör yapmayı istiyor" diyen Stefanu, 'Kıbrıs sorununun çözümüne NATO'nun karıştırılması' tezinin Ada'yı ve halkını yeni maceralar ve tehlikelerle karşı karşıya getireceğini söyledi.

- Lefkoşa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Kıbrıs Türkiye Kıbrıs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title