Haberler

Saadet Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ ile AK Partili Fuat Oktay arasında mal varlığı tartışması

Güncelleme:

TBMM'de kanun teklifi görüşmeleri esnasında AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ile Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ arasında mal varlığı tartışması yaşandı. Saadet Partili Özdağ, Oktay hakkında bazı iddialar olduğunu ve bu sebeple Oktay'ın yakın akrabaları da dahil olmak üzere mal varlığını açıklaması gerektiğini söyledi. Oktay ise "Mal varlığımı merak ediyorsanız zaten TBMM Başkanlığına sunulmuştur." dedi. İkili arasında tartışma nedeniyle birleşime 15 dakika ara verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ'ın kendisiyle ilgili iddiada bulunduğunu ifade ederek, tescilli bir suçluya ait iftiranın meclis kürsüsüne taşındığını belirtti. Oktay, "Sonuna kadar hangi konu olursa olsun doğduğum günden itibaren alnım açık. FETÖ ile mücadelem açıktır. Benim PKK ile mücadelemi herkes bilir. Mal varlığım TBMM'ye sunulmuştur, açıktır, yakınlarım da açıktır." ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemenin maddeleri üzerinde konuşan Saadet Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ile ilgili bazı iddialar olduğunu, bu konuda Oktay'ın yakın akrabaları da dahil olmak üzere mal varlığını açıklaması gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda mal varlığı tartışması yaşandı

Fuat Oktay, Türkiye'ye yönelik tüm algı operasyonlarını yürüten, Interpol tarafından aranan tescilli bir teröristin iftiralarından oluşan beyanların, Meclis kürsüsüne taşıyacak kadar ileri gidilmesinin son derece üzücü olduğunu belirtti. Oktay, "Hangi konu olursa olsun sonuna kadar açığım. Hodri meydan." dedi.

FUAT OKTAY: MAL VARLIĞIM AÇIKTIR

Kamuda göreve başladığı günden bugüne kadar alnının açık olduğunu vurgulayan Oktay, "Mal varlığımı merak ediyorsanız zaten TBMM Başkanlığına sunulmuştur. Zaten orada açıktır, mevcuttur. Kamuda olduğum sürece de mal varlığım açıktır. Birinci derece yakınlarımı merak ediyorsanız onların da açıktır." ifadesini kullandı. Oktay, konuyla ilgili ilk andan itibaren savcılığa suç duyurusunda da bulunduğunu bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda mal varlığı tartışması yaşandıSaadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ

FUAT OKTAY'IN MAL VARLIĞININ AÇIKLANMASINA İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERECEKLER

Selçuk Özdağ ise Oktay'ın mal varlığının açıklanmasına ilişkin araştırma önergesi vereceklerini bildirdi. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, "Oradaki FETÖ'nün iftiralarını, Meclis kürsüsüne taşımakla ilgili kimden o talimatı aldıysa yine onların talimatıyla yol yürümeye devam edin." dedi.

Oktay ve Özdağ arasındaki tartışmanın sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşime 15 dakika ara vermek zorunda kaldı.

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili Selçuk Özdağ Fuat Oktay AK Parti Selçuk Ankara Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Serkan Semiz:

Bendede o kadar mal mülk olsa salak değilim ya hepsini kendi üstümde tutmam....

61
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title