Haberler

Rektörler Yeni Öğrencilerini Otogarda Karşıladı

BURDUR/ Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrenciler, otogarda üniversitelerin rektörleri ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, farklı şehirlerden otobüslerle Burdur'a gelen öğrenci ve ailelerini sabahın erken saatlerinde otogarda karşılayarak onlarla bir süre sohbet etti.

Otogarda kurulan stant alanında Rektör Korkmaz'dan üniversite ve kent hakkında bilgi alan öğrenci ve aileleri daha sonra üniversiteye ait otobüslerle kampüse ücretsiz götürüldü. Korkmaz, yeni öğrencileri ve ailelerini makamında ağırlayarak kahvaltı yaptı.

Prof. Dr. Korkmaz, karşılamanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok ilinden Burdur'a üniversite okumak için gelen öğrencilerin olduğunu söyledi. Kayıt döneminde yeni öğrencilerle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Korkmaz, kentte gelen öğrencileri 4 yıldır otogarda karşıladıklarını bildirdi.

Korkmaz, karşılama programının öğrenci ve ailelerinde büyük memnuniyetle oluşturduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak öğrencileri sadece eğitim öğretim ilişkisi içinde bulunduğumuz bireyler olarak görmüyoruz. Ülkemizin varlığını, birliğini ve bağımsızlığını bu gençlere emanet edeceğiz. Bu anlamda bizim onlara davranışımız bir tür hayat eğitiminin parçası. Misafirperverliğimizi ve vatana hizmet aşkının onlarda da oluşmasını temin etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle bu uygulamayı devam ettireceğiz."

Korkmaz bu yıl ilk yerleştirmelerde 9 binlik kontenjanlarının yüzde 80'inden fazlasının dolduğunu ve toplam öğrenci sayılarının ise yaklaşık 35 bine ulaşacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

İzmir'den gelen öğrenci velisi Emine Dağtekin de karşılamadan memnun kaldıklarını belirterek "Biz sabah saat 4'te indik buraya. Karşımızda hocalarımızı görünce çok şaşırdık. Çok güzel bir hizmet, bu karşılama bizlerde okula karşı bir sıcaklık yarattı." dedi.

Grafik Tasarım Bölümünü kazanan öğrenci Büşra Kayar ise "Gayet güzel bir karşılamaydı hiç beklemiyordum. Okulu bulabilecek miyiz diye tedirgindim. Bu sıcak karşılama bizim için iyi oldu." diye konuştu.

Muğla

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak için gelen öğrenciler de otogarda Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından karşılandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere yeni başlayacakları üniversite yaşantısında yalnız olmadıklarını göstermek adına her yıl bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

Muğla'nın üniversite kenti olduğunu belirten Çiçek "Buradaki hayat öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek. Buradaki başarınız hayatınızdaki başarınızın temeli olacaktır. Muğla'nın geleneksel kültür ve adetlerine bağlı olarak sizlerin sıcak bir karşılamayla üniversite hayatına merhaba demenizi istedik." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin çok eski bir üniversite olmamasına rağmen kısa zamanda isminden söz ettiren ayrıcalıklı bir üniversite haline geldiğini kaydetti. Muğla'nın bir üniversite kenti olduğuna vurgu yapan Gürün, öğrencilerin kentte gönül rahatlığıyla öğrenimlerini sürdürebileceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Rektör Çiçek ve protokol üyeleri öğrenciler ve ailelerine karanfil vererek bir süre sohbet etti.

Otogarda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi alan öğrenci ve ailelere daha sonra kendilerini bekleyen üniversite ve emniyete ait otobüslerle ücretsiz olarak kampüse götürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Burdur Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title