Haberler

Samsun'da tüm siyasetçi ve idarecilerden Onur Anıtı'na saldırıya ortak duruş

Güncelleme:

Samsun'da tüm siyasetçi ve idarecilerden Onur Anıtı'na saldırıya ortak duruşSAMSUN Samsun'da tüm siyasi parti temsilcileri, büyükşehir belediye ve 17 ilçe belediye başkanları, Büyükşehir meclis üyeleri bir araya gelerek Onur Anıtı'nı halatla yıkma girişimine ortak tepkilerini dile getirdi.

Samsun'da tüm siyasetçi ve idarecilerden Onur Anıtı'na saldırıya ortak duruş

SAMSUN Samsun'da tüm siyasi parti temsilcileri, büyükşehir belediye ve 17 ilçe belediye başkanları, Büyükşehir meclis üyeleri bir araya gelerek Onur Anıtı'nı halatla yıkma girişimine ortak tepkilerini dile getirdi.

Samsun'da tüm siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, Büyükşehir meclis üyeleri Atatürk Parkı'nda bulunan Onur Anıtı önünde toplandı. Anıtın önünde çekilen toplu fotoğrafla konunun siyasetüstü olduğu gözler önüne serildi. Onur Anıtı nezdinde Atatürk'ün hatırasının hedef alındığı saldırıya tepki dile getirildi.

Anıtta sergilenen ortak duruşa Samsun Büyükşehir Belediye Bakanı Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk, Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Baki Öztürk, Saadet Partisi ve Demokrat Parti temsilcileri, diğer ilçe belediye başkan veya vekilleri ile Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşlarıyla bugünkü Cumhuriyetimizin bu güzel ülkemizin kurtuluşuna giden kuruluşuna giden yolun ilk adımını Samsun'da attı. Dolayısıyla bu minvalde Onur Anıtı'na yapılan saldırıyı hep birlikte ulusça kınıyoruz. Özellikle Samsun olarak biz çok değerli il başkanlarımızla beraber siyasetüstü şekilde bir araya gelerek bu tepkimizi Belediye Meclisi Toplantı'mızın hemen akabinde ilçe belediye başkanlarımız, büyükşehir belediye meclis üyelerimiz, iktidarıyla, muhalefetiyle buradaki tüm siyasi parti il başkanlarımızla birlikte, ortak bir duruşla vermeyi çok anlamlı bulduk. Bu tür saldırıların olmaması için elimizden gelen herşey yapılacaktır. Yargı sürecinin de sıkı takipçisi olacağız. Onur Anıtı, Bandırma Vapuru gibi bu konuda bizim için anlamlı olan alanlarımızla ilgili Valiliğimiz öncülüğünde, emniyet teşkilatımızla, büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle beraber ilave bir çalışma yapıyoruz. Güvenliği noktasında daha neler yapılabilir tespitinden sonra gereğini yapacağız" dedi.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Bu birlikteliğin, bu menfur saldırının gerekli cevabı verilmiştir. Tüm katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum Samsun budur. Türkiye buradan gereken mesajı almıştır" diye konuştu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "Bir hafta önce gerçekleştirilen menfur saldırıyı bu vesileyle tekrar kınıyoruz. Samsun Milli Mücadele ateşinin fitilinin ateşlendiği şehirdir. Bu mücadele hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm milletçe gerçekleşirildi. Dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gazi meclisimizin ilk başkanı, ilk cumhurbaşkanımız ve ülkemizin banisi olarak 84 milyonun ortak değeridir. Bugün bu şehre yakışanı hep beraber gerçekleştirelim arzusunda olduk" şeklinde konuştu.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Bu şehir alelade bir şehir değildir. Bu şehir milli mücadelenin Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilk kıvılcımının çakıldığı şehirdir. Bundan 3-4 gün önde Onur Anıtı'na menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bugün bu birliktelik gösteriyor ki Mustafa Kemal Atatürk hepimizin ortak değeridir" ifadelerini kullandı.

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Samsun ilkadım şehridir. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı bir şehirdir. Bu şehrin ruhunda her zaman fetihler vardır. Her zaman birliktelikler vardır. Bugün bir arada olmamızla bu tezahür etmiştir. Atatürk bizim ortak değerimizdir. Türk Milleti'nin ortak değeridir" sözlerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Meydanı Siyaset Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title