Haberler

Sinirlerine hakim olamayan Muharrem İnce, partisinde Ermeni soykırımını kabul edenlere kapıyı gösterdi

Güncelleme:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Osmaniye'de partisinin il binasında konuştu. İnce, Ermeni soykırımı tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. "Türkler, Ermenilere soykırım yapmamıştır nokta" diyen İnce, "CHP'de bunu kabul edenler var, Memleket Partisi'nde de varsa kapı önü oradadır" ifadelerini kullandı.

Hatay ziyaretinin ardından partisinin il binasının açılışını yapmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere beraberindeki heyetle Osmaniye'ye giden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. İnce, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İKTİDARIMIZDA SIĞINMACILARI GÖNDERECEĞİZ"

Memleket Partisi iktidarında sığınmacıları göndereceklerini ifade eden ince, "Ne iktidar ne muhalefet, ikisinin de kafası karışık. Bir gün göndereceğiz, bir gün göndermeyeceğiz, bir gün ensar, öbür gün muhacir, bir gün hicret, öbür gün Kapıkule, muhalefet rapor hazırlıyor, onları eğitelim, entegre edelim. Sonra bakıyorlar toplumdan tepki var, göndereceğiz diyorlar. Memleket partisi net, göndereceğiz. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında bir hafta içinde Şam'a büyükelçi atanacak. Güven alacağım, onlara bir şey olmayacağına dair. Esad'dan uluslararası kamuoyu önünde güvence alacağım. Yardımcı olacak Türk devleti, memleketlerine geliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Komşusunda bir problem çıktığında tabii ki onlara yardımcı olacaktır. Bunlar bizim komşularımızdır. Ama bu misafirlik fazla uzamıştır" diye konuştu.

Sinirlerine hakim olamayan Muharrem İnce, partisinden kovacağı tek grubu söyledi

"ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL EDEN VARSA KAPI ÖNÜNE KOYARIZ"

Muharrem İnce, 6 muhalefet partisinin hazırladığı mutabakat metni ile ilgili soru üzerine şöyle konuştu: "O altılı masanın mutabakat metninde de 'Tarihi gerçekler' cümlesine takılıyorum. Ne demek tarihi gerçekler? Yani biz Ermeni soykırımı yaptık mı kardeşim? Ne demek istiyorsunuz? Ya bir çıkın bakalım. Ben Türk'üm, ırkçı değilim, kafatasçı da değilim. Bilimle savunurum her şeyi. Türkler, Ermenilere soykırım yapmamıştır, nokta. Gerekçelerini açıklıyorum. Yahudiler evinde oturuyordu Almanya'da. Naziler geldi bunları evinden aldı. Yahudilerin silahı yoktu, partisi yoktu, Almanları arkadan vurmamıştı, Almanların komşularıyla iş birliği yapmamıştı. Ermeniler, Osmanlı tebaasıydı, Osmanlı'da benim eski devletim, hepimizin eski devleti. Türkiye Cumhuriyeti neyse Osmanlı da o Selçuklu da o. Bizim atalarımız bunlar. Ermenilerin elinde silah var mıydı? Vardı. Ermenilerin partisi var mıydı? Vardı. Ermeniler Ruslarla iş birliği yapıp Osmanlı'yı arkadan vurdu mu? Vurdu. Osmanlı'da arkadan vurulmamak için yerlerini değiştirdi. Yerlerini değiştirirken kötü şeyler oldu mu? Oldu. Türkler Ermenilere kötülük yaptı. Ermeniler de Türklere kötülük yaptı. Dolayısıyla ben bu soykırım meselesini tanımıyorum. CHP'nin içinde tanıyanlar var. Memleket Partisi'nin içinde tanıyan olursa kapının önü oradadır."

Sinirlerine hakim olamayan Muharrem İnce, partisinden kovacağı tek grubu söyledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Memleket Partisi Muharrem İnce Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (19)

Olkhazar Borz:

Esat sünni müslümanlara acımaz onda yanlışsın. Esat, kesat, iran, rusya hepsi suriyeden defedilmeli ondan sonra... Hatta halepe kadar Türk toprağı yapılmalı. Ama net bir adamsın seviyorum seni Muaaarrem...

50
13
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Zaten 3, 5 adamı var!

14
35
yanıtYanıtla
Harun Bir:

Ne demek kovarim, yahu bu nebicim sey sen cumhurbaskani adayi idin vaaay. Böyle devam edersen kusura bakma sen anca gidersin derim.

2
43
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Sosyal medyada Ermeni hesaplarına bakın paylaşımlarına ve alttaki yorumlara bizim muhalefet ile aynı dil aynı söylem.

33
11
yanıtYanıtla
Burhan Savas:

tebrikler Muharrem İnce

35
7
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Siyasi hesaplar farklı. Memleket meseleleri farklı. Helal olsun sana

29
1
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

önce kendine sen kapı önüne kondun Demirtaş bile seni kurtaramadı

3
26
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Helal CHP nin başında görmek istediğim türden bir başkan profili

22
2
yanıtYanıtla
Olkhazar Borz:

aynen, chp ye muharrem yakışır ama adamı allem edip kallem edip sürdüler bir nevi...

yanıt14
yanıt2
Arif Zehir :

Tebrikler. Ama 6 lı ganyan grubu kabul ediyor her defasında veya masa altından yuvarlak cevaplarla kabul ediyorlar. Bunu görüyor mu milliyetçi vatansever geçinen sözde gruplar

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title