Haberler

Nuri Bilge Ceylan'ın Ödüllü Kış Uykusu Filmine Suç Duyurusu

Güncelleme:

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes'da ödül kazanan filminde hayvanlara işkence edildiğini söyleyen Prof. Dr. Orhan Kural, suç duyurusunda bulundu.

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan "Kış Uykusu" adlı filminde hayvanlara işkence edildiğini öne süren Prof. Dr. Orhan Kural, ünlü yönetmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

"AVCILIĞA TEŞVİK EDİYOR"

Avukatı ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen Kural, savcılığa suç duyurusu dilekçesini sundu. Savcılığa şikayetçi sıfatıyla ifade veren Kural, Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet ve kanun dışı avcılığa özendirdiği gerekçesiyle Ceylan ve film ekibinin cezalandırılmasını istedi. Filmdeki bir sahnede ata işkence yapıldığını iddia eden Kural yaptığı açıklamada, "Filimde ata işkence yapılıyor. Avcılığı teşvik ediyorlar" dedi.

"KİMSEDEN KORKMUYORUM"

Daha önce aynı şekilde at sahnesinden dolayı birçok diziye davalar açtığını belirten Kural, "Bu sadece Nuri Bilge Ceylan için açılmış bir dava değildir. Bunu açmasaydık şunu derlerdi, 'sizin gücünüz sadece diğerlerine geçiyor Nuri Bilge Ceylan'a dokunamıyorsunuz' derlerdi. Onun için bunu açmak zorundaydık ve açtık. Kimseden korkum yok. Kendileri beni dün aradı. Kendilerine de izah ettim gerek Zeynep Özbatur'a gerek Nuri Bey'e davanın açılacağını haber verdim" diye konuştu.

"SORUMA CEVAP VEREMEDİLER"

Ata işkence sahnesiyle ilgili film ekibinin açıklamasına inanmadığını kaydeden Kural, "Kendilerinin açıklaması Zeynep Özbatur'un tesadüfen giderken bu atı görmüşler, ne büyük tesadüf ki ellerinde de malzemeleri varmış, filmde de böyle bir senaryo varmış ve çekmişler. Ben de şöyle dedim, o zaman neden ata yardım etmediniz de filmi çekip bu hayvanın bu duruma düşmesine sebep oldunuz. Bunun cevabını veremediler" şeklinde konuştu.

REJİSÖRLERE SERT ÇIKIŞ

Filmin başarısıyla kendisinin de iftihar ettiğini belirten Kural, "Filmde Haluk Bilginer 'her hafta ava giderim' diyor. Bu kaçak avcılıktır. Her hafta ava gidilmez, yasalar gereğince avcılık yapılabilir. Bana 'Oscar alacaksın şu karıncayı öldürün' deseler öldüremem. Hayvanları kullanmak çok kolay. Ama onların hayatları benim için insan dışındaki hayatlar da çok önemli. Yıllardır bunu savundum, savunmaya devam edeceğim. Bir rejisörün ve bundan sonra geleceklerin bu şekilde yapmalarına hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğim" dedi.

"TALEPLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Kural'ın avukatı Ekrem Çatalkaya ise yaptığı açıklamada, Nuri Bilge Ceylan ve film ekibi hakkında Hayvan Hakları Kanunu'nu ihlal etme suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Şu aşamada filmi durdurma taleplerinin olmadığını ifade eden Çatalkaya, "Fakat bu tip ihlaller devam ettiği zaman bu tür taleplerimiz olacaktır. Bunları da kendilerine ihtar etmiş oluyoruz bu şekilde" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nuri Bilge Ceylan Orhan Kural Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (3)

YILMAZ:

prof orhan kural salak bunca insan öldüriliyor işkenceye maruz kaliyor tecavuz ediliyor cocuklar tecavuze ugriyor uyuşturucu yaşı 9 inmiş her cocuk genc uyuşturuc batagında cırpıniyor kalkmış filimde yok efendim hayvana işkence yapıliyor diye dava acmış acaba prof orhan beyin bugune kadar akedemik bir calışması yada bir buluşu varmı siz prof olmuşsunuz orhan bey sizin yapacagınız buluşlar olmalı sanırım sizde kompleks var yada medyatik olmaya calışiyorsunz reklam peşindesiniz

9
5
yanıtYanıtla
yılmaz:

Prof. Dr. Orhan Kural sen kendi branşında ne gibi bir akedemik calışma yaptın ne gibi bir buluşun oldu hangi icadı buldun senin başka derdin yokmu sen aldıgın maaşın hakını ver bilimsel araştırma yap

7
6
yanıtYanıtla
berra:

KEŞKE GERÇEKTEN İŞKENCEYLE ÖLDÜRÜLEN İNSANLAR İÇİNDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSAYDIN , İNSANLIK GÖSTERİSİ RESMEN

0
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title