Haberler

CHP'li Tanal, Şırnak'ın tarihi ve kültürel özelliklerinin tanıtılmasını istedi

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şırnak'ın doğası, tarihi ve kültürel özelliklerinin tanıtımının yapılmasını isteyerek "Maalesef bugüne kadar hep Şırnak terörle ön plana çıkarıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şırnak'ın doğası, tarihi ve kültürel özelliklerinin tanıtımının yapılmasını isteyerek "Maalesef bugüne kadar hep Şırnak terörle ön plana çıkarıldı. Şırnak'ın bu güzel yönlerini ortaya çıkarmak bakanlığın görevi." dedi.

Tanal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, parti genel merkezinin görevlendirmesiyle Şırnak ve tüm ilçelerinde incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Üç günlük çalışma neticesinde Şırnak'taki en büyük sorunun geçim sıkıntısı olduğunu gördüklerini ifade eden Tanal, Şırnak'tan batıya yoğun bir göçün olduğunu savundu.

Tanal, Şırnak'ta geçen sene yapılan yolların kullanılamadığını ve sürekli bakıma alındığını iddia ederek "Devlet parasını veriyor, devlet o yatırımı yapıyor ama o yol şartnamede belirtildiği niteliklerde yapılmadığı için vatandaş mağdur." diye konuştu.

Şırnak'ın girişinde organize sanayi bölgesine ayrılan yerlerin kömür deposu olarak kullanıldığını belirten Tanal, "Kaldırılamadığı için organize sanayi bölgesi olarak kullanılamıyor, yatırımcı gelemiyor." ifadesini kullandı.

Tanal, Başverimli ve Silopi Belediyelerinin çöpleri yakarak imha ettiğini öne sürerek bu uygulamayı eleştirdi.

Şehirde içme suyu probleminin de yaşandığını ileri süren Tanal, kapalı gümrük kapısının açılmasını istedi.

Tanal, Şırnak'ın doğası, tarihi ve kültürel özelliklerinin tanıtımının yapılmasını isteyerek "Maalesef bugüne kadar hep Şırnak terörle ön plana çıkarıldı. Şırnak'ın bu güzel yönlerini ortaya çıkarmak bakanlığın görevi." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İstanbul Şırnak Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title