Haberler

Yurtdışına Çıkan Eski Başkan Özgüven'den Mektup Var

İhaleye fesat karıştırma suçundan toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yurtdışına çıkan İzmir'in Dikili İlçesi eski Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, gönderdiği mektupta Dikili'ye duyduğu özlemden, mücadele sürecine kadar...

İhaleye fesat karıştırma suçundan toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yurtdışına çıkan İzmir'in Dikili İlçesi eski Belediye Başkanı CHP'li Osman Özgüven, gönderdiği mektupta Dikili'ye duyduğu özlemden, mücadele sürecine kadar pek çok konuya yer verdi.

Aldığı hapis cezası kesinleştikten sonra İsveç'e giden ve yaklaşık 4 aydır bu ülkede bulunan eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, düşüncelerini ve içerisinde bulunduğu durumu, İzmirliler ile paylaşmak amacıyla bir mektup gönderdi. Mektubu bir gazeteci dostuna gönderen Özgüven, yurtdışına çıkış nedenlerini, kendisi ve arkadaşlarının çarptırıldığı cezayla ilgili düşüncelerini kağıda dökerek, "Mücadeleye devam edeceğim. Umutluyum, geç de olsa adalet adaletsizliğe, hak haksızlığa üstün gelecektir diye düşünüyorum" dedi.

DİKİLİ'Yİ ÖZLEDİM

Eskiden Dikili'den ayrı kaldığı birkaç günün bile kendisine aylar gibi geldiğini ancak bu mecburi ayrılığa alışmak zorunda kaldığını anlatan Özgüven, şöyle devam etti:

"Dikili'den şu ya da bu nedenle birkaç günlüğüne ayrılsam dönmek için can atardım. Özlerdim. Bir bahane bulur dönerdim. Şimdi ise çok uzun süredir uzağım Dikili'den. Bu, bireysel, özgür bir tercih değil, mecbur edilerek, zorunlu bırakılarak ortaya çıkan bir uzaklık. Özellikle bu nedenle alışmak kolay olmuyor, yoruyor insanı. En içe sindirilemeyen, hazmedilemeyen yan bu uzak kalışın nedeninin haksız olması. Benim ve cezaevinde olan arkadaşlarımın inandığımız en önemli iddiamız suçsuz olduğumuzdur. Kalınan bu durumu kabullenmek çok zor. Adalet dağıtması gereken bir mekanizmanın bizi sürüklediği duruma inanmak zor ama yine de yaşanılıyor. Bize hazırlanan komplonun içinde ya da bir yanında olanlara söylenecek fazla bir sözümüz yok onlar hesaplarını bir gün hayata karşı vereceklerdir diye düşünüyorum."

Yaşanan olayların ardından kendisi ve arkadaşlarının günlük yaşamın dışına itildiğini, bu durum karşısında kimlerin nasıl davrandığını izleme fırsatı bulduğunu ifade eden Özgüven, "Ezici bir çoğunluğun uğradığımız haksızlığa isyanı gelecek için umut vericidir ancak tutum ve davranışları alanı boş bulmak ya da fırsatçılık olarak değerlendirilebilecek kişilerle arkadaşlarım ve kendi adıma hayat devam ettiği sürece yaşama müdahale anlamında var olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Çünkü ben daha iyi bir mahallenin, köyün, ilçenin, ilin, ülkenin, dünyanın olacağına inanıyorum ve bunun için de ne olursa olsun mücadele etmek gerektiğine de" diye konuştu.

MÜCADELE ETMEK İÇİN ÇIKTIM

Haksız yere ceza aldıktan sonra cezaevine girmek zorunda kalan arkadaşlarının yuvalarına ateş düştüğünü, tüm aile fertlerinin duygusal deprem yaşadıklarını belirten Özgüven, yurtışına çıkış sebeni ise şöyle açıkladı:

"Onlarla birlikte çalıştım. Belki birbirimize kızdık, kırıldık. Birbirimizin beklentilerine, taleplerine, tercihlerine cevap veremedik. Ne var ki bugün başka yerdeyiz. Başka bir ortamda ve başka koşullarda aynı dört duvarı bugünkü durumuma yeğlerim. Onlarla aynı mekanı paylaşmayı çok düşündüm ama çok az da olsa kimi arkadaşlarımın aksine böylesi bir davranışın durumumuzu iyileştirici bir yanı olmayacağı sonucuna vardım. Politik yaşantılarımızı insani sorumluluk anlayışı üzerine inşa etmişlerden biri olarak her alanda mücadele sürdürülmesi gerektiği, bunun için de daha özgür koşullara sahip olunması gerektiği sonucuna vardım. Uzaklarda oluşumun nedeni budur. Sağlık durumuma, hakkımızı arama, adaleti gerçekleştirme mücadelemizin zorluklarına ve gereklerine göre bugünkü durumu sürdüreceğimi söyleyebilirim."

MÜCALEDEYE DEVAM

Politik yaşamını eşitlik, dürüstlük, adalet üzerine kurduğunu yaşamı boyunca sürekli olarak aleyhine açılan davalarla mücadele ettiğini ve hepsinin üstesinden geldiğini sözlerine ekleyen Özgüven mektubunu mücadeleye devam edeceğini söyleyerek bitirdi. Özgüven mektubun sonunda, "Biz AKP anlayışındaki iktidar için kötü örneğiz. Bize yönelen saldırının temelinde bu yatıyor. Yaşamım boyunca kirlilikle, adaletsizlikle mücadele ettim. Dava sürecimizi hukukçu arkadaşlarla takip ediyoruz. Anayasa Mahkemesi'ne itiraz ettik. Birçok alanda adaletsizliğin yaşandığı, boğucu, sıkıcı, baskıcı bir iklimin hakim olduğu ülkemizde duygularımızın, inançlarımızın yara alması doğaldır. Ne var ki hak ve adalet anlayışıyla davranan hukukçuların varlığı yadsınamaz. Tüm kapılar üstümüze kapanana kadar inancımızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Umutluyum, geç te olsa adalet adaletsizliğe, hak haksızlığa üstün gelecektir diye düşünüyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Osman Özgüven Dikili İsveç İzmir Politika Güncel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title