Haberler

"Redhack" Davasında Tutuklu Sanıklara Tahliye

Ankara 13.(Kızıl Hackerlar) davasında 3 tutuklu sanığın da tahliyesine karar verdi."Sol ve bölücü terör örgütlerinin tamamına dijital anlamda destek verdikleri, bu anlamda terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri" öne...

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "Redhack"

(Kızıl Hackerlar) davasında 3 tutuklu sanığın da tahliyesine karar verdi.

"Sol ve bölücü terör örgütlerinin tamamına dijital anlamda destek verdikleri, bu anlamda terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri" öne sürülen 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın öğleden sonraki bölümünde sanıklar savunmalarını yaptı.

Sanıklardan Özgür Martin Aktaş, yasa dışı olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sitesine girmediğini savundu ve tahliyesini istedi.

Sanık Taşkın Yasak da hayatı boyunca hiçbir örgütle ilişkisinin olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yıllarca devlete emek vermiş bir alilenin çocuğu olarak bu tür bir suçtan yargılanıyor olmak hem ailemi hem beni yaraladı. Burada yargılanıyor olmamın nedeni maalesef bilgisayar konusunda kendimi geliştirmemdir. Maddi yetersizlikler dolayısıyla internet sitesi tasarlıyordum. Ankara Emniyet Müdürlüğü sitesinin hack'lenmesiyle ilgili bilgisayarımda tek veri bulunamadı. 5 ay tutuklu kaldım, Ziraat Bankası'ndaki işimden atıldım. Tahliye olduktan sonra KPSS ile Maliye Bakanlığı'na girdim. Psikolojim bozulduğu için işyeri dışında bilgisayara şu an dokunamıyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyor, beraatımı talep ediyorum."

Diğer tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddederek, beraatlarını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, sanıkların suçla bağlantılarının kuşkuya yer vermeyecek şekilde tespiti için bilirkişi raporu aldırılmasını, tutuklu kaldıkları süre ve delillerin toplanması dikkate alınarak tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.

Çetin, yeni yakalanan sanık Refik Pınaroğlu'nun tutukluluğunun, savunmasının alınmasından sonra değerlendirilmesini istedi.

Tutuklu sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, heyetin müzakeresinin ardından ara kararları açıkladı.

-İçişleri Bakanlığı, davaya müdahil oldu-

Buna göre, atılı suçun değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak, Duygu Kerimoğlu, Alaittin Karagenç ve Uğur Cihan Oktulmuş'un tahliyelerine karar verildi.

Tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına ve savunması alınan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verilirken, bulunduğu Elazığ'da savunmasının alınmasını isteyen Egemen Kut'un bu talebi reddedilerek, mahkemede savunmasının alınması kararlaştırıldı.

Sanık Pınaroğlu'nun yakalama emrinin yerine getirilmesi ve tahliyesi hususunun, savunmasının alınmasından sonra değerlendirilmesi karar altına alınırken, Maliye Bakanlığı'nın davaya katılma talebi, suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle reddedildi, İçişleri Bakanlığı'nınki ise suçtan zarar görme olasılığı gerekçe gösterilerek, kabul edildi.

Duruşma, dava dosyası üzerinde, iddialarla ilgili bilirkişi incelemesi yaptırılması da kararlaştırılarak, ertelendi.

Muhabir: Barış Kılıç - Fevzi Çakır - Mehmet Tosun

Yayıncı: Ertuğrul Cingil - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Maliye Bakanlığı Özgür Martin Kemal Çetin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title